Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Akin Oz

Üye
  • Toplam İleti

    25
  • Katılım

  • Son ziyaret

Akin Oz Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Istanbul
  • Arabam:
    Clio
  • Meslek:
    Ogrenci
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

611 profil görüntüleme

Akin Oz's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

4

Toplam Beğeni

  1. Ford Almanya sitesinde yeni broşürler yayınlanmış. http://www.ford.de/Hidden/BroschuerenPreiseDaten http://www.ford.de/cs/BlobServer?blobtable=MungoBlobs&blobcol=urldata&blobheadervalue1=attachment%3Bfilename%3D"Der+neue+Ford+Ranger+–+Broschüre+.pdf"&blobheadervalue2=abinary%3Bcharset%3DUTF-8&blobheadername1=Content-Disposition&blobheadername2=MDT-Type&blobheader=application%2Fpdf&blobwhere=1214503125999&blobkey=id http://www.ford.de/cs/BlobServer?blobtable=MungoBlobs&blobcol=urldata&blobheadervalue1=attachment%3Bfilename%3D"Der+neue+Ford+Ranger+–+Preisliste+.pdf"&blobheadervalue2=abinary%3Bcharset%3DUTF-8&blobheadername1=Content-Disposition&blobheadername2=MDT-Type&blobheader=application%2Fpdf&blobwhere=1214503125980&blobkey=id 2.2 wiltrak 4x4 otomatik için karma tüketim 8 litre, 3.2 wildtrak 4x4 otomatik 8.7 litre. Bir önceki kasaya göre 1.4 lt daha az yakıt sarfiyatı var. Eski kasa 3.2 wildtrak 4x4 otomatik 43.500 Euro iken yeni kasa 3.2 wildtrak 4x4 otomatik 44.200 Euro. Yani arada çok az fark var. Umarım Türkiye'ye de eski kasanın aynı fiyatıyla gelir. Yeni kasada 2.2 wildtrak modelini çıkarmışlar hem vergi hem yakıttan dolayı daha avantajlı bakalım ülkemize gelecek mi bu model. Türkiye'de ne zaman satışa sunulacak bir bilgisi olan var mı?
  2. Yeni Kuga Sony sisteminde var ama bir işe yaramıyor. Yakın zamanda bile kullanılacak sisteme benzemiyor. Millet Sirius, Dab kullanıyor biz FM kullanmaya devam.
  3. Ford Kuga 1.6 180 ps modeli CO2 değeri 179 g/km VW Tiguan 1.4 TSI 160 ps manuel modeli CO2 değeri 178 g/km VW Tiguan 1.4 TSI 150ps DSG modeli CO2 değeri 164 g/km Yakıt ve CO2 emisyon tüketimi olsun her zaman birinci
  4. Ebayden 140 liraya Western Europe V3 (BM5T-19H449-DAB) aldım. Yeni Ford Kugada sorunsuzca kullanıyorum. Türkçe sokak adları, yönlendirme ve menüleri var. Trafik yoğunluğunu (TMC) göstermiyor.
  5. Aracımı bu hafta içi teslim aldım. Serviste gerekli ayarları yaptıktan sonra otomatik kilit açma özelliği aktif oldu. Şu an aracımdan memnunum. Daha 120 km civarında yol yaptığım için yakıt tüketimi hakkında çok net şeyler söyleyemem ama şimdilik gözlemlediğim kadarıyla şehir dışı 7 küsür, şehir içi 10 lt civarında yakıyor diyebiliriz. Aracın gaz pedalı çok hassas, en ufak gaza dokunuşta vitesi küçültüp deviri arttırmaya çalışıyor. Yakıtı düşünenler gaz pedalını okşayarak basmaları gerekiyor. Anahtar cebimdeyken bagaj ve kapıların sensörle açılması hoşuma gitti. Fakat uzaklaşınca araç kendini kilitlemiyor. Acaba böyle bir özellik yok mu? Motorlu taşıtlar vergisinin (gib.gov.tr) sayfasında aracımın plaka ve tc kimlik noyu giriyorum böyle bir araç bulunamadı diyor. Herhalde sisteme girmeyi unuttular.
  6. Kapi kolunda kucuk siyah bir parca var. Ama dugme gibi basmali falan degil. Sert plastik parcasi yani.
