Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

F3 Dizel Termostat Sorunu

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Olan durum kışın değil bahar veya yaz aylarında olan bir durum. Yanlışsam Kerem düzeltsin lütfen.

Ayrıca başka markalarla ilgili örnek verip sonra siz onlarla kıyaslamayın diyorsunuz.

Bildiğiniz doğrularla diğer bildiğiniz yanlışları bir araya getirmeyin illa bir şeyler paylaşmak için hocam.

İkinci söylediğiniz durumda ısınmamış araçta benzer sonuç alırsınız, ısınmış araçta yokuş aşağı kışında inseniz soğumaz. (Eger optimum çalışma ısısına ulaştıysa, ve siz 10km lik yokuş inmiyorsanız :) )

Velhasıl, arkadaşın yaşadığı durum normal değil, eğer araç ısınmışsa ve 90C dereceden yukarı çıkmıyorsa, ya ekran yanılması, ya da devirdaim elemanları problemidir.

• Yanıt 46
  • Görüntüleme 15,5k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Doğan Kurban
    Doğan Kurban

Bunlar böyle diyip geçiştirmişlerdir.

• Ahaha, oyle deseler basta termostat degistirmezlerdi. Degistirdikten sonra yine ayni sey varken oyle birsey diyorlarsa eger cirkinlik olur. Sanmiyorum oyle birsey dediklerini. En fazla abi sen bi 100-

• Devirdaimdeki suyu kalörifer fanıyla soğutamazsınız. Geç ısınır ama ısınır dizel. Eğer ısınmışsa eğer devirdaim fanı falan soğutamaz. Ya ısınmamıştır araba, yada devirdaimdeki elemanlardan birind

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Bunu şurdanda anlayabilirsin,aracını soğuk havada çalıştırdığın anda araç içine sıcak üflet  ve hareket et normaldeki hararetin yükselme süresi 4 katına çıkıyormu çıkmıyormu gör( denemelerini odb cihazla trend alarak yaparsan daha iyi anlarsın

Yanıtlama zamanı:
19 dakika önce, Enes Andıç said:

O zaman çok soğuk bir havada araç 90 dereceye yeni geldiği anda dur rölantide çalışırken aracın içine sıcak hava üflet ve araca odb ile bağlan ve izle bakalım sıcaklıl 85 dereceden 50 dereceye kadar nasıl düşüyor  istediğin dizel takside dene(elektrikli kalorifer ısıtıcılı araçlar hariç)

Halen çok yanlış yerdesin. Araç hareket halinde durmuyor. Çok soğuk havada değil. Neden konudan uzaklaşıp doğru örnekler vermeye çalışıp haklı çıkma gayretindesin. Başlıkla hiç alakası olmayan şeyleri konuşuyoruz ve kimseye bir faydası yok. E o zaman bende 2 + 2 = 4 kafasında örnek verip sidik mi yarıştırayım nedir.

Yanıtlama zamanı:

Servet bey, ben size konuyu anlamanız için örnekler veriyorum haklı çıkmak gibi derdim yok,  ısınan motor soğumaz diyosun neye göre söyledin?  kalorifer suyu soğutmazmış neye dayanarak söyledin, saçma sapan toplamalar harfler yazacağına bir bildiğin varsa yaz, sallamak kolay ben sana devirdaim sistemini çizeyim şemayla  anlatayım benim işim bu,  sana teknik olarak anlatmaya çalışıyorum bağlan arabanın ecuya aç kaloriferi gör suyu soğuyormu soğumuyormu  eğer bilginde iddialıysan teknik detaylardan bahset, ben elimde laptop 8 saat hergün araçların ecularına bağlı veri trendleri toplayıp  analiz ediyorum, yakıt ekonomisi için yazılım geliştiriyoruz sallamıyorum yani

Yanıtlama zamanı:
6 dakika önce, Enes Andıç said:

