Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 Sony Ekran Değişimi Sorunu Ve Nedeni


Ozan Kar

Önerilen Mesajlar

Daha önce forumda bahsetmiştim ancak çok soruluyor ayrı bir başlık yapalım.

 

Focus 3e 4.2" Sony ekranı veya 5" navigasyonlu ekran takıldığında, park sensörü, aux, bluetooth gibi fonksiyonların çalışmadığı olabiliyor. Bunun nedeni yazılım uyumsuzluğu. Ekranla araçtaki bluetooth modulunun yazılımının aynı tip olması gerekiyor yoksa aralarında iletişim problemi oluyor. Sorunun çözümü oldukça basit, ekranın güncellenmesi lazım ancak kim yapar derseniz onu bilmiyorum. Bundan 2 sene kadar önce ankaradaki tüm servisleri dolaşmış yapabileni bulamamıştık, tabi o zaman sorunun nedeninin bu olduğunu bizde bilmiyorduk.

 

Yani ya dene deneye içinde uygun yazılımı olan ekranı takacaksınız, yada yazılım atmayı bilen birini bulacaksınız. Styleda çalışırmı, benim ki zaten titanium vs olmuyor yani.

 

Eğer ki sorun 5" navigasyonlu ekrandaysa o zaman daha az zahmetli yolu var (en azından Ankarada olanlar için), navigasyon kartı ekranıda güncelliyor, bunu kullanarak sorun çözülebiliyor. Yani bu şekilde sorunlu bir ekran varsa yeni kart takarak çözmek mümkün. Yalnız burada kritik nokta tam tersi sorunsuz ekranda sapıtabiliyor :) V2 kartla sorunsuz kullandığım ekran V3e geçince yukarıda yazdığım sorunları çıkarttı, ama tekrar V2yi takıp sürüm düşürüp tekrar V3e geçince sorun çözülüyor. Bu muhtemelen bir kerelik bir şey çünkü V4ü takınca sorun olmadı. V5i henüz alamadım :) Bu yöntemle en az 2 kendiminkini de sayarsam 3 ekranı düzelttim.

 

Son olarak bu değişimin ana ünite (cd çalar) ile hiç bir ilgisi yok. Değiştirmek gerekmiyor. Trendlerde belki ses kalitesi açısından ufak bir fark olabilir ancak başka bir şeyi yok.

  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

 

Eğer neden yazılım ise, mantıken eski yazılımlı bir cihazı, yeni yazılımlı bir araca taktığınızda bu sorun oluyor olmalı. Tabi bir diğer neden de, ekran sadece yazılım yükleme esnasında araçtaki uyumlu modülleri tarıyor olabilir.

 

Eski yeniden ziyade synclı/syncsız problemi varmış. Benim esas anlamadığım madem problem sync, park sensörü neden sapıtıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

 

 

Eski yeniden ziyade synclı/syncsız problemi varmış. Benim esas anlamadığım madem problem sync, park sensörü neden sapıtıyor.

 

 

İkinci teori biraz daha öne çıkıyor o zaman :) Ekran, muhtemelen yazılım yükleme esnasında haberleşmesi gereken modülleri de arıyor (mesela yükleme sonrası ilk açılışta tarama gerçekleştiriyordur). Dolayısıyla siz o ekranı söküp başka bir araca taktığınızda, eğer araç konfigürasyonu farklı ise, değişik olan modülleri görmüyor. Park modülü de bunlardan birisi olmalı. İşin bahtsız bedevi boyutu, servis araca yazılım attığını düşünüp, aslında ekranın yazılımını güncellemeyebilir, bu durumda sorun halen devam edebilir. Bu konuda da dikkatli olmak lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Sony Paneli olanlar MENÜ+NAV düğmelerine aynı anda basarak servis menüsüne girmesi gerekiyor. Oradan yazılım güncelleme kısmından yazılımı güncellemeniz gerekiyor. Aynı sorun vardı şuan problemsiz kullanıyorum

Özer bey bugun arkadasimin sony panelini taktim aracima aux usb ve sesli komut calismadi. Bu yazilim guncelleme nasil oluyor bir program mi atiliyor o menude neler yapilabiliyor?
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Arkadaşlar bu konuya bir çözüm geliştirildi mi  veya bir çözüm yok mu ? 

taktığım sony panel aux ve sesli komutu görmüyor. Servise gitsem çözer mi yoksa benim ki boşuna bir heves mi sony takıp kullanamıcak mıyım ? 

 

Acil yardımlarınızı bekliyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.