Yanıtlama zamanı: Temmuz 22, 201511 yıl comment_313431 Forumda arattım ama bulamadım. Focus 2 otomatik vites sahibiyim. Araç yokuş aşağı d konumunda giderken gazdan ayağımı çekssem dahi sanki boştaymış gibi hızlanıyor. kışın bu benim için problem açıkçası. kış şöförlüğü tecrübesi olanlar otomatik vites bu aracı nasıl kullanacağımız hakkında bilgi verirse sevinirim. merak ettiğim konular özellikle yokuş çıkarken ve inerken aracı nasıl kullanmalıyız ve hangi vites konumumlarında ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 22, 201511 yıl comment_313432 Kış modu yok mu? Mareada ICE tuşu vardı, CLK da W/S switchi var vs. Kolu 1 2 3 konumlarına getirerek vites büyütmesini engelleyebilirsiniz. Temmuz 22, 201511 yıl Ozan Kar tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 22, 201511 yıl comment_313433 Onu geçtik de, bu soruyu sormak için bilerek mi yaz ortasını beklediniz? Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 23, 201511 yıl comment_313460 yardımcı olacak birşey yazsaydınız bari (!) ben bununla ilgil bir konu açmıştım ancak araç MK3 tabi... olurda bu karmaşada o konu başlığını bulursam yinede fikir vermesi açısından paylaşıcam... Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 23, 201511 yıl Yazar comment_313486 Onu geçtik de, bu soruyu sormak için bilerek mi yaz ortasını beklediniz? Admin olarak sizden yardım edici cevap beklerdim.. Yaz yada kış sorunun zamanı ne farkederki. Aracımi alalı 3 ay oldu ayrıca Temmuz 23, 201511 yıl Onur İnebolu tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 23, 201511 yıl comment_313487 Eee nerde kaldı o eski, sevimli espri anlayışlı olan üyeler, bir Admin olarak bunu beklerdim malum acil bir durum yok ortada. Bizim Admin veya yardım sever olarak yaptıklarımız ortada :) Gaza gelmeyin Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 23, 201511 yıl comment_313488 Üstadım manuel'e çekip, inişi açısına göre 1-2-3 seçeneklerini kullanırsanız sıkıntı yaşamazsınız. Aynı şekilde kar-buz varken manuel seçenek ile kalkarsanız ilk anda çekmeniz muhtemel patinaj olasılığınız da azalır. Olası zorluklara gelince ... forum üyemiz @Mert Yürüyen A/T şanzıman ile kışı çıkarttığına göre siz haydi - haydi başarırsınız. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 23, 201511 yıl Yazar comment_313489 Yok hayır gaza gelmek değil olay, soruyu tiye almanız. Henüz samimi olmayınca espri anlayışı gelişmiyor üzgünüm. Umarım ileriki zamanlarda inş.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 23, 201511 yıl comment_313490 forum üyemiz @Mert Yürüyen A/T şanzıman ile kışı çıkarttığına göre siz haydi - haydi başarırsınız. Aynen öyle... kar üzerinde kullandım ve açıkcası manuel'e alma gereği hissetmedim. gaz pedalını hissedince aynı şekilde fren pedalını da tabi ki bir sorun kalmıyor Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 23, 201511 yıl comment_313491 Madem araç yeni, öncelikle şu kılavuzu okumanızı tavsiye ederim, eski sahibi/sahipleri vermemiş olabilir. http://www.focusclubtr.com/topic/278-focus-ii-türkçe-kullanım-kılavuzu/ Sorunun cevabı yukarda açıklanmış yeterince (düşük vites). Bazı firmalar bu tür koşullar için bir de ''W'' konumu koyuyor ve vitesi ilk 3 vites ile sınırlandırıyor. Bunu siz manuel yapmak zorundasınız. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 23, 201511 yıl Yazar comment_313498 Madem araç yeni, öncelikle şu kılavuzu okumanızı tavsiye ederim, eski sahibi/sahipleri vermemiş olabilir. http://www.focusclubtr.com/topic/278-focus-ii-türkçe-kullanım-kılavuzu/ Sorunun cevabı yukarda açıklanmış yeterince (düşük vites). Bazı firmalar bu tür koşullar için bir de ''W'' konumu koyuyor ve vitesi ilk 3 vites ile sınırlandırıyor. Bunu siz manuel yapmak zorundasınız. aracı satın aldığım kişi verdi kılavuzu teşekkürler yinede. okumama rağmen kış kullanımı bilgisi yok. daha önce kışın yokuş aşağı inerken panik yaparak frene bastım hafif buz vardı araç kaydı ve direğe çarparak durdum o yuzden kışın araç kullanmaya korkar oldum biraz. el frenini 1-2 diş çekersek dik yokuş inerken sıkıntı olurmu araç için? Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 23, 201511 yıl comment_313499 Olur hemde çok olur,kış lastiği alacaksınız yine olmuyorsa zincir kullanmak zorundasınız. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 24, 201511 yıl comment_313515 el frenini 1-2 diş çekersek dik yokuş inerken sıkıntı olurmu araç için? Arka tekerlekleri kilitlersiniz ... sakıncalı, çok sakıncalı. Kara/Buz var ise öncelikle kış lastiği takacaksınız (7 derece'nin altında) , dik bir yokuş iniyorsanız vitesi 1'e, olmadı 2'ye çekecek ve öyle ineceksiniz. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 25, 201511 yıl Yazar comment_313571 Arka tekerlekleri kilitlersiniz ... sakıncalı, çok sakıncalı. Kara/Buz var ise öncelikle kış lastiği takacaksınız (7 derece'nin altında) , dik bir yokuş iniyorsanız vitesi 1'e, olmadı 2'ye çekecek ve öyle ineceksiniz. kış lastiğim var 4 adet aracı aldığım kişi vermişti sağolsun. petlas ama dişleri fena değil. geçen denedim manuel e alarak 2. viteste epey hızlanıyor. 1. viteste düz yokuştan inerken motor freni yapıyor ancak bu fren virajl yolu dönmeye yetmiyor fren pedalınada basmak gerekiyor. kusura bakmayın daha önce manuel vites kullandım ama ondada kışın yola çıkmaya korkuyordum kış tecrübem hiç yok açıkçası. oturduğum yer yokuşları ve virajları bol olan bir yer o yuzden bu kadar detay soruyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 26, 201511 yıl comment_313587 Onur, yazdıklarından çıkan, kar ve yol ( viraj yokuş) şartları senin de kâfi tecrüben olmaması, kış aylarında bir kaç gün karlı olan günlerde araç kullanmayıp risk almaman, ben olsam öyle riskli Günler'de alternatif ulaşım yollarını tercih eder aracımı çıkarmazdım, zaten zorunluluk halinde nasıl kullanılabileceği hakkında arkadaşlar yeterli bilgiyi vermişler.... Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın