Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Oy ve Ötesi - Bakmanız Faydanıza :)


Yakup Ç. A.

Önerilen Mesajlar

Duymamış olanlar için, bu insanlar ne yapar? 

Demokratik süreçlerin pekiştirilmesi ve geliştirilmesinde ilk adım olan adil, güvenilir ve şeffaf seçimler için tarafsız, partiler üstü ve sivil seçim gözlemciliğinin önemine yürekten inanıyoruz. Seçimlerin şeffaf ve kanunlara uygun bir şekilde yapılıp tamamlanabilmesi için gönüllü sandık gözlemci organizasyonumuzu İstanbul, İzmir, Adana, Bursa, Ankara ve Antalya’yı kapsayacak şekilde büyütmüştük. 2015 Genel Seçimleri'nde ise sivil seçim gözlemciliğini Türkiye genelinde de yaygınlaştırdık ve 46 şehirde gönüllülerimizle seçimleri gözlemledik. Daha fazla bilgi için tıklayınız. 
http://oyveotesi.org

Bir önceki seçimde ben yine sandıktaydım, hatta kendi okulumda değil farklı ilçedeydim. Öğle vaktinde (en sakin dönemdir) sandıktan ayrılıp oy verip hemen geri dönmüştüm, bu sefer kayıtlar açıldığı gibi yazıldım şimdi kendi okulumda ve belki de sandığımda olacağım.

Kayıt olmak için: 
https://sandik.oyveotesi.org/users/sign_up

Unutmadan: Bir önceki tecrübemden örnekler vereyim biraz. Seçimden önce bu dönemde onlarca eğitim semineri düzenlendi. Gidemeyenler için detaylı dökümanlar ve videolar yayınlandı. Seçim günü neredeyse herkesten önce toplanıldı ve hazırlanıldı.
Benim gittiğim sandıkta sadece 1 parti görevlisi vardı, başkan bile sonra gelmişti akabinde hep beraber işlemleri hallettik. Başkan, aralarında benim gibi tarafsız birinin olduğunu görünce işlerini bile yıktı biraz :D Çağatay dersine çalışıp gelmiş diye de eklemişti :zha: 
Bunu neden diyorum?
Orada resmi çalışanların bazı şeylerden haberi bile yok yani bilgiye/bilgiliye ihtiyaç var. Sırf bu sebeple bir sonraki seçimlerde de katılmam gerektiğini düşünmüştüm ve kısmetse yine orada olacağım. 

Mecidiyeköy, İstanbul Ortaokulunda görevliyim bu sefer, orada bir sandık görevlisine ihtiyaç kalmış, hem buraya hemde diğer il ve ilçeler için kayıtlarını bekliyor olacağız. 

Teşekkürler :) 

  • Beğen 10
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tebrikler, helal olsun.Hangi okulda ihtiyaç olduğunun bir listesi ..vs var mı acaba? Ona göre kullanacağım yerde ben de tüm gün gönüllü durmak istiyorum

 

Düzenleme :Evet şimdi kayıt olurken baktım,okula kadar seçiliyor.Tamamdır.Ben de varım.

Okan Y. tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir aile gelir kapının önüne ve sırada bekler.

Kimlik kontrolünde etrafı gözetleyen biri vardır o da bekler :)

- Bu sınıfta oy ve ötesinden kimse yok mu acaba diye fısıldarlar

- Var var der ayakta duran

- Nerde?  diye sorarlar

- Benim.

- İyi iyi sahip çıkın.

 

vb şeylerle bir seçim daha biter :) 
 

Güvenli ve rahat bir yolculuk için kemerleri takalım telefon ve sigara kullanmayalım :zha: 

 

Oy ve ötesi yani bizler tutanakları sisteme girme işlemlerine devam ediyor gün içinde partilere paylaşılacak 1 ay içinde de halka duyurulacak.

Haziran seçimi raporu:

oyveotesi-rapor-haziran-secim-degerlendirmesi-29-10-2015-revize.pdf

oyveotesi-rapor-haziran-secim-degerlendirmesi-29-10-2015-revize.pdf

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir de sisteme girilen tutanakların doğruşanması işlemi var bildiğim kadarıyla ve bu iş için de gönüllüler lazım. Eğer sandığa gidip destek olamadıysanız bilgisayar başından böyle bir katkı da sağlayabilirsiniz.

