Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mehmet ANAZ

Üye
  • Toplam İleti

    17
  • Katılım

  • Son ziyaret

Mehmet ANAZ tarafından yazılan her şey

  1. @Erdem Ay D moddayken boştaki hareketinden sonra gaza basıyorum. İşçilik verip söktürüp en azından temizlemesini filan yaptırırım artık. Aracı almadan youtube üzerinden bir incelemeye de denk gelmiştim. Orada da söylüyordu ama bunu kastettiğini bilmiyordum. Sadece 1,2 ve 3lerde kronik performans problemi olduğunu söylüyordu. @Kadir Akyol Bu sefer kendim gösteririm artık usta yanda otursun. Yoruma kapalı da söktüreceğim. Nolur nolmaz.
  2. 47K'ya kadar bu şekilde mi kullandınız? Siz de değiştirmişmiydiniz? Yani bu bir sorun teşkil ediyor mu? Yazdığınızdan kronik olduğunu anladım. Ustaya gidip de boşu boşuna öpülmeyelim diye soruyorum. Kullandıysanız eğer nelere dikkat etmek lazım.
  3. Merhabalar, Aracım 2013 model MK3 1.6 Ti-VCT PowerShift AT6 Benzinli Focus. Çok abartı olmadan seri kalkışlarda 1. ve 2. viteslerde sanki ABS çalışıyor gibi ön teker ve sanki ortaya doğru titreme yapıyor (titreme : ardı ardına kasislerden geçer gibi tok tok ve büyük büyük) Forumda gezindim ancak tam olarak sorun yaşayan başka birisinin gönderisini bulamadım. Motor soğukken yapmıyor. ESPyi kapatıp Spor modda daha da sert kalkmama rağmen çok çok az hissediliyor( yapmıyor gibi). Devir saatinde düzensizlik olmuyor. Aracı D modda gaza basmadan serbest bıraktığım zamanda da normal bir şekilde hareket ediyor. Yokuşlarda salmıyor. Geri vites de yokuşlarda dahil olmak üzere torklu ve tutarlı. Benim kafamı karıştıran en büyük durum bunu sadece kaymak gibi asfaltta yapıyor. Mıcırlı ve toprak yolda gayet güzel ivmeleniyor ve hiç bir sarsıntı olmuyor. Yokuş yukarı denemek için sıkıştırdığımda da yapmıyor (En fazla lastik kayıdırıyor.) Geçen günlerde spor modda baya bir bunalıma soktum aracı yine yapmadı (1.6 dizel egea ile kapıştık. Utandırmadı Allaha şükür. 😀) 3 farklı zamanda 2 ayrı motor ustasına gösterdim. Hiç birşey yok dediler. Vuruntu üfleme vs. vs. sordum ona da yok dediler. ( bu hafta memleketimdeki ustama da soracağım.) Çözülürse mutlaka yazacağım buraya. 1 kere de OBD'ye bağlayıp şanzıman sisteminı güncellettim (sıfırladım falan filan). Baskı balataya uzağım ama akslardan da şüpheleniyorum. Başına gelen varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim. Uykular kaçtı. 😒
  4. Parmakla ben de açıyorum zaten. Bir keresinde benzin katkısı koymak için açmıştım. Ben sorun olduğunu düşünmüyorum. Daha bilgili abilerim varsa da bende de sorun olduğunu öğrenmiş olurum. Benimki benzin oradan da bir fark var mı bilmiyorum.
  5. Herkese Merhaba, Aracim 2013 model Mk3 kasa 1.6 benzinli Focus. Powershift otomatik sanzimana sahip. Aracimda gaz tertibati yok. Daha oncesinde de hic takilmadi. Bujileri degistirecegim. Normal bujiler ve İridyum bujilerden hangisini tercih etmeliyim? Gaz tepkileri cekis kuvveti ve yanma odasindaki atesleme kalitesi acisindan iridyumlar oneriliyor. Ancak bir kac yere sorduğumda aracta gaz yoksa iridyum takmayin dediler. Bu bilgi dogru mudur? İridyum takarsam oncelikli olarak arac sagligi acisindan faydasi olur mu? Orjinalden devam mi edelim?
  6. V kayisi degisirken pompa da degisti. Parcalar sokulunce orada cikti olay. Komple degistirdim mecbur. Degistirince de cekis de tepkilerde artti. Ses de kesildi. Oranlar konusunda hic bir bilgim yok. Bilseydim bakardim ona gore taktirirdim. İnsallah bir daha da degistirmek nasip olmaz. Bazi servisler kafa karistirabiliyor. Antifriz rengini bile bilmiyorlar ( Yasanmistir). Tavsiyem bir kac yerden teyit alin. Yerelde esnaflik yapan guvendiginiz bir ustaya da orneklerle gidip sectirin. Buyuk parcacilardan da kendi gozlerinizle gorun. Dusunun ki sadece ford uzerine calisan bir servis bana bu hatayi yapti. Bilmedigimiz icin de gezdik durduk. Fordlar icin onemli olan elastik yapida olmasi. Orjinali o sekilde cunku. https://www.fordyedekparcaserdar.com/urun/v-kayisi-orjinal-6pk-1030-1-6-benzinli-2011-2017-arasi-focus Linkte fomoconun urunu var. Urun koduna gore dediginiz dogru oluyor (1.30). Continental i de oneriyorlar. Ona da bakabilirsiniz. Ama en iyisi orjinal. Satiyorlarsa ( bazi yerlede yapiyorlar) yetkili servislerden de temin edebilirsiniz. Fiyat farki ucuk degilse de tadindan yenmez. Kolay gelsin.
  7. Bosch marka ile degistirdim. Kayis modeli yanlis hatirlamiyorsam e ile basliyor. Ses de gitti. Benim direksiyon da kayisli o da tam kirinca ses yapiyordu ( kayis yeni oldugu halde) O da gitti.
  8. Merhabalar, Bir arkadasimin 2005 model 1.6 Toyota Avensis araci var. Gazla birlikte benzinli bir arac. Gecenlerde radyator tikanikligindan dolayi radyatoru baglanti borularini komple degistirdi. Sistemi temizledi. Ancak arac daha once olmayan bir derecede ve surede fan calistiyor. Hararet yukselmiyor veya fan acikken de dusmuyor. Antifreeze sivisi yeni ve azalma veya artma olmuyor. Sivi-su karisimi olmasi gerektigi duzeyde. Herhangi biryerden kacak veya islatma terleme durumu yok. Aracin duman rengi de normal. Performansinda da bir degisme yok. Basina gelen varsa veya forumda teknik bilgiye sahip olup da yardimci olabilirseniz cok memnun olurum. Tesekkurler.
  9. Olabilir benim de sogukta daha cok geldi. Kayislara baktirin. Kayislari yeni degistirmistim. İsi bilen baska bir usta ford kayislarinin elastik modellerinden olmasi gerektigini soyledi. Tekrar degistirdim.
  10. Mehmet ANAZ

