Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Sony Xperia X - Yeni Telefonlar -


Önerilen Mesajlar

sony barcelona da yeni 3 model telefonunu tanıttı. Z serisine son verip X serisine geçiyor.

bu yeni telefonlarla z sersinden alıştığımız 5.2 inç normal boyut, 4.6 inç compact ve 5.5 inç büyük boyuttan vazgeçilmiş, 5 inç lik standart ekran büyüklüğüne geçilmiş.

bu 3 telefon: X performance - X - XA

 

x perf: 143.7 x 70.4 x 8.7 mm - 165 gr - çelik kasa ve arka kapak(arka cam kapak bırakılmış)

su toz geçirmez, snapdragon 820 chip, 3 gb ram 32-64 gb dahili hafıza, 5 inç 1080p 440 ppi ekran, 23 mp arka, 13 mp ön kamera, 2 güne kadar pil ömrü ayrıntı yok.

 

xp.jpg.761571965ca8c9c40680b1a21b8d308d.

 

x: 142.7 x 69.4 x 7.9 mm - 153 gr - çelik kasa ve arka kapak(arka cam kapak bırakılmış)

su toz yok, snapdragon 650 chip, 3 gb ram, 32 gb dahili, 5 inç 1080p 440 ppi ekran,  aynı kameralar ve pil ömrü, ayrıntı yok.

 

xa: 143.6 x 66.8 x 7.9 mm - 137 gr - plastik kasa

su toz yok, mediatek mt6755, 2 gb ram, 16 gb dahili, 5 inç 720p 290 ppi ekran, 13 mp arka 8 mp ön kamera.

pil:

Stand-byUp to 560 h (2G) / Up to 603 h (3G)Talk timeUp to 11 h 20 min (2G) / Up to 10 h (3G)Music playUp to 55 h

 

xa.jpg.35cd6f87cc238a53065943779ebbdba2.

 

ayrıntılar ve diğer özellikler:  http://www.sonymobile.com/tr/products/phones/

 

kaliteli, performanslı küçük bir telefon almak isterim derseniz, z3 compact ve z5 compact ı düşünebilirsiniz.

 

fuarda tanıtılan yeni telefonlara göz atmek isterseniz. http://shiftdelete.net/mwc-2016-tanitilan-akilli-telefonlar-69184#p=13

 

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Rekabet çok arttı.

Hemen tüm üst sınıf aletler benzer işlemci grubunu kullanıyor, yakın performans veriyor. 

Hepsi makyajlı android kullandığı için temelde yazılımda da pek fark olmuyor.

Benim için artık belirleyici fiay açıkcası. 

Metal gövde+ IP68 uyumlu diye 2500 TL üstüne çıkarsa uzun süre alıcı bekler. 

Kamerada 23 MP olması marifet değil, o boyutlara ihtiyaç yok, dev fotoğraflar hem bellekte gereksiz yer kaplıyor hem de işlemesi vakit alıyor.

16 MP yeter, aynı sensör boyutunda piksel sayısını azaltmak loş ışık performansını olumlu etkiler.

Ve artık o kadar çok standart üstü bir kullanıcının bile taleplerini kolaylıkla karşılayabilecek kalitede telefon varki oyunun heyecanı kalmadı. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kamera da Samsung S serileri çok başarılı. Hatta bazıları Sony sensör kullanıyor ama Sony'den başarılı. 820 işlemci 810 gibi sorunlu çıkmaz umarım. 2500 üzeri fiyatlar 3 ay sonra 2000-2100 civarına inilebiliyorsa anlamsız oluyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

doğru aslında tüm iyi telefonlar neredeyse aynı özelliklere sahip, burada fark yaratacak bir kaç şey kaldı.. firmaların arayüzleri..bir diğeri ise bu telefonların kkartı gibi kullanımının yaygınlaşması.. şu anda telefonlar sosyal medya kullanmak, müzik dinlemek, hava durumuna bakmak ve oyun oynamaktan başka işe yaramıyorlar. bunların haricinde de birşeyler için kullanıyorsanız işte o zaman hakkını veriyorsunuz demektir.

 

geçenlerde iş bank ın bir uygulamasını kurdum ama kullanmadan sildim.. film posterini kameraya tutuyorsunuz, seans vb şeyleri seçip ödemeyi yapıyorsunuz. sonra gidip birde bilet kestirilecek.. veya iş bankası sistemine girilmiş ürünlerin kare kodunu okutup ödemeyi cep ten yapıyorsunuz.. önceden kkartı tanımladığınız için öde demeniz yeterli.. iyide markette aldığım şeyi cepten ödedim, çıkarken birde bunun ispatı gerekecek, bu nasıl olacak detayları araştırmadım.. kısaca henüz pratik gelmedi bana.. bu gibi işlevler iyileştirilse cepler başka doğru düzgün şeylere yarayacak gibi..

 

elbette bütün bunları yapmak için premium telefona ihtiyaç var mı orası tartışılır.. stabil olması çok önemli olacak, ödeme sırasında takılma, donma yapmamalı. güvenli olmalı..sonra hadi bankayı ara, iki kere ödenmiş, veya hesaptan para çıkmış karşısı ben almadım ürünü vermem diyor, uğraş dur. kart bilgilerimiz birilerine uçmamalı.. diyoruz ama kart bilgilerimiz her yerde var sadece paylaşılmıyor.

abd gitmiş hükümete şu 3 bankadaki şu kişilerden istanbuldan-antep teki kuyumculara para transferi yapılıyor bu paralar işid e gidiyordur diye istihbarat verilmiş deniyor.. kimin eli kimin cebinde belli aslında.

 

benim yeni telefona olan ihtiyacım sadece mevcut telefonumun 8gb dahili hafızaya sahip olmasından kaynaklanıyor. yoksa eldeki uygulamalarla telefon her işimi görüyor. yer kalmadıysa sil az kullananı, ihtiyaç oldukça geri yükle.. marşmalow u verseydi sony son kez, hafıza işide çözülecekti ama adam o zaman bir sonraki telefonu nasıl satacak.. yada elden çıkarmayı göze alsak root atmak falan lazım.. o da trojan vb şeyler var mı acaba diye tereddüt ediyor insan..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.