 

http://t3.oyveotesi.org

Semih O. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yukarda dediğim gibi o iş bitmek üzere.Yine de isteyen katılabilir tabi.

Sonuçlar geldi

https://t3.oyveotesi.org/#/sonuc

 

1 Kasım 2015 Genel Seçimleri çalışmalarımız çerçevesinde; yoğun emekle gerçekleşen T3 analizlerimizin neticesinde ilk saptamalarımızı sizinle paylaşıyoruz. 

 

T3 ÖN BULGULARIMIZ
Oy ve Ötesi gönüllüleri ve siyasi partilerden tarafımıza ulaşan toplamda 133.474 sandığa ve 184.470 tutanağa ait sonuçları, resmi sonuçlarla karşılaştırdık.

Mecliste grubu bulunan 4 siyasi partinin toplam 382 sandıktaki sonuçlarına ilişkin uyuşmazlıklar tespit ettik. Söz konusu sandıkların listesini söz verdiğimiz gibi 24 saat içerisinde, yani saat 19:00'da, itiraz süresi dahilinde ilgili adımları atabilmeleri için, tüm ilgili siyasi partiler ile paylaştık. 

 

ANALİZLERİMİZ DEVAM EDİYOR
Benzer bir uyuşmazlık olma ihtimali olan 887 sandıkla ve henüz sisteme alamadığımız 41.174 sandıkla ilgili çalışmalarımız hala devam ediyor. 

EĞER T3 veya/ve OY ve ÖTESİ GÖNÜLLÜSÜYSENİZ KARŞILAŞTIRMASI BİTEN TUTANAKLARI GÖRÜNTÜLEYEBİLİRSİNİZ.
Oy ve Ötesi gönüllüleri aracılığıyla şu ana kadar sisteme yüklenmiş, karşılaştırma ve teyiti gerçekleşmiş tüm tutanakları görüntüleyebilmeniz için bu linke tıklamanız yeterli: https://t3.oyveotesi.org/#/sonuc

 

İTİRAZ ve ŞİKAYET TUTANAKLARI İLE İLGİLİ NE YAPIYORUZ
Gönüllülerimiz tarafından tutulan itiraz ve şikâyet tutanaklarını da itiraz sürecinin işlemesi adına ilgili siyasi partilere ileteceğiz. Ayrıca süreçle ilgili sizlerden aldığımız geri bildirimlerle detaylı bir seçim değerlendirme raporu hazırlıyoruz. 

YARIN, 7 Haziran Genel Seçimi sonrasında da yaptığımız gibi, T3 sistemine giren tüm tutanaklardaki olası farklılıkları ve tutanakların kendilerinin görüntülenebilecek bağlantısını kamuoyuyla paylaşacağız.

İnancımız ve desteğimiz ile ülkemizdeki aktif vatandaşlık bilincinin gelişmesine ve tercihlerimizin demokratik bir şekilde ifade edilmesine elele vererek büyük katkı sağlıyoruz. Böyle bir amaç etrafında, her seçim farklı coğrafyalarda büyüyen ve bütünleşen ailemiz, azmimiz ve tüm çalışkanlığımızla bir arada olduğumuz için mutlu ve gururluyuz.

Sevgi ve Saygılarımızla,
Oy ve Ötesi

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

T3 KARŞILAŞTIRMA NETİCESİ
Resmi sonuçlarla karşılaştırdığımızda, Türkiye genelinde kullanılan 48 milyona yakın oydan 10 bine yakınında (%0.02), uyuşmazlık tespit ettik. Bu uyuşmazlık oranının seçimin nihai sonucunu etkilemeyecek oranda olduğunu söyleyebilir, 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde tespit ettiğimiz uyuşmazlıktan da az olduğunu belirtiriz. 

 

İl ve ilçe olarak karşılaştırabilir ve organizasyonun etkisini görebilirsiniz.

 

t3-te-okutulan-tutanak-sayisi.pdf

il-bazinda-t3-sonuclari-ile-resmi-sonuc-karsilastirmasi.pdf

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.