  7. Kugayı paketli haliyle bulmak bile zor. Bir de bu opsiyonları istiyorum diye özel sipariş istesek senelerce bekletirler artık. Bende xenon ve led gündüz farı olmasını isterdim ama 6500 TL lik paket farkı ve araç kıtlığı yüzünden alamadım. Servis sonradan 2000 TL ye taktırırsınız dedi ama o kadar ucuz olacağını da sanmıyorum.
  8. Aracı teslim alırken bakmam dikkat etmem gereken şeyler var mı? F Kasko ve +2 yıl garanti uzatmayı düşünüyorum. Sizce F Kasko diğer kaskolardan daha iyi midir? Şu anda 200 TL servis indirim çeki veriyorlarmış. Garanti uzatma da her parçada geçerli olmuyormuş.
  9. Yorumlarınız için teşekkürler. Aracı aldıktan sonra detaylıca izlenimlerimi aktarırım. Özellikle yakıt tüketimi konusunda bilgilendireceğim.
  10. Kapı kolunu tuttum, çektim, üzerinde siyah kareye dokundum ama açılmadı. İnternette kitapçığı var mıdır acaba?
  11. Aracım bayiye gelmiş. Bugün gidip gördüm. Bu hafta içinde aracı teslim alacağım. Selective donanım almıştım ama gelen kağıtta Titanium yazıyor. Avrupada sadece Titanium ve Titanium X olduğu için bu şekilde yazdıklarını düşünüyorum. Keyless entry (anahtarsız giriş) sistemini çalıştıramadık. Anahtar elimizdeyken yakınlaşınca açılma, uzaklaşınca kilitlenme yapmadı. Bunu aktif etmek için bir ayar mı yapmak gerekiyor?
  12. Opsiyon listesinde, katalogta ve broşürde navigasyon paketinin sadece fiyatı yazmakta, SD kart hakkında hiç bahsedilmemekte. Genel müdürlükten yetkili birisiyle görüştüm bu konuyu. SD Kartın ayrıca satıldığına dair bir uyarı bulunmadığını belirttim. Özür dileyerek bana hak verdiler. Bundan sonra ibare koyacaklarını söylediler. Ayrıca navigasyonun sd kartla birlikte gelemeyeceğini, haritanın ayrı satılması gerektiğini, bununla ilgili bir yasal mevzuata takıldıkları için bu yönteme başvurduklarını söylediler. Topladığınız sistemlerin fiyatları çok uygunmuş. Sonradan taktırmayı düşünenler bu yola başvurabilirler bence. Navigasyon paketinde ayrıca geri görüş kamerasıyla birlikte geliyor. Direksiyonu çevirdiğinizde yardımcı çizgiler de yön değiştiriyor. Konu çok dağılmış durumda. En son olarak ebayden version 3 ısmarlamak üzereyim. Geldiğinde Ford Kuga'da nasıl çalıştığını anlatırım. Trafik yoğunluğunun çalışıp çalışmayacağını da merak ediyorum.
  13. (**)Navigasyon Paketi opsiyonu bayi alıs fiyatında SD Card bedeli yer almamaktadır. Ancak nihai müsterinin tam bedeli öğrenebilmesi için Navigasyon Paketinin Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Fiyatı fiktif bir bayi karjı ile SD kart bedeli de yer alacak sekilde olusturulmustur. Bu yazı opsiyon donanımın en altında yazıyor. Ama Yeni focus ve Yeni C-max için belirtmişler. Yani Yeni Kuganın navigasyon opsiyonun yanında (**) yok. SD kart ayrı satılır yazısını hiç bir yerde göremedim. Satarken satıcılar hiç bahsetmedi, Kuga nın broşüründe bununla ilgili bir yazı yok, opsiyon listesine bakıyorum onda da yazmıyor. Bununla ilgili şikayet maili Forda yazdım. Bakalım ne sonuç çıkacak..
  14. Türkiye'de satılan kart bu şekildeymiş. Fiyatı 500 TL civarında. Avrupa'daki V3 ile aynı haritaya mı sahiptir?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.