Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Murat Kav.

Üye
  • Toplam İleti

    3.896
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    10

Profil Yanıtları, Murat Kav. tarafından oluşturuldu

  1. İyi günler Murat bey;

    Bende Kuga 2016 selektive model var. SYNC yanılmıyorsam bunların 2 olması lazım. Araca serviste CEYLONE navigasyon kiti serviste takılmış. SYNC 3 yükseltilir mi?

    teşekkür eder, kolay gelsin...

    1. Murat Kav.

      Murat Kav.

      Burada tam takım olarak var: https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-sahibinden-navigasyonlu-sync-3-648194228/detay

       

      Not: Bu satıcıyı tanıyorum bu arada, kendisi benim ustam. Pahalı derseniz, çıkmacıları araştırabilirsiniz.

    2. (See 3 other replies to this status update)

  2. İyi günler Murat bey;

    Bende Kuga 2016 selektive model var. SYNC yanılmıyorsam bunların 2 olması lazım. Araca serviste CEYLONE navigasyon kiti serviste takılmış. SYNC 3 yükseltilir mi?

    teşekkür eder, kolay gelsin...

    1. Murat Kav.

      Murat Kav.

      merhabalar,

      orjinalinde sync 2 varsa; sync 3 ekran ve modülü ile sync 3'e yükseltilebilir.

    2. (See 3 other replies to this status update)

  3. murat bey merhaba

    2015 model trendx aracım için ısıtmalı katlanır ayna işine takıldım.

    aracımda;

    ŞOFÖR BV6N-14B531-EA

    YOLCU BV6N-14B533 EA

    anladığım kadarıyla mevcut moduller ile bu işlem yapılamıyor 

    konuyu baştan beri takip ediyorum sonu A? ile biten modullerin uygun olmadığını anladım

    ancak bendeki ne A  nede B yardımcı olursanız sevinirim.

    1. Murat Kav.

      Murat Kav.

      Merhaba,

      E ile başlayan kodlar 01.12.2014 sonrası kullanılmaya başlanmış. A ile başlayan kodlar ile işlevi birebir aynı. Temelde bir fark olduğunu sanmıyorum ama yine de kesin bir şey diyemem. Sizin aracın serisinde, katlanır ayna için olan modul kodları F ile başlıyor, -FA gibi.

    2. (See 1 other reply to this status update)

  4. https://www.facebook.com/mstfylmz06?ref=bookmarks
    abi  beni ekleyebilir misin ?
    subwoofer hakkında birkaç sorum var 
    teşekkür ederim...

    1. Murat Kav.

      Murat Kav.

      merhaba. konuya yazabilirsiniz, ya da buradan sorabilirseniz daha iyi olur.

  5. Murat selam.Yaw ben şu 4.2 Sony ekrana orj.olmayan kamera takma işine heveslendim ve kalkıştımda.Ruskilerde yaptığım araştırmalar doğrultusunda ekrana extra bir yazılım gerekmediğini düşündüm/anladım....(yanılmışım)......Aliexpersten bagaj açma düğmesinin yerine takılan kameradan getirdim,bunun yanında FACRA/RCA dönüştürücüyüde aldım,geldiler ve bir hevesle kalkıştım montaja.Bu işlerden iyi anlamama rağmen arabada kendimin olunca plastik aksamı sökerken o klipslerin her ÇAT/ÇUT sesine ömrümden ömür gitti?zira bağajda neredeyse sökülmeyen plastik kalmadı,tabi bunun devamında teybe doğruda işler hiç kolay değildi,ama profesyonellere taş çıkartacak cinste bir iş çıkardım,zira çok dikkatli ve yavaş çalıştım,nihayetinde güzel bir montaj oldu fakat GÖRÜNTÜ gelmedi(?AYNEN ŞU EMOJİ GİBİ OLDUM)...Sonra sarıldım gene nete,olayın daha derinine inince şunu anladım:Beni yanıltan aslında rus forumlarında resimli uygulamayı yapan bir kaç arkadaş olduki bunlar EXTRA yazılım kullanmadıklarını idda ediyorlar konusunun anlatımında,fakat işin rengi öyle değilmiş anladığım kadarıyla!Ruslarda PRO-FORD diye bir site var Ford PARÇA/AKSESUAR satan,meğerse bunlar o ekranları yazılım atarak satıyorlarmış,ve bunları alan arkadaşlar bundan habersis olacaklarki konularında extra yazılım yüklenmedi diyorlar.Bu yazılıma rusça PROŞİVKA diyorlar,az buçuk rusçam var ve bunun anlamı YAMA.....Fikrine ihtiyacım var,bu durumda sen olsan ne yapardın,bir fikrin varmı?..Biz bu yamayı bulabilirmiyiