Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

onat beyaz

Üye
  • Toplam İleti

    33
  • Katılım

  • Son ziyaret

onat beyaz Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    istanbul
  • Arabam:
    2013 focus tdci trend x
  • Meslek:
    mühendis
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

944 profil görüntüleme

onat beyaz's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

23

Toplam Beğeni

  1. 95 HP lik Trend X im vardı, normal bir kullanıcı iseniz 95-115 farkedemezsiniz.
  2. Sizin kullandığınız araçta ile ilgili olabilir mi? Focus 3 ten önce 3 yıl 47.000 km Grand Scenic kullandım. İstanbul-Antalya, İstanbul-Bodrum gibi 10 saatin üzerinde uzun yolculuklar da yaptım direksiyon ile ilgili (sabit tutmayı kastediyorum, hissiz olabilir) hiçbir şikayetim olmadı. Kaldı ki aracın yapısı gereği her türlü rüzgardan normal binek araçlara göre daha fazla etkilenmesine rağmen. Bu kullanımlarımda deneme amaçlı 180-190 km/h hızlar ile kullandığım da oldu.(araç boş iken, yoksa araçta biri varken hayatta yapmayacağım birşey ki zaten hız sevmem)
  3. Merhaba, Sahibi olduğum 2013 Focus 3 Trend X TDCI aracımı satarak yerine Haziran ayında spot piyasadan sıfır 2013 Linea 1.3 MJ 95 HP E5 aldım. Alırken kalite ile ilgili tereddütlerim vardı, ancak sandığımdan çok daha iyi çıktı. Elbet bir Focus 3 değil, zaten tek artısı fiyatı ve arka diz mesafesi onun dışında Focus 3 ile karşılaştırmak her ikisine de haksızlık. Ancak dediğim gibi fiyat/fayda ilişkisi kurulduğunda muhteşem. Ben 37.000 TL ye aldım (eski kasa active plus). Çağatay Bey' in kullandığı aracın aksine benim aracımda direksiyonda derinlik ayarı var. Motor soğukken oldukça sesli fakat ısındıktan sonra da bir o kadar sessiz (rölanti devri için konuşuyorum), 2000 d/d ya kadar neredeyse ölü ondan sonra makul bir performans. Sanırım motor hacmi/ağırlık dengesi için vites oranları kısa tutulmuş, bu da yüksek süratlerde yüksek devir anlamına geliyor. Yani 5. viteste (son vites)100 km/h için 2500 d/d çevirmesi gerekiyor. Focusta bu hız için 1800 d/d gibi hatırlıyorum. Süspansiyonlar tam TR için pamuk gibi, darbe emiş sessiz ancak beklendiği gibi yol tutuş yok. İç trim olduğu gibi sert plastik olmasına rağmen bozuk yolda bile çıt gelmiyor, keza ön takımda öyle. Araç dar ama yeterli sayılır. Zaten puntonun sedanı yani bir alt sınıf Focusa göre. Lastikler 185/65/15. Yakıt tüketimi de fena değil. Aslında hacmine göre daha az yakmasını beklerim (uzun yolda 110-120 km/h ile 4.5 lt/100 km, şehir içinde ise 5.5 - 6.5 arası) bu değerleri zaten 1.6 motora rağmen focusta da görüyordum. Hele ki performans isteseniz bu değerler daha da artıyor (arttığı gibi de gitmiyor). Sonuç olarak parça fiyatları (far 180 TL, sol ön kapı içi trim komple 240 TL) her nekadar kalite ile ilgili olsa da gibi komik rakamlar (focusta 3 adet kalorifer düğmesi modülüne "indirimli" 470 TL verdikten sonra), servis fiyatları uygun, alırken uygun, kısaca fayda/maliyet oranı gayet yüksek bir araç ama asla bir Focus 3 değil.
