Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Ciddi anlamda , Sağ çekme Beyinden mi?


Kadircan Yılmaz

Soru

Merhabalar,Aracım 2011 model focus 3 Tdcı tıtanıum ,ilk lastik değişimi mi bugün , Mıchelın 215/55/16 lastiklerimi alarak ilk Good year lastiklerime veda etmiş bulunmaktayım.Lastiklerimi değiştirdikten sonra hemen lastikçinin önerdiği ön düzenciye gittim ,her ihtimale karşı ön düzen ayarı yaptı,arabayı denedi geldi ,bir kez daha yaptı diğer denemeye beraber gittik ,ciddi anlamda araba kendini sağ tarafa ciddi anlamda çekiyordu Resmen ŞERİT değiştiriyor, ,tekrar dükkana geldik,lastikleri söktü diğerleri ile değiştirdi,ölçtü biçti bana deneyip gelirmisin bir kez de sen dedi,üçüncü denemeye tek ben gittim araba resmen kendini sağ atıyordu ciddi anlamda,tekrar geldim dükkana yine aynı dedim,ön düzenci ben böyle birşey görmedim dedi kaç tane focus yaptım yapıyorum dedi, ben teşekkür ettim ve oradan ayrıldım,Dayımın tanıdığı arkadaşı olan  sağlam bir ön düzenciye daha geldim onlarda önce sürdü geldik,ön düzen ayarı yaptılar denedik geldik ciddi anlamda sağ doğru gidiyor dreksiyonu bırakınca arabam, tekrar geldik ön düzenci usta ile dükkanına bu ustada daha 1 saat önce taktırdığım lastikleri önleri biribiri ile değiştirdi tekrar denemeye çıktık,yine aynı geldik tekrar rotları fln söktü detaylı baktılar,alt tarafta birşey yok servise gitmelisin dedi bu ustada,dreksiyon kutusu da olabilir dedi şaştım kaldım,2 güvenilir ön düzenci gezdim ve aracın alt tarafta sıkıntı çıkmadı ama araba ciddi anlamda sağ gidiyor, şaştı kaldılar onlarda lastik değişiminden sonra herşey 1 saatte yaşandı,ve ben 4,5 yıldır sıfır aldığımdan beri kaldırıma vurmuş değilim. İlk defa Ön düzenciye gelmiş bulunmaktayım ve ilk defada lastik değiştirmiş bulunmaktayım,Uzatılmış garantim var servise gideceğim yarın moralim çok bozuk ben kaldırıma lastik yanağı vurmuş adam değilim sizce Benim sorunum nedir Abilerim,kardeşlerim cevaplarınızı bekliyorum Teşekkürler...

Kadircan Yılmaz tarafından düzenlendi
Eksik kelime
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 6 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 1

Servise gittim bu sabah,Aracı bilgisayara bağlayıp dreksiyon açı ayarları fln yaptı usta 15 dk da tüm sorunum çözüldü? Aracımın uzatılmış garantisi sayesinde,boşa ön düzenciye gittim tak tuk alt tarafı oynattım, ama olsun nereden bilebilirdik ki,Sonuç olarak aracımda lastik değiştiğinden dolayı aynı ebat aynı lastik türü olduğu halde yinede böyle sağ tarafa çekme,dreksiyonu bırakınca sağ doğru kendi kendine dönmesi hafiften,böyle sorun olursa,servisten 15 dk da halledebiliyorlarmış,Yeni lastiklerimin keyfini sürmeye başlayabilirim,Hepinize yardımlarınız,fikirleriniz için teşekkürlerimi sunuyorum?

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Beyinden kaynaklı böyle bir sorun olmaz. Lastikçiler, değişim öncesi sorun yok ise kimseyi ön düzenciye yollamaz. Birileri bir şeyi bozmuş ama ne. Servis size söyler. Çözümü olmayan bir şey değil, ama masraf değişir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

İnanın anlamadım,lastik değişmeden sorun yoktu,lastikleri değiştim yine sorun yoktu ta ki 5 dk ya ön düzenciye gidene kadar ,her ihtimale karşı gittim sorunum yoktu, girdim ön düzenciye sonra aracım denemede sağ çekti ustada anlamadı ve lastikçi yıllardır dostumuz bize karşıdaki ön düzenciye gönderdi demek ki tanıyor ki gönderdi iş yaptığı adam ben sonra başka güvendiğimiz ön düzenciye gittim orada aynısını söyledi bilmiyorum ne yapılacak  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Lastikleri değiştirirken aracı komple mi kaldırdılar yoksa sağ tarafı ayrı sol tarafı ayrı mı kaldırdılar? Eski bir aracımda sol tarafı 40 derece kadar kaldırarak değişim yapınca aynı çekme olayı başıma gelmişti. Sonradan aklımıza geldi ve öğrendik ki ön takımlarda bir yerleri yamultmuşuz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.