Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2006 Dizel Focus, Motordan Gelen ' Zırıltı '

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Rolantide ve devir saati 1'i az geçinceye kadar "zırıltı" geliyor ve bu ses önceden rolantide yoktu çalışırken az gaza basınca devir saati 1.5'a yaklaşıncaya kadar devam ediyor sonra sesi kesiyor, sesi dikkatli dinleyince sanki şarj dinamosundan veya oradan geliyor birde aracı 171 bin km'de aldım şuan 224 bin km'de triger bakımını ben yaptırmadım benden öncede bakımı hakkında bilgim yok acaba trigerdende gelirmi ? ( bu ses aldığımdada vardı ama son zamanlarda artmaya başladı sanki )

Oğuzhan Aslan tarafından düzenlendi

Solved by Oğuzhan Aslan

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

IMG_5918.MOV

--8 dakika sonra eklendi--
51 dakika önce, Tuğrul Toprak yazdı:

Videosunu atar mısınız bende de 1800 civarinda bir zirilti geliyor

Abi bi video gönderdim, forumda yeniyim o yüzden pek bilmiyorum ama üstte yolladım galiba, bu arada videoyu çekerken sesin geldiği yeri buldum turbonun üzerinde "nikelaj saç" var hatta üzerindede dokunmayın işareti var o saca bastırınca sesi kesiyor o sacın vidası falan gevşemiştir veya altında bir problem vardır diye düşünüyorum..

IMG_5920.JPG

Yanıtlama zamanı:

Video 2 saniyelik görünüyor youtube üzerinden paylaşırsan daha kolay olur hem senin hem bizim için. Sesin havalar soğuyunca artma durumu oluyor. Soğuyan metal büzülüyor ve her nereyse iki metalin arasindaki boşluk artıyor ve titresim, ses artıyor

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
12 saat önce, Tuğrul Toprak yazdı:

Video 2 saniyelik görünüyor youtube üzerinden paylaşırsan daha kolay olur hem senin hem bizim için. Sesin havalar soğuyunca artma durumu oluyor. Soğuyan metal büzülüyor ve her nereyse iki metalin arasindaki boşluk artıyor ve titresim, ses artıyor

sendeki sesin yerini tahmin edebiliyormusun abi o devirde bi dinleyip tespit etmeye çalışsan.

Yanıtlama zamanı:

Ben egzozla ilgili olabileceğini düşünüyorum. Ama bi kontrol ettirecegim perşembe günü. Yazarım buraya

Yanıtlama zamanı:

Motor Yağ kapağının altında çatlak var resimde görülüyor ordan gelebilir ses

Yanıtlama zamanı:
15 hours ago, Cihan kose said:

Motor Yağ kapağının altında çatlak var resimde görülüyor ordan gelebilir ses

Iyi gormun hocam.

Egsoz manifoldu degil mi yahu o?

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Abi özel servise gittim incelediler , sesin şarj dinamosundan geldiğini söylediler. Şimdilik sesten bir problem olmaz dediler aynı şekilde duruyor bide yağ kapağının altına hiç dikkat etmedim ama sanırım o fotoğrafta öyle çıkmış çatlak vs olsa ordan yağ atar çunkü içeride çok yüksek basınç var. 

Yanıtlama zamanı:

Aynen çatlak falan yok sonradan fark ettim gölge var orada çatlak gibi görünüyor. Ben de ustaya gittim sesi dinletmek için ama maalesef oraya gidince hiçbir şekilde ses gelmedi. Başka bir zaman yine götüreceğim

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
25.11.2017 - 13:11 tarihinde, Furkan İlker Özmen yazdı:

Eğer arabayı kavratırken de geliyorsa fincanlardandır

Fincan ne oluyor tam olarak şarj dinamosunun bir parçasımı ?

• 3 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
  • Solution

Sorunun asıl nedenini tespit ettik ve hallettik fakat buraya yazmayı unuttum kusura bakmayın... şarj dinamosundan dedikleri sesin, aracı kaldırıp altını inceleyince egzoz manifoldunun kartelin sağ tarafına bağlantısını sağlayan vidanın olmamasından (düşmesinden) kaynaklandığını tespit ettik. küçük bir vida ile işi hallettik, ses vs hiç bir sıkıntı yok.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.