Servet bey, ben size konuyu anlamanız için örnekler veriyorum haklı çıkmak gibi derdim yok,  ısınan motor soğumaz diyosun neye göre söyledin?  kalorifer suyu soğutmazmış neye dayanarak söyledin, saçma sapan toplamalar harfler yazacağına bir bildiğin varsa yaz, sallamak kolay ben sana devirdaim sistemini çizeyim şemayla  anlatayım benim işim bu,  sana teknik olarak anlatmaya çalışıyorum bağlan arabanın ecuya aç kaloriferi gör suyu soğuyormu soğumuyormu  eğer bilginde iddialıysan teknik detaylardan bahset, ben elimde laptop 8 saat hergün araçların ecularına bağlı veri trendleri toplayıp  analiz ediyorum, yakıt ekonomisi için yazılım geliştiriyoruz sallamıyorum yani

Yürüyen arabayı ortam ısısı 17-18C derece iken kalorifer açıldıktan sonra 90 derecenin altına çekebilecek bir veri paylaşır mısın?

Bak dikkatini çekiyorum, duran arabadan veya ortam ısısı -10-15 lerden bahsetmiyoruz.

Yanıtlama zamanı:

Tamam  yaklaşık 2 dk içinde 60 dereceye kadar düştüğünü trend alarak atarım burdan

Yanıtlama zamanı:
14 dakika önce, Enes Andıç said:

Tamam  yaklaşık 2 dk içinde 60 dereceye kadar düştüğünü trend alarak atarım burdan

Arabanın devrini ve hızını da görelim ama olur mu. Hatta şöyle yapalım, araba hareket halinde 90 dereceye çıkan sıcaklığı klima açtıktan sonra yolda giderken düştüğünü görelim, daha açıklayıcı olur.

Not: 15dk olmuş, umarım data alırken dikkatsiz davranıp başına bi iş getirmemişsindir. Hakikaten endişelendim.

Servet Özkan tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Şimdi değil pazartesi günü atıcam,  2dk içinde suyun soğuduğunu görürsün demek istedim,  data alırken arabaya bişey olmaz korkma programlama yapmıyoruz

Screenshot_2016-05-21-21-20-49.png

Screenshot_2016-05-21-21-22-11.png

Screenshot_2016-05-21-21-22-05.png

Screenshot_2016-05-21-21-22-01.png

Screenshot_2016-05-21-21-21-55.png

Screenshot_2016-05-21-21-21-47.png

Screenshot_2016-05-21-21-21-44.png

Screenshot_2016-05-21-21-21-38.png

Akşam akşam dayanamadım, bak aşağıda renklerin anlamları var, resimleri isyediğim sırayla koyamadım ama sen anlarsın su sıcaklığı 84-85 civrı iken sıcakta kaloriferi açtım hareket halinde seyrederken trend de dış hava sıcaklığıda var hızda var iyice incele umarım boşuma yoröamışımdır kendimi

5. Resimde suyun kaç dereceye kadar ısındığını görebilirsin , sonra ilk attığım yabi en üsttekindede kalorifer sıcakta  açılınca nereye kadar düştüğünü gör dahada düşer ama ben yeterli diye bıraktım

Bu saatte telefonla bukadar hazırlayabildim ama yeterli 

Yanıtlama zamanı:
Olan durum kışın değil bahar veya yaz aylarında olan bir durum. Yanlışsam Kerem düzeltsin lütfen.

Ayrıca başka markalarla ilgili örnek verip sonra siz onlarla kıyaslamayın diyorsunuz.

Bildiğiniz doğrularla diğer bildiğiniz yanlışları bir araya getirmeyin illa bir şeyler paylaşmak için hocam.

İkinci söylediğiniz durumda ısınmamış araçta benzer sonuç alırsınız, ısınmış araçta yokuş aşağı kışında inseniz soğumaz. (Eger optimum çalışma ısısına ulaştıysa, ve siz 10km lik yokuş inmiyorsanız [emoji4] )

Velhasıl, arkadaşın yaşadığı durum normal değil, eğer araç ısınmışsa ve 90C dereceden yukarı çıkmıyorsa, ya ekran yanılması, ya da devirdaim elemanları problemidir.

Konu ilerlemiş ama, evet çektiğim fotoğraf ve durum bahar/yaz ayında yaşanıyor. Bu sabah olan bir durum. Daha önce de birkaç sefer dikkatimi çekmişti ama bugün sıcağı sıcağına çekip fotoğrafını paylaşayım dedim.

