Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2011 Comfort LPG tercihi


Bülent AVCI

Önerilen Mesajlar

Herkese Selam arkadaşlar,

100 bg'lik aracıma LPG taktırmak istiyorum. Balıkesirdeki motor ustalarına konuyu danıştım. Bugüne kadar son model 3 adet focusun LPG yüzünden piston erittiğini söylediler. Sizlerin bu piston eritme ile ilgili bildikleriniz varmıdır? Acaba kullanıcı hatası veya uygun LPG markasının tercih edilmemesi olabilir mi? KME marka kitin programlama özelliğinin daha iyi olduğu için focuslara uyumlu olduğunu duydum doğrumudur?

Şimdiden teşekkürler. Saygılar....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

100 hp olan focuslarda herhangibir sıkıntı yok. Gönül rahatlığı ile taktırabilirsiniz. Ancak KME daha uyumlu diye birşeyde yok. BRC falan daha uygun olabilir. (Uyumlu yazmadım dikkatinizi çekerim. Zira %100 uyumlu kit olmaz)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben lpg kitlerinde şu markaları bilirim, aracıma da lpg takmak gibi bir durum olsaydı onları sayardım.

1- prins

2- Tartarini

3- Teleflex

4- BRC

Tabi bir de aracınızla yılda kaç km yol gittiğiniz önemli bence bu konuda, bu lpg kitlerinin fiyatları (benim saydıklarım) tahminimce 2,500,00 TL ile 1,500,00 TL arasında değişecektir. Sizin aracınız ortalama km de 30 krş yakar diye tahmin ediyorum. LPG den sonra 22-25 krş arasına düşecek, yani max 7 krş luk bir tasarruf sağlayacak km başı. Yıllık yaptığınız km ile bu 7 krş u çarpıp, lpg kitine verdiğiniz paraya göre karar verin bence,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2006 MKII (1.6 Ti-VCT 115bg) Focus'um da 48.000km'de takıtırdığım Teleflex LPG kitini 99.000km'de aracımı satana kadar kullandım. Gerek performansı, gerek tüketim değerleri ve özellikle de sorunsuzluğu ile gönlümü kazandı ve verdiğim ekstra paranın da sonuna kadar hak edildiğini kanıtladı.

Ama şu var tabiki, LPG montajı tamamen bir şans işi. En iyi markayı takarsınız ama yine de sorun yaşayabilirsiniz.

Nacizane tebrübem yukarıdaki gibidir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İyi kalibre edilmiş, kaliteli lpg sistemi motora zerre zarar veremez. Kaldıki siboplar filan erir gibi nağmeler var, karter havalandırma yeteri kadar sibop yağlamayıda sağlıyor.

Takın lpg'yi bakın keyfinize...

Tek sıkıntı lpg'de katkılı olanlar. Kalorileri çok fazla. Kullanılmaması iyi olur başka birşey olmaz.

-sevdiğim bir abimin sözleridir-

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Daha önce 3 yıl kadar 2000 model lpg'li focusum vardı. Hiç bir sorunu yoktu. Motor ustasının dediği, 2008'den sonraki modellerin motor alaşımının kalitesinin daha düşük olduğundan çok çabuk kurum bağlaması ve piston sekman kitlemesiydi. Pistonu gördüm inanamadım. Gerçekten aynen dediği gibiydi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Model yılı hatalı olur..

100 ps benzinli motor yapısından dolayı 115 ps benzinliden daha uyumludur..

Bu demek değildirki 115 ps'de çalışmıyor uyumsuz vs...İşini iyi yapmayan usta 100 ps'de de başarılı olamaz..Marka ve Usta ilk unsur...2 motor'da da kullanan çok focus sahibi mevcut.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

önceki aracım focus 1 re atiker taktırdım 40000 km sorunsuz kullanıldım,şuanki aracım 2011 comforta da 2500 kmde iken atiker safe fast sıralı sistem takıldı şuan aracım 17000 kmde şuana kadar sorun yaşamadım :zha: yazın 100 km şehir içindeki lpg tüketimi 9 lt,şuan kış şartları ve 18 inç jantlarla 10,5-11 tl arası.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

önceki aracım focus 1 re atiker taktırdım 40000 km sorunsuz kullanıldım,şuanki aracım 2011 comforta da 2500 kmde iken atiker safe fast sıralı sistem takıldı şuan aracım 17000 kmde şuana kadar sorun yaşamadım :D yazın 100 km şehir içindeki lpg tüketimi 9 lt,şuan kış şartları ve 18 inç jantlarla 10,5-11 tl arası.

Atiker safe fast konusunda arıza lambasını da yakmadığını söylüyorlar. Acaba arıza lambası konusunda bir sıkıntınız oldu mu?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.