Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3.5 Prins Silverline-Balıkesir


Şakir Sakızlı

Önerilen Mesajlar

Merhabalar

Geçtiğimiz Salı günü Balıkesir Sadık Otogaz'da lpg montajım yapıldı. Sorusu olan arkadaşlara yardımcı olmak ,fikir vermek adına bu konuyu açıyorum.

Öncelikle şunu söylemem gerekir ki ,lpg montajı sonrası herhangi bir çekiş sorunu yaşamadım. Yakıt konusunda 1-2 depo tükettikten sonra daha net bilgi verebilirim diye düşünüyorum. Bununla beraber servisten aldığım bilgi ile motor dışı aksamların hala garanti içerisinde olduğu ve rutin bakımlara yine servise gidebileceğim söylendi.Bu konuda da sıkıntı yok ;)

Montaj için içime sindi diyebilirim. Diğer montaj olan arkadaşları gördüğümde sanki 1-2 tık daha ince işçilik ile daha temiz bir montaj olduğu kanaatindeyim. 1-2 foto koyuyorum ,bu konuda bilgili arkadaşlardan da yorum bekliyorum. Müşteri memnuniyeti olsun ,ikili ilişkiler olsun ,gittiğim yeri severek tavsiye ederim. Ha yapılan montaj sonrası ALLAH KORUSUN bir sıkıntı yaşar mıyım onu zaman gösterecek elbette.

Sorusu olan arkadaş ve abilerimin de sorularını yanıtlamaktan mutluluk duyarım. Saygılarımla

DSC_0367.JPG

DSC_0370.JPG

DSC_0377.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Depo göstergesi, direksiyon altındaki haznenin içine koyuldu yanlış anlamadıysam. Bakması zor olmayacak mı?

Daha önceki aracımda da depo göstergesini çok kullanmıyordum. Açıkçası ne kadar bilgi verdiği şüpheli olduğu için ,en azından kalabalık yapmasın diye oraya koydurdum. Şuan kullanıyorum ,oda sadece ne kadar zamanda lpg'ye geçiyor vs ilk zaman hevesleri yani ;) Zaten montajı basit ,çok elzem olursa dışarı alabilirim.  Yakıt takibi yapmadan zaten 300km 'de bir depoyu dolduracağımdan bu şekilde istedim.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hayırlı olsun, sanırım stepne yerine simit tüp takılmış ilk resimde yanlış anlamadıysam.Takılan simit kaç litrelik acaba birde fiyat konusunda bilgi verebilirmisiniz.

Evet ,gece cektim o yuzden oyle ,48lt tank ,bagaj 5cm yukseldi. 2450 tl ve 9 taksit yaptilar + 2 yil garanti var ,arac 10000km alti ve arac trafige cikali 6 aydan az oldugu icin;)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet ,gece cektim o yuzden oyle ,48lt tank ,bagaj 5cm yukseldi. 2450 tl ve 9 taksit yaptilar + 2 yil garanti var ,arac 10000km alti ve arac trafige cikali 6 aydan az oldugu icin;)

kaputun altından anlamam ancak ikinci fotograf arabanın lpg li halimi acaba enjektörler vs. gözükmüyor . Yakıt tüketimini deneme fırsatınız oldumu.Bende stepne yerinde ince stepne takılı sizinkidemi aynıydı . lpg düşünüyorum malum benzin fiyatlarından dolayı.Kullandıkça tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.Biraz fazla soru oldu umarım cevaplarsınız

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hayırlı olsun, ben prins taktıralı yaklaşık 7000km oldu çok şükür bir sıkıntısı olmadı. depoyu 50-60 tl gibi paraya doldurunca daha çok seveceksiniz lpg'yi :)

lpg geçiş düğmesini ben görebileceğim yere taktırmıştım. yolda giderken arada bir benzine alıyorum çünkü. örnek vermek gerekirse 100 km lpg 5km benzin gibi. o yüzden düğme elimn altında olmalı :) simit tüp taktırdığınıza göre yedek lastik için bir çözüm bulabilirseniz eğer bizimle paylaşın lütfen :) birde bende fotoğrafta enjektörleri göremedim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arac lpg li hali iken cekilen resim ,montaj konusunda oldukca memnun kaldigimi soyleyebilirim ,montaj esnasinda herhangi bir rahatsiz edici durum olmadi.Ancak teknik detay bende cok bilmemekle beraber bu islem icin ekstra emek harcandigini dusunuyorum.Enjektorler biraz gizlide yani... Evet benimde ince istepne idi ,48lt tank ile bagajda 5cm yukselme oldu fakat bir problem yok;) tankta cok kucuk olmamis oldu;) benzin fiyatlarindan arabadan sogur hatta rahat gaza basamaz oluyor insan zamanla ,tercih sizin fakat tavsiye ederim.Bu ilk lpg li aracim deil;) zamanla da tecrubelerimi buradan yyazacagim insallah ,yakit konusnda daha ilk depom ,bir sey diyemem yani:)

Sagol abi Allah razi olsun ,1000km bakima gelecegim yine o zaman paslasabiliriz;)ya da edremit e yolun duserse beklerim;)

Sagolun Mustafa bey ,insallah oyle olacak:) lpg gecis dugmesini cebe koydurdum ama disari belki bende alabilirim bilmiyorum ama suan memnunum ,bende 200km birde 15-20km benzinde kullanirim ,daha onceki aracimda da oyle yapmistim;)

Yedek lastik icin cozumum su sekilde ,tamir kitleri var.deodorant sisesi gibi ,bir patlama aninda carem o.istepne dukkanda duruyor ,ha bir yarilma soz konusu ki bu cok yasanna bir durum deil benim.icin ,o zaman telefonla onlarca yakinim.yuzlerce insan var arayabilecegim.memlekette;) uzun yola yilda 2 defa bayramlarda hanimin memlekete ,ekstralar olursa da.3-4 oluyor.o zamanlarda istepneyi atiyorum arkaya;) cozumum bu sekilde acikcasi:)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

hayırlı olsun bende taktırmayı düşünüyorum. Brc mi Prins mi karar veremedim. Brc için "10bin km sonra enjektörlerden gelen ses rahatsız edebiliyor" diye yorumlar var lakin bayi ise "yeni my11 lerde sorun yok" diyor, acaba Prinste ses artışı veya farklı bi ses duyuluyor mu, motor sesinden başka. aynı bayi brc için 1900 prins için 2300 fiyat verdi (garanti hariç)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Olcay Sert Merhabalar Olcay bey ,

Yaklaşık 400km oldu daha çok başındayım ancak herhangi bir ses yok. Buna emin olun ama Brc'yi bilemem. Fakat bende ne içerde ne dışarda herhangi farklı bir ses yok ,olsa da inceden çok kafaya takmazdım diye düşünüyorum bu yakıt karından sonra :)

@Hakan G. Merhabalar Hakan bey,

Bende taktırmak için 2 farklı yer ile görüştüm ,diğer yer Landirenzo önermişti ancak biraz işçilik kalitesi konusunda aldığım iyi tavsiyeler üzerine montaj yaptırdığım yeri tercih ettim. Orada Prins ,Akl ,Romano gibi tercihlerim vardı bende Prins'i tercih ettim ;) Bende sanmıyorum inşallah sorun olmaz...

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Masallah :) depoyu fulledikce de eskiden oldugu gibi 20-30km de benzinle giderim kafam rahat insallah...

uzun yolda benzine alın yeterli olur bence, gazın yanma ısısı benzine göre yüksek çünkü. uzun yolda benzine alınca hiç olmazsa biraz motor içinin ısısını düşürür :) 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.