Yaklaşık 30km seyahati bu sıcaklık seviyesinde yaptım. Bu arada dış sıcaklık çok düşük olmadığı için yolun bir kısmından sonra üfleme 2. seviyede kalmış olsa bile dereceyi ılığa doğru çevirmiştim.

Detay olarak çok anlamam ama sıcaklığın 90'a gelmemesi bana sadece aracın erken fan/müşür açıyor olabileceğini düşündürdü.

Şayet erken açma varsa bile 10-15 derece düşük ısıda çalışmasının zararı ya da yakıta negatif etkisi olur mu o çnu da bilmiyorum.

Bu arada her seyahatte durum böyle değil. Nadiren bu durum oluşuyor, normalde 90 derece çizgisine geliyor motor ısınınca.

Yanıtlama zamanı:

Arabanda hiç bir sorun yok gayet normal,  birgün git sıfır bir dizel aracı al test sürüşü yap çaktırmadan aynı karakteristiği göreceksin  tam olması gerektiği gibi çalışıyor araban

Enes Andıç tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
2 saat önce, Enes Andıç said:

Şimdi değil pazartesi günü atıcam,  2dk içinde suyun soğuduğunu görürsün demek istedim,  data alırken arabaya bişey olmaz korkma programlama yapmıyoruz

Başına bi iş gelmiş olabilir derken seni kastetmiştim. Dikkatsiz davranır kaza falan yaparsın diye ;)

Hızın sabit 20km :) Araba 90C dereceye gelmeden log almışsın. Soğutma suyu sıcaklığı da neredeyse sabit öyle dediğin gibi 60C derecelere falan düşmemiş. Dediğimiz şartlarda log al da öyle bakalım olur mu?

Not: Beni tanımadığın epey belli. 

Yanıtlama zamanı:
4 dakika önce, Enes Andıç said:

Üstten ikinci fotoda 65 civarına kadar düşüyor  dikkatli baksana

Kaçtan düşüyor dersin? Bence 66 veya 67 dan düşüyor. 90 dan falan düşmüyor hani.

1-2C derecelik düşüşten başka bir şey görmüyorum ben grafiklerde, yanlış mıyım?

5 saat önce, Enes Andıç said:

O zaman çok soğuk bir havada araç 90 dereceye yeni geldiği anda dur rölantide çalışırken aracın içine sıcak hava üflet ve araca odb ile bağlan ve izle bakalım sıcaklıl 85 dereceden 50 dereceye kadar nasıl düşüyor  istediğin dizel takside dene(elektrikli kalorifer ısıtıcılı araçlar hariç)

85 lerden 50 derecelere düşüş bekliyordum ben aynen senin söylediğin gibi.

Matematiği belli ama inatla üzerinde durarak saçma bir muhabbetin içine giriyoruz biliyorsun değil mi? :)

Yanıtlama zamanı:

Bak tekrar sırasıyla ekledim ilk resimdeki sıcaklığa bak birde ikinciye bak

Screenshot_2016-05-21-21-21-55.png

Nasıl bir iki derece ilk trend 83 derecede aldım ikincisi 64 derecede

Yanıtlama zamanı:

Bir yanlışlık var galiba. 1. fotoğraf 2. ci fotoğraftan sonra. Yani 2. Fotoğraf soğukken, 1. fotoğraf ısındıktan sonra eklenmiş. Fotoğraflardaki tarihler öyle söylüyor. Telefonun saati var orada, datalarında bir karışıklık var sanırım. Telefonunun saati (tablet belkide) 21.21 de iken datalar 21.18 diyor. Pek bi karıştı ortalık. Ben halen bir düşüş görmüyorum grafiklerde. Ayrıca test yöntemin yanlış. 20kmh ile yolculuk ederken test ediyorsun.

Tek bir grafikte normal seyir anında tüm düşüşü gösterebilir misin?

Zaman aralıkları 1 er dakika olsa da olur. Sn sn görmesek problem değil. Böylece tek bir grafikte görebiliriz sanırım.

Hatta mümkünse: Ambient, Coolant Temperature, Engine Load, Throttle position, Speed verileri olursa pek bi anlamlı olur.

Hani bu işle uğraşıyorsun ya bu dataları çıkarmak zor olmasa gerek diye düşünüyorum ;) 

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.