  4. Hüseyin Bey, Servisin dediği doğru (birebir yaşadım). Parça stoklarında yok, olmaması da doğal, kaç tane bizim gibi çıkar ki :)ben 5 gün parçayı bekledim, bu arada şasi numarasına göre sipariş geçiyorlar, parça gelince de 2-3 saat takılması sürdü ama hangi parçayı söküp takıyorlar yanlarında olmadığım için (yasakmış) göremedim. Ama bana denilen de orta konsol sökülecek elimizi arka taraftan panale ulaşıp 4 tırnağını kurtardıktan sonra eskisini sökeceğiz demişlerdi. Yeni panel takılması da aynı şekilde olduğunu söylediler. Hatta Otokoç Alemdağ ilk defa bu paneli sipariş geçmişmiş (tarihe geçtim anlayacağınız)
  5. Aynı şekilde ben de en sağdakini takarken düğme açıkta kaldı ve dönmüyordu (diğer 2 si sorunsuzken)çıkartıp yeniden metal çubuğun konumuna göre taktım yine aynı. Ben de tam oturmadı ihtimali ile iyice bastırdım fakat bu sefer de boşa dönmeye başladı yani havanın yönünü ayarlanmıyordu. Otokoç 3 lü panelin komple değişimi şart dedi 470 TL ye o üçlü panel değişti. Sökülen parçanın arkası da paneli açıp onarılacak tarzda yapılmamış. Ben de en sağdaki knob' u kırmışım takarken zaten paneli sallayınca kırık parça içeride ses yapıyordu. 15 Tl lik uyduruk düğme değişimi için 470 TL lik paneli değiştirmek zorunda kaldım. Bu da benim beceriksizliğimden olsa gerek. Bu arada paneli sökmek için orta konsolun tamamen sökülüp arkadan tırnaklarını bastırmak sureti ile değişim yapıldı. Yani servisin dediği doğru. Ha pratik mi? Kesinlikle değil ama öyle dizyn edilmiş.
  6. Renault ların (megane, fluence) daha yumuşak ve konforlu. Sadece süspansiyon konforundan bahsediyorum. hız kesici tümseklerden geçerken daha yumuşak ve sarsıntısız geçiyorsunuz, ama focus da daha sert bu geçişler. Dediğim gibi sadece süspansiyon konforu, öte yandan genel konfor açısından renault grubundan daha başarılı.
  7. İyi yol tutuşun (hatta sınıfında referans model) getirileri malesef. Süspansiyon konforlu değil ancak diğer özellikleri bunu dikkate aldırmayacak cinsten.
  8. O ürünün aynısından ben de almıştım daha takarken lastikleri esnedi ve gevşek durdu. Sonrada kenarlardan kıvrıldı ve artık işe yaramıyor ben de söktüm attım.
  9. çok teşekkür ederim evet bir engelleme varmış.
  10. Çağatay Bey yeri değil ama ben kesinlikle resimleri göremiyorum ne yapmam lazım? Hangi ayarları değiştirmem lazım? Yüzeysel olarak forumu taradım ancak gerekli bilgiyi bulamadım.
  11. Maalesef beklenmedik bir zamanda test oldu yani özellikle test için gitmemiştim üstelik cep telf. unutmuşum ogün CVT şanzımandan olsa gerek gerçekten biraz dik bir rampada bassanız bile vites küçültüp devirlenme olmadığından keyfini bekleyeceksiniz. Ama düz yolda çok keyifli. Babamda çok memnun (yokuşlar hariç) Arkadaşınız haklı. Milas Örenden babamın aracı ile bu yaz İstanbula geldim. Rampalar tam bir eziyet.
  12. Merhabalar, Qashqai yenilendikten sonra gerçekten reklamlardaki gibi başarılı bir araç diye merak ettim ve bir Yüzbaşıoğlu nissan Bayii nde test ettim. Test aracı 1.2 TC motorlu Tekna Skypack donanımlı idi. Opsiyonlar hariç 4 donanım seviyesi var. Visia, Tekna, Black Edition ve Platinium. Babamda 2013 CVT benzinli versiyonu olduğundan çok defa kullanmışlığım vardı. Ancak bu sefer "olmuş". 