Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Aracı Biraz Sert Kullanınca Gelen Yanık Kokusu

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Yüksek devir ve hızlarda aracı kullandıktan sonra araçtan indiğim zaman bir yanık kokusu geliyor. Vites geçişlerimde debriyaja o kadar ayağımı basılı tutmuyorum. Baskı balatadan değilde fren balatalarından geliyor sanırım koku. Malum o hızlarda araç falan çıkıyor önümüze frene asılıyorum. Kokunun kaynağı nedir? Sıkıntı çıkarmaz inş.

Yanıtlama zamanı:

Fren balatasi koku yapmaz muhtemelen debriyajdir.  

BulentGulsahin tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

İlk zamanlar bende de olmuştu bir iki kez zorladığımda. Aşırı ısınan motorun kaput altında yer alan plastik ve kabloları ısıtması sonucu oluşan kokudur diye düşünmüştüm. Artık pek olmuyor. 

Yanıtlama zamanı:
Fren balatasi koku yapmaz muhtemelen debriyajdir.  

Fren Balatası koku yapmaz mı? Eski bolu yolundan inerken frenin sıfır olduğu bir anda durup mola verdim,ön balatalar buram buram kokuyor, hatta tütüyordu.
Yanıtlama zamanı:

Bu sıcakta zorlanan motorda kokacak o kadar çok şey var ki ben pek üstüne düşmezdim.

En azından aracı bu şartlarda zorlamayarak başlardım araştırmaya. 

Yanıtlama zamanı:

Geçen hafta Marmaris rampalarını inerken (hem trafik yoğundu hem de vites D konumundaydı)  fren balatalarını "acaba yanıyorlar mı?" diye inip bakmak zorunda kaldım.

Kaputu açtığınızda gelen sıcak motor kokusu zaman zaman benim aracımda da oluyor. Özellikle uzun yolda bu daha çok başıma geldi.

Yanıtlama zamanı:

Fren balataları uzun inişlerde kullanıma bağlı olarak aşırı ısınır ve koku yapar.

Çözümü durmak değildir, mümkün olduğunca az fren kullanmak ve düz yola inildiğinde sürüşe devam etmektir.

Yanıtlama zamanı:

Yıllardır Toros'larda ve Datça yarımadasında geziyorum, geziyorum dediğime bakmayın, lafın gelişi işte. En deli inişlerimde bile balataları nadiren de olsa şişirdim ama hiç kokutamadım.

Sanırım şanslıyım, ayaklarım pek kokmuyor. 

Yanıtlama zamanı:
3 saat önce, Gürkan Çakıroğlu said:

Çözümü durmak değildir

Evet çözüm durmak değildir ama koku yoğun olunca acaba duman mı çıkıyor diye bi sağa çekip bakma ihtiyacı hissettim.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.