Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 Manuel Dizel'den Benzinli Otomatiğe Geçiş Fikri??


Rıfat Çelik

Önerilen Mesajlar

İçinizden rahat mı battı ya da derdin ne gibi şeyler dediğinizi duyar gibiyim ancak malesef şartlar bunu gerektiriyor. 2013 dizel style Focus sahibiyim ve yakın model yine Focus ancak benzinli otomatiğe geçiş yapmayı düşünüyorum. Daha önce ne benzinli ne de otomatik kullanmayan biri olarak bol tavsiyeye ihtiyacım var. 1.6 mı yoksa 1.0 motor mu? Powershift mi yoksa başka bi seçenek var mı bilmiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İlle de Focus olacaksa 1.0 otomatikler gelecek hafta gelir bayiilere test araçları olursa Ankara'da denersiniz. Tüketim olarak 1.6 pws'ye göre mucize yaratmaz ama uzun yolda daha az yakarak daha çok keyif verir o kesin. 

 

Focus şart değilse Golf 1.4 tsi dsg bakabilirsiniz veya Astra 1.4 A/T 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Baştan söyleyeyim. LPG'li bir focus alacaksanız, ya da taktıracaksanız önermiyorum. Çünkü araca sürekli "ürpererek" bineceksiniz. Sadece bagajda taşıdığınız bomba meselesi değil sorun. Zira Ford'un motorlarının LPG uyumu biraz sıkıntılı. Ha illaki taktıracağım derseniz de mutlaka iyi bir işçilik yapan ustaya taktırın derim. Diğer taraftan benzinli bir Focus, dizel bir Focus'a göre çok daha konforlu ve performanslı olacaktır bu net. Focus otomatik şanzımanları bir çok şanzımana göre sorunsuzl. Bunun yanında sizin bütçeniz de belirleyici. 2008-2011 arası 4 ileri şanzımanlar yakıt ve performans beklentinizi karşılayamayabilir. Zira motorları 1,6 ve 100 hp. MK3 otomatik şanzımanları powershift ve 6 ileri ve 125 hp olduğu için daha tatminkar olacaktır diye düşünüyorum.

Sonuç itibariyle önemli olan sizin bütçeniz. Ozan'ın da dediği gibi farklı markalara yönelebilirsiniz. Özellikle sorunsuz otomatik benzinli bir araç istiyorsanız Honda ya da Mazda'ya yönelebilirsiniz. Hatta ikinci el piyasası sorun olmaz diyorsanız Mitsubishi Lancer'i bile önerebilirim. Yani japonlar bu konuda bir tık öndeler. Burada da yine beklentiler öne çıkıyor.

Kişisel tercih olarak şöyle söyleyebilirim. Eğer Focus'un dışında otomatik şanzıman C segmenti bir araç alacak olsaydım ya Mazda3 ya da Golf 1.4 alırdım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aslında otomatik ve benzinli kelimelerini duyunca nedense hep aklıma honda civic geliyor. Çok satılıyor çok alınıyor ama şu insanı üzüyor sadece 2013 model dizel tertemiz bir focusu verip aynı model aynı donanım benzinli bir civic bulamıyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

sedan kasa istediğinizden bahsetmişsiniz.. golfle arasında ciddi kalite farkı var ama jetta 1.4 tsi dsg de iyi bir seçim olabilir.. ya da aynı grup octavia da mantıklı bir seçim olabilir.. bence civic hakettiğinden çok pahalı bir de yakıt da fazla fabrika çıkışlı  lpgli  olanlar mantıklı olur sadece..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir saat önce, Rıfat Çelik said:

1.0 otomatik hangi yönlerden daha avantajlı. Bütçe olarak sıfıra yönelme ihtimalim yok. Peki yakıt olarak da tüpsüz kullanılabilir mi üzülmeden. Yılda 15000 km yapıyorum ve çoğu şehirler arası.

Yılda 15K çok fazla bir km değil hele ki genelde uzun yol kullanımı ise çok üzmez diyorum...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yılda 15.000km oldukça az... otomatik tercihi neden? eşiniz "zorunda" olduğu için mi yoksa sizinkisi bir macera mı ? :)

öncelikle şunuda göz önünde bulundurun.. şuanda altınızda yüksek torlu güzel bir araç var. Bundan sonra şuandaki 1.6 atmosferik powershifte geçerseniz iki gün sonra satış ilanı verirsiniz. Hantal kalır, keyfiniz kaçar. Tüketimi de uzun yolda 6,5 şehir içi 8-10 lt arası değerlerinde dolaşır...

Nacizane önerim; otomatikte kararlıysanız kesinlikle turbo motorlu araç alın. Sonrasında çift kavrama bir araç alacaksanız şuanda benzinli otomatikte golf dsg dışında bir araç göremiyorum. yok klasik tork konvertörlü olacak derseniz, ki en sorunsuzu genelde budur, 1.0 focusu düşümebilirsiniz ancak daha aramızda tadına bakan yok. manuel 1.0 enfes bir araç ama otomatiği bakalım nasıl olacak...

 

Bu arada turbo motora lpg düşünmeyin, astarı yüzünü geçer. hiç bir şartta düşünmeyin zaten 15.000 km için lpg ile uğraşlır mı canım...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mazda 3 güzel duruyor ancak malum ikinci el piyasa şartları.. Arayışın sebebi sizin de tahmin ettiğiniz gibi eş faktörü. Otomatik olunca araba kendi kendine herşeyi yapıcak hayali. Aslında beni de merak ettiren bazı cazip yönleri yok değil. Düştük artık bir yola, sonu iyi olur inşallah.

Golf tavsiyelerinizi dikkate alıyorum ancak bir çocuk ve yaz kış ayrı yerlerde yaşadığımız için, sedan şart. Focusu çok beğenerek alıp kullandım, onun için ilk fikrim direk benzinli otomatiğe geçişti. Ancak biraz daha iyi araştırmam gerektiğini düşünüyorum. Çok memnun olan da var, hiç memnun olmayan da.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.