Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Rıfat Çelik

Üye
  • Toplam İleti

    39
  • Katılım

  • Son ziyaret

Rıfat Çelik tarafından yazılan her şey

  1. Dizel otomatik ilk tercihimdi tabiki, ancak bütçem yetmedi. İlerde geçiş yapma ihtimalim hayli yüksek durumu biraz toparlayınca. Bügün spor modda kullandım gün boyu, bi nebze daha fazla tat verdi ancak tabiki bi dizel otomatk kadar olması mümkün değil.
  2. Teşekkür ederim saolun. Dizel otomatiğini kullanmıştım focusun, kısa bir test sürüşünde de olsa da. Gayet rahattı onda da vites geçişleri falan. Ama benzinlinin manuelini iki gün kiralayarak denemiştim. Onda çekiş ya da tork olarak bir yetersizlik hissetmemiştim. Lpg yoktu ama focusda.
  3. Arkadaşlar herkese merhabalar. Geçen hafta itibarı ile Focusumu üzülerek de olsa satmış bulunmaktayım. Yeni araç olarak 2013 honda civic elegance lpg otomatik ile yola devam etme kararı aldım ve yeni aracımı da üç gün önce aldım. Otomatik vitesteki sorunsuzluğu ve lpg ile olan yakıt ekonomisi bu kararımda çok etkili oldu. Öncelikle otomatik vitesli ilk aracım ve büyük rahatlık oldu kanaati oluştu kısa zamanda, ön yargılarımın çoğunu aştım. Donanım olarak style focusuma göre daha dolu bir araç civic, konfor-yol tutuşu olarak benzer buldum ikisini. Ancak en büyük farkı doğal olorak dizel-benzinli(lpgli) motor geçişinde yaşadım. Tabi civic te bir de turbo olmayışı bu durumda önemli etkiye sahip. Yokuş çıkarken gaza daha fazla yüklenmeme rağmen aynı torku- çekişi alamamak (önceden bu konuda birçok yorum ve görüş okumama rağmen) biraz can sıkıcı oldu.Ama zamanla alışırız artık napalım. Yine de bütçeme ve tercihler önceliklerime en uygun olan araç olduğunu düşündüm ve aldım. Değerli yorum ve düşüncelerinize tek tek teşekkür ederim. konu istenirse kapatılabilir. Dipnot: Gölüm hala focusta olduğu için aranızda olmaya devam edeceğim
  4. Sayın @Mert Yürüyen haklısınız , ciddi anlamda etkilendim. Alacağım araçtan benim ve işimin tüm beklentilerimizi bir araya getirildiğinde ortaya en net dizel otomatik sonucu çıkıyor. Araştırmaları o yönde yapmaya karar verdim. Şu an için bütçe el vermediğinden, bu eyleme biraz daha uzun vadede geçmeyi düşünüyorum. Tüm dostların fikir ve değerli yorumları için herkese teşekkür ederim.
  5. An itibari ile Ford Tan otodan son dk gelişmeleri bildiriyorum. Dizel otomatik focusla test sürüşüne çıktık ve ilk adım olarak şahsi otomatik vites korkumu yenmiş bulunmaktayım, çok büyük bir rahatlık gerçekten. Focusla ilgili söylenecek bir şey yok zaten biliyorum. Yakıt olarak da manuele çok yakın hatta daha az yaktığını bile iddaa etti görevli arkadaş. Benzinli otomatik yokmuş ellerinde ancak aynı şanzıman olduğu için pek fark olacağını sanmıyorum kullanış açısından. Buraya kadar her şey iyi hoş ama olay şu sorunun cevabını aldıktan sonra tamamen değişti. 'Benim arabayı kaça sayarız usta? ' Cevap kısa bir telefon konuşmasından sonra ''48 bin'' oldu. Film orda koptu benim için. Bu fiyatı veren arkadaş 2011 model 2.5 kasa benzinli otomatik focusa 46.500 yazmış arkadaşalar. Tamam bu arkadaşlar da iş yapıyor, para kazanıcaklar ama bu fark nedir? Resmen şu mesaj veriliyor '' Bir daha buralara uğrama'' :))
  6. Bütçe 55-60 arası Yakup bey.Seçenek bol muhakkak ancak yolun başında olduğumdan kararsızlık çok. Erdem bey verdiğiniz bilgiler çok yararlı oldu. Aklımdaki ilk araba ile ilgili merak ettim her şeye cevap vermişsiniz. Çok performanslı araç kullanan biri değilim, anlattığınız kadarıyla Focus bu anlamda benim için yeterli olacak. Şu an için tek tereddütüm yakıt konusunda.
  7. Samimi yorumlarınız ve paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Durumu çok doğru yorumlayıp özetlemişiz hep ama hala sonuca ulaşmak zor. Sedan seçimimi bile sorgulamaya başladım şu an, anlayacağınız kafa iyice karıştı, hadi hayırlısı.
  8. Ah keşke biraz daha uygun olsalar tadından yenmez