1.2 TC motordan dolayı düşük hızlarda çok devir çeviren, bu yüzden gürültülü, yokuşlarda çekmeyen, hızlanma değerleri vasatın da altında beklentim vardı. Araç focus mk3 ler gibi kadranları karanlık ancak motor çalıştırıldığında bembeyaz bir renk ile oldukça şık göstergeleri var. İbrelerde beyaz aydınlatılmış. Ortadaki ekran renkli ve motor çalıştığında qashqai resmi etrafında dönüyor ve ibreler sizi selamlıyor. Renkli olarak yakıt ekranı çok şık duruyor. Bu arada motorun çalışıp çalışmadığı belli değil, ne bir vibrasyon ne de gürültü. Vites geçişleri son derece yumuşak ve belirgin. Vites konsolu etrafında ambiyans aydınlatma var. Yola çıktığımda aracın gittiğini lastik sesinden ve devir göstergesinden fark edebiliyorsunuz. Motor inanılmaz sessiz ya da yalıtım çok çok iyi. Bu arad 6. vites de 100 km/h 2000 d/d gösteriyor ki dizellerle aynı devir bandı ve hız skalasında. Rampalarda bile vites düşürmeye gerek kalmadan rahatça yokuşlar çıkılıyor. Sürüş pozisyonu eski QQ ya göre çok daha ferah. Eski QQ da koltuk en aşağıda iken bile görüş hizası neredeyse güneşliklere geliyordu ancak bunda öyle değil. Aracın her tarafına hakimsiniz. Ölü nokta yok gibi. Konsol tasarımı yapısı nedeniyle üstünüze gelmiyor bu da ferahlık hissini arttırıyor. Tüm donanım seviyelerinde hill holder standart. Çok dik bir yokuş buldum 1 mm bile kaydırmıyor ve inanılmaz bir rahatlıkmış (daha önce hiç hill holder test etmemiştim). Direksiyon çok hafif (normal modda) sport modunu denemedim. Süspansiyon ve yol tutuş bir focus değil ama eski QQ ya göre konfor bariz artmış ancak yol tutuşta bir azalma yok. Yakıt tüketimi ben aldığımda 8.8 l/100km idi zaman zaman 4500-5000 d/d görmeme ve aracı bu yönde test etmeme rağmen ortalama 8.5 düşmüştü. Kontağı kapattığınızda son sürüş ile ilgili renkli grafikler size ne yaptığınızı özetliyor. Ses sistemi ortlamanın üstünde ancak çok da iyi değil ve görselliği sıradan (renkli ekran vs içermiyor). Sanırım üst donanımlarda ses sistemi daha iyi düzeyde ve görsellikte (uydu görüntülü 360 derece görüş vs varmış)Bu arada S/S da standartta var. Dizel ile aralarında aynı donanım da 9000 TL fark var. Ben kesinlikle 1.2 TC alırdım, istendiğinde ekonomik istendiğinde performanslı kullanıma uygun üstelik sessiz dizelin titreşimi yok. 1.2 TC bu kasada son derece başarılı. Zaten Nissan da bayilerine "müşteriniz dizel de alsa mutlaka 1.2 TC yi test ettirin" diye talimat vermiş. O denli güveniyorlar bu motora. 1.2 TC otomatik ise Eylülde gelecekmiş
  13. kesinlikle ben benzer cevap alacağım için yazdım aynen beklediğim geldi. Ispartada taktırmak lazım o zaman...
  14. Otokoç Alemdağ' ın montaj ile ilgili verdiği cevap "Ford araçlarına gösterge seviyesini 1-2-3. Seviye olarak yükseltme işlemi fabrika ayarlarını değiştirerek yapabilmekteyiz ilgili versiyon izin verdiği ölçüde, Ancak dışardan temin edilecek bir parçayı özellikle gösterge saati gibi diğer modüllerle ortak çalışan bir parçanın uyum sağlama sorunları yaşarız, Bu durum aracı bloke etmemize veya farklı ciddi sorunlara neden olabilir, teknik olarak bu tip bir işlem uygulayamayız, Müzik eğlence birimi teyp ve ekranı ile ilgili farklı uygulamalar ancak bizim yedek parçanın aksesuar olarak sunduğu sistemler takabilmektedir."
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.