    Mondeo SW Önerisi

    @Mertol Kip Amanın. İcini disini bilmem. Ne kullandım ne derdini çektim. Turkiye'de isler nasil yurur onu da bilmem. Ama ingiltere bulundum bir sure. Amcamin otopratik tarzi calistigi servis vardi. Landler geldigi zaman kufuru basardi. Bir kac kere yardimci filan da oldum. Ben cilalı kabuk olarak goruyorum. Alsam ne olur? Bodrumda Multipass olur. Kmyi soylemeyiz. 😈
  11. @Semih O. Bey. AutoGlym'in diger urunlerini de kullaniyor musunuz? (Önerir misiniz?)
  12. Galiba V kayisi degistirene devir daim standart olarak geliyor. Ben de aynisini yaptim. Bende de ses oldu. Cok hafif ugultu gibi geldi bende. Usta normaldir. Yeni degistigi icin demisti. Sanirim zaman icinde de kayboldu. Dikkat etmedim. Sebebini bilen varsa ben de ogrenmek isterim.
  13. Şu arka bagaj ve stop görünümünü de değiştirselerdi süper olurdu. Sanki arka 2021 ön 2024 gibi. Jantlar da daha agresif olabilirdi sanki. B suv gibi hepsi bir kalıptan çıkmış gibi duruyor. Güçlü olduğunu klasik çizgilerle belirten araçlar zamansızlık açısından da güzel bir izlenim veriyor.
  14. Olay sürdürülebilir olacaksa güneş ve rüzgar konusunda daha fazla atılım yapılsaydı daha iyi olurdu tabi. Ama her hangi bir mühendisi şirket sahibini veya bu işi tetikleyen herhangi birinin zekasını gözümüzde büyütmemek lazım. Iphone mantığı güdüyorum. Bir ürün çıkartıp çok sayıda insanın 10 yıl boyunca kullanacağı ürün yerine teknolojiyi veya imkanları sınırlı sayıda verip insanların sürekli bir şekilde alım yapmasını sağlamak olarak düşünüyorum. bugün Lityum pilli araçları dünyanın bir kısmına aldıracaklar yarın pil teknolojimiz gelişti buyrun deyip değişime zorlayacaklar. Öbür gün şarj istasyonlarımız değişti araçlarınızı değiştirmeniz gerekiyor demeli öbür gün güneş enerjisine geçtik. şarj istasyonlarını kaldırıyoruz. Gibi gibi gibi.... Bunun bir örneği mercedeste var. yanlış hatırlamıyorsam E serisinin çıkacak bir modelinde abonelik usulu beygir ve teknolojik özellikler alacaksınız. Aboneliğiniz bittiği anda beygir gücünüz otomatik olarak düşürülecek ve merkezlerine sizin parayı ödemediğinizi veya çok genel çerçevede hangi konumda neler yapmak istediğinizi bilebilecekler. 60'larda da canavar gibi çalışan elektrikli araçlar vardı. Ama o zaman tutulsaydı bugün teknoloji anlamındaki stoklarımızı tüketmiş olurduk. Yüksek oktanlı yakıtları koruyabilsekdik belki de Bugatti gibi firmalar bugün jet motorlarını standart olarak araçlara uygulardı. İşler kompaktlaşıp karmaşıklaştıkça şehirler veya ülkeler içerisinde de teraryumlar oluşturulmaya ve acil durum müdahaleleri için kontrol mekanizmaları geliştirilmeye çalışılıyor. Buna bir örnek: Bugün karar verseniz ben artık paramı elden kazanıp hiç bir şekilde banka veya dijital kanallarda harcamayacağım veya paramı bu tip mecralara dokundurmayacağım dersen bütün özgürlük kapıları açılır.
  15. Mehmet ANAZ

    Mondeo SW Önerisi

    @Semih O. Tam da 1.5 EcoBoostlara bakıyordum. Yorumunuza göre araştırma yaptım. 10 kişiden 7-8 aynı şeyi söylüyor. Vazgeçtim. Mevcut Focusta da nadir de olsa bazen (benzinin de etkisi ile) ataklarda canımı sıkan durumlar oluyor. Daha farklı güç seçeneklerine bakacağım. Diğer yorumlara göre de armutun sapı üzümün çöpü diyerek 2.0 dizel bakmaya da çalışacağım. Her zaman kullanıcı oldum zaten. Yakıt konusunda yaşadığım şehirden dolayı araba kullanmıyorum. Motosiklet tepesindeyim. Memlekete veya uzun yola kullanıyorum. Kasayı kaldıracak ve tatmin edecek araçta 8'e 9'a kadar bozmaz sanki. Nadir bir araca sahip bir abimin sözü vardı. Ben bu arabadan birinde daha görürsem satar egea alırım. 2 kişi para kazanmışsa 10 kişi de kazanır demişti. @Cenk Demirel LiftBack olayını sorsan söylerdim ama ford'da olduğunu yorumu okuyunca araştırdım öğrendim. Ufkumu açtınız teşekkürler. Daha fazla araştırma yapacağım bu konuda. Aradığım şey bu da olabilir bu arada. Araştırma sonunda göreceğim. @H. CenkYorumlara göre ben de bilenler tarafından vazgeçirileceğim galiba. Mondeonun alış-satış hızına ben de sizinle aynı fikirdeyim. Ancak bir SW aracında bu konuyu umursamıyorum. Keske ülkemizde ticariyi sadece yük taşıyan firmalar kullansa da çok couklu veya seyahat seven aileler SW kültürüne sahip olsa. Temiz dizel bulunursa alınır. Ama böyle ne metropol insanı ne de batı şehirleri gibi sokaklarında yavaş gidilen bir yerden bulmak lazım. @Mertol Kip Bodrumda yaşıyorum. Ben Mondeo SW değil Hyundai İ10 bile alsam Bodrum'da arabaya asla binmem. Binmiyorum da zaten. Gerek yollar gerek tatilci tayfa gerek sıcak bir çok seçenek. O sebeple motor kullanıyorum. Kuga konusunda önerinizi dikkate alacağım. Son kasayı da alabilirsem tadından yenmez. 2015 kasasından sonra tek beğendiğim kasadır. Teşekkürler.
  16. Mehmet ANAZ

    Mondeo SW Önerisi

    Merhabalar, Ford Focus 1.6 2013 Benzinli Sedan kasa aracım var. Hali hazırda Ford kullanıcısı olarak hem segment olarak hem de genişlik, konfor ve sürüş olarak aracımı yükseltmek istiyorum. 2013'ten yukarı ve benzinli olarak mondeoların swlerine bakıyorum. Avrupadaki SW kültürünü de çok seviyorum. Mondeolarda bir çok seçenek var. Başta motor özellikleri (sağlamlık, kullanışlılık, yeterlilik) ve sonrasında genel bazda sizin de görüşlerinizi almak isterim. Şimdiden teşekkürler.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.