  9. Mazda 3 güzel duruyor ancak malum ikinci el piyasa şartları.. Arayışın sebebi sizin de tahmin ettiğiniz gibi eş faktörü. Otomatik olunca araba kendi kendine herşeyi yapıcak hayali. Aslında beni de merak ettiren bazı cazip yönleri yok değil. Düştük artık bir yola, sonu iyi olur inşallah. Golf tavsiyelerinizi dikkate alıyorum ancak bir çocuk ve yaz kış ayrı yerlerde yaşadığımız için, sedan şart. Focusu çok beğenerek alıp kullandım, onun için ilk fikrim direk benzinli otomatiğe geçişti. Ancak biraz daha iyi araştırmam gerektiğini düşünüyorum. Çok memnun olan da var, hiç memnun olmayan da.
  10. Aslında otomatik ve benzinli kelimelerini duyunca nedense hep aklıma honda civic geliyor. Çok satılıyor çok alınıyor ama şu insanı üzüyor sadece 2013 model dizel tertemiz bir focusu verip aynı model aynı donanım benzinli bir civic bulamıyorum...
  11. Sedan kasa olarak başka ne alınabilir peki? Şanzıman olarak arıza vermeyen, vites geçişleri yumuşak ve yakıt olarak çok fazla olmayan?.
  12. 1.0 otomatik hangi yönlerden daha avantajlı. Bütçe olarak sıfıra yönelme ihtimalim yok. Peki yakıt olarak da tüpsüz kullanılabilir mi üzülmeden. Yılda 15000 km yapıyorum ve çoğu şehirler arası.
  13. İçinizden rahat mı battı ya da derdin ne gibi şeyler dediğinizi duyar gibiyim ancak malesef şartlar bunu gerektiriyor. 2013 dizel style Focus sahibiyim ve yakın model yine Focus ancak benzinli otomatiğe geçiş yapmayı düşünüyorum. Daha önce ne benzinli ne de otomatik kullanmayan biri olarak bol tavsiyeye ihtiyacım var. 1.6 mı yoksa 1.0 motor mu? Powershift mi yoksa başka bi seçenek var mı bilmiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.
  14. Sadece alttaki, cama temas eden plastik kısım mevcut mu peki? O şekilde değiştirsek olur mu?
  15. Aliexpress de çok daha ucuza bulabilirsiniz.
  16. 350 demişlerdi bundan bir ay falan önce.
  17. Nette yeterli bilgi ya da yorum yok. Yeni bir yer ablaşılan. Ucuz etin yahnisi hesabı olma ihtimali yüksek. Havalar güzelleşiyor böyle bir uygulamaya ihtiyaçlar artmaya başlıyor. Mekan veya fırsat paylaşımları yapabiliriz.
  18. Mekan hakkinda bilgisi veya tecrübesi bulunan var mı? Güncel bir fırsatı bulunmakta.500 liralık genel temizlik+boya koruma işlemi 99'a sunuluyo. Güzel fırsat ancak malum güvenilir biyer mi acaba?
  19. hadi ben de yazayım. 2013 Aralık çıkışlı style tdci + cylone multimedya seti focusumu 19000 de 57500 e aldım. yakın meblaya benzin titanyumu sıfır almakla baya ikilemde kaldım ancak sonunda ekonomikliği konfora tercih etmek durumunda kaldım.
  20. yanliş hatirliyorsunuz sanirim filtreyi ben sormamiştim. klimadan şubheleniyorum ben de isinmadan açtim ve hiç istma yapmadi hararet yukselene kadar. bu arada ariza lambasinin sonmesi problemin geçtigine delalet midir yoksa o sorun hala devam ediyo olabilir mi? yol yardimiyla yeni görüşebildim evet sorun sensörler ama egzozla ilgili bi durum.son zamanlarda düşük devirde kullandim araci şehir içi kisa mesafede.malum euro 5 motor ve bu dizel partikül meselesi. sonuç ariza lambasi söndü kendi.devirlenmede sıkıntı yok.klima ise çok soğuk havalarda tam verimli olamayabiliyormuş.
  21. telefondan yazıyorum ondan öyle oldu kusura bakmayın servis bir saat uzakliklta arabayi goturmeden önce yol ardim aranak daha dogru olacak sanirim teşekkurler cevaplar için
  22. Az once arabayi calistirinca klimayi actim isinmasini beklemeden on camin buzunu cözmek icin. motor ariza uyariai verdi ve klima devreue girmedi.hareket edince araba 2000 devri gecmedi durdum hararet yukseldi ancak 2 dk da araba calismasina ragmen hararet 0 oldu.sizce sikinti ne olabilir
  23. ters takmışım evet ) bu sabah tekrar bakinca fark ettim ben de.şimdi oldu dediginiz gibi once disa bakan taraf oturuyor. küçük adimlarla ilerliyoruz bakalim sirada kolçak ve krom cam çitalar var...
  24. bügün detailing garage ile görüştüm onların önerisi de yüzeysel lokal çizikler olsa bile komple pasta cila yaptırmak oldu. pasta cila sonrası bir de boya korumaya toplam 350 tl fiyat aldım ve yaza ertelemeye karar verdim.Çok olmadı daha en son boya koruma yapılalı.Biraz zaman geçmiş olur.Hem yaza temiz temiz gireriz hem çiziklerden kurtulmuş oluruz
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.