Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 20179 yıl comment_434513 Merhaba değerli ve bilgili abilerim/kardeşlerim. Yağmur sensörü ve Otomatik yanan farlar hakkında bilgi rica edecektim. Galiba benimkinde sorun var. Yağmur sensörü diyince benim aklıma " Silecek kolunu belirli bir pozisyonda tutacağız herhangi bir ıslaklık geldiğinde otomatik olarak silecekler çalışacak" olarak geliyor. Kullanım klavuzunda da 1. kademeye getirin demiş. Araç çalışırken 1. kademeye getirdim şişe ile su döktüm hiçbir hızlanma görülmedi. Aynı yavaşlıkta silmeye devam etti. Sensör mü bozuk ben mi yanlış yapıyorum acaba. Far anahtarınıda AUTO konumuna getirdiğimde hep kısa farlar yanıyor. Hava aydınlıkken park, hava kararınca kısa yanması gerekmiyor mu? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 20179 yıl comment_434514 Abdullah aracın yapması gerekeni doğru şekilde yapıyor, sıkıntı yok. --1 dakika sonra eklendi-- Silecek 1.kademede iken yağmurun şiddetine göre hızlanır, farlar ise auto konumundayken hava kararınca direk kısalar yanar. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 20179 yıl comment_434517 Farlar auto konumundayken kısalar ışığın yetersiz olduğu zamanlar yanması lazım.Sizin gündüz dahi kısalar yanıyor galiba.Eğer böyleyse sensörde sıkıntı olabilir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 20179 yıl Yazar comment_434518 16 dakika önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı: Abdullah aracın yapması gerekeni doğru şekilde yapıyor, sıkıntı yok. --1 dakika sonra eklendi-- Silecek 1.kademede iken yağmurun şiddetine göre hızlanır, farlar ise auto konumundayken hava kararınca direk kısalar yanar. Gürkan abi uzun yazdığımdan anlatamadım sanırım 1. kademede iken şişe ile ön cama su döktüm silecekler hızlanmadı. Auto konumda güneşli havada bile kısa yanıyor --1 dakika sonra eklendi-- 2 dakika önce, Mehmet Çallı yazdı: Farlar auto konumundayken kısalar ışığın yetersiz olduğu zamanlar yanması lazım.Sizin gündüz dahi kısalar yanıyor galiba.Eğer böyleyse sensörde sıkıntı olabilir. Aynen öyle. Acaba araç Ghia değil de Ghia görüntüsü mü verdiler diye korkuyorum. Alalı 1 hafta oldu. Expertiz herşeyi çalışıyor dedi ama sanırım bunlar kontrol edilmedi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 20179 yıl comment_434519 Sileceklerin 1. Konumunda otomatik konuma geçer ve ayrıca kol üstünde hassasiyet ayarı olması lazım suyun şiddetine göre hareket etmek için Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 20179 yıl Yazar comment_434521 26 dakika önce, Mete Turfan yazdı: Sileceklerin 1. Konumunda otomatik konuma geçer ve ayrıca kol üstünde hassasiyet ayarı olması lazım suyun şiddetine göre hareket etmek için Tamam birde hassasiyet ayarıyla deneyeyim. Otomatik farın alıcısı göğüsün ortasındaki yarım küre şeklinde siyah olan yer mi ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 20179 yıl comment_434531 Tekno paket vs varsa zaten bunların olmama şansı yok, kaza yapılır ve yan sanayii cam takılıp bu donanımlar atılmamışsa kenara Sensör böyle olmalı ayna önünde. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 20179 yıl Yazar comment_434695 Hassasiyet ayarını da denedim sensör çalışmadı. Fişine bakmak amacıyla iç dikiz aynasının arkasındaki kapağı açtığımda cama yapışık olması gereken metal parçasının yerinden kurtulmuş olduğunu gördüm. Ortada duran sensör far sensörü olabilir mi ? Oto elektrikçiye gitmeye korkuyorum daha da bozar diye. Servise gitmeye korkuyorum kanımı emer diye Tahmini masrafım ne olur sizce. Forumda Gaziantepli var mı ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 20179 yıl comment_434701 40 dakika önce, Abdullah Köroğlu yazdı: Ortada duran sensör far sensörü olabilir mi ? hayır klimanın güneş sensörü o. far yağmur ortak. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 20179 yıl comment_434727 Aracınızı tam bilmiyorum ama mk3 ise bcm şu şekilde Öncelikle sigortasına bakın atmış olabilir. F62 nolu sigorta. Sigorta sağlamsa sensörün fişini takın ve camadaki yerine getirin, elinizle bastırın birisi dışarıdan cama sensör hizasına su döksün (tabi silecek kolunu 1 tık yukarı yapın otomatik konumda olsun). çalışıyorsa demiri yapıştırıp, sensörün jelini değiştirip takın. çalışmıyorsa sensörü ve bağlantı kablolarını kontrol edin. Ağustos 17, 20179 yıl Yunus Emre Öztürk tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 20179 yıl Yazar comment_436012 Sensörü değiştirdim (125₺) yine çalışmadı. Bende iade ettim. Servisi aradığımda ön camla birlikte değişeceğini ve 1600₺ tutacağını öğrendim. İşçilik dahil mi diye sormaya korktum Oto Elektronikçisi tesisatı komple sökmekten ve 1-2 gün süreceğinden bahsetti. Anlayan elektronikçi bulmakda gerçekten zormuş. Çok can sıkıcı bir durum Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 10, 20188 yıl comment_475577 2007 model focus 1,6 tdci ghia aldım far ve yağmur sensörü çalışmıyor birkaç yer dolaştım sonunda bu aracın camının yan sanayi olduğuna karar verildi bende orjinaliyle değiştirip özelikleri olan aracı özelikleriyle kullanmaya karar verdim sonucu da sizinle paylaşacağım camcı orjinal camı spariş verdi gelince değiştirecek. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın