Yanıtlama zamanı: Temmuz 10, 201610 yıl comment_371500 Yüksek devir ve hızlarda aracı kullandıktan sonra araçtan indiğim zaman bir yanık kokusu geliyor. Vites geçişlerimde debriyaja o kadar ayağımı basılı tutmuyorum. Baskı balatadan değilde fren balatalarından geliyor sanırım koku. Malum o hızlarda araç falan çıkıyor önümüze frene asılıyorum. Kokunun kaynağı nedir? Sıkıntı çıkarmaz inş. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 10, 201610 yıl comment_371501 Fren balatasi koku yapmaz muhtemelen debriyajdir. Temmuz 10, 201610 yıl BulentGulsahin tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 11, 201610 yıl comment_371618 İlk zamanlar bende de olmuştu bir iki kez zorladığımda. Aşırı ısınan motorun kaput altında yer alan plastik ve kabloları ısıtması sonucu oluşan kokudur diye düşünmüştüm. Artık pek olmuyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 11, 201610 yıl comment_371620 Fren balatasi koku yapmaz muhtemelen debriyajdir. Fren Balatası koku yapmaz mı? Eski bolu yolundan inerken frenin sıfır olduğu bir anda durup mola verdim,ön balatalar buram buram kokuyor, hatta tütüyordu. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 11, 201610 yıl comment_371621 Bu sıcakta zorlanan motorda kokacak o kadar çok şey var ki ben pek üstüne düşmezdim. En azından aracı bu şartlarda zorlamayarak başlardım araştırmaya. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 11, 201610 yıl comment_371631 Geçen hafta Marmaris rampalarını inerken (hem trafik yoğundu hem de vites D konumundaydı) fren balatalarını "acaba yanıyorlar mı?" diye inip bakmak zorunda kaldım. Kaputu açtığınızda gelen sıcak motor kokusu zaman zaman benim aracımda da oluyor. Özellikle uzun yolda bu daha çok başıma geldi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 11, 201610 yıl comment_371636 Fren balataları uzun inişlerde kullanıma bağlı olarak aşırı ısınır ve koku yapar. Çözümü durmak değildir, mümkün olduğunca az fren kullanmak ve düz yola inildiğinde sürüşe devam etmektir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 11, 201610 yıl comment_371654 Yıllardır Toros'larda ve Datça yarımadasında geziyorum, geziyorum dediğime bakmayın, lafın gelişi işte. En deli inişlerimde bile balataları nadiren de olsa şişirdim ama hiç kokutamadım. Sanırım şanslıyım, ayaklarım pek kokmuyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 11, 201610 yıl comment_371657 3 saat önce, Gürkan Çakıroğlu said: Çözümü durmak değildir Evet çözüm durmak değildir ama koku yoğun olunca acaba duman mı çıkıyor diye bi sağa çekip bakma ihtiyacı hissettim. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın