Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2012 focus 1.6 Ti-Vct Style Nasıl bilirsiniz acil arabayı yarın alabiliriz.


Mesut Ş.

Önerilen Mesajlar

Arkadaşlar 2012 model 1.6 Ti-Vct Style paket bir focus var yarın alma ihtimalim var fakat fordun Ti-Vct şanzumanı hakkında pek bir bilgim yok alınır mı kronik sorunları falan var mı nasıl bir şanzumandır değerli cevaplarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hocam bende vct uzantısını cvt şanzıman gibi algıladım üzerindeki şanzıman Powershift şanzıman ise bu şanzıman nasıldır. Bilginiz var mıdır.

ti-vct aracın benzinli atmosferik motorlu versiyonu. Powershift ise Ford'un otomatik şanzımanı. Yani sorduğunuz araç 1.6 atmosferik benzinli ve yüksek ihtimalle manuel vites.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yaklaşık iki aydır kullanıyorum bence pek bi güzel. ilk sahibinden aldıktan sonra polen filtresi silecek ve sağ aydınlatma lambasını değiştirdim, çok çabuk vites yükseltiyordu sıkışık trafikte forumda bir arkadaş spor modu kullanıyormuş bende artık trafikte spor modu kullaniyorum daha konforlu oluyor birde motor zaten 125bg pek fazla bisi beklemiyorsun

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Focus iyidir.
Style donanım yeterlidir.
Ti-VCT İngilizce "Twin Independent Variable Camshaft Timing" teriminin kısaltmasıdır,, motorda değişken zamanlamalı çift  egzantrik olduğuna işaret eder. 
B5 kodlu 5-ileri şanzıman iyidir.
Motor da şanzıman da sorunsuz ve sağlamdır. 
Motor 125 PS'lik tam gücünü 6500 dd ve torkunu 4000 dd'da veren atmosferik bir ünite olduğundan alt devirlerde biraz cansızdır. 
Powershif şanzımana gelince mutlu, mesut kullanan binlerce insan olduğu gibi sorun yaşayan onlarca araç sahibi de var. Özetle silkeleme, sarsıntılı çalışma, geçişlerde gecikme, vites arama, ses yapma gibi bulguları olabiliyor. Yazılım güncelleme, keçe değiştirme, kavrama değiştirme ve komple şanzıman değiştirmeye kadar değişik onarım yöntemleri var.

Detaylar için: 
http://www.focusclubtr.com/topic/4698-focus-3-powershift-titreme/?page=1 
http://www.focusclubtr.com/topic/4654-power-shift-kullanımı/#comment-321789

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bende aynı motoru kullanıyorum. aracım manuel. motor gayet sessiz. aracın motoru hızlı ısınıyor. özellikle kışın çok ideal. 1,6 benzinli motor için performansı normal. ama unutmamalıki kasada yaklaşık 1300 kg. bence alınası araçlardan biridir. uzun yolda ise çok konforlu. 160 km. hızda en ufak sarsıntı yada ses yapmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bahsedilen araç manuel ise 3 yıldır kullanıyorum; güvenilir, sağlam ve konforludur, yakıt harici hiç üzmedi ve o sıkıntı da lpg ile halledilebilir(az km yaptığım ve lpg sevmediğimden ben düşünmedim; ayrıca uzun yolda tüketim performansı oldukça yeterli hele de sakin kullanıyorsanız)...

Araç plus paket ise bir dolu oyuncakla birlikte geliyor; o da güzel oluyor ^_^

Ben de aynı özellikte olan aracımı satıyorum ve km'si oldukça düşük; bakmak isterseniz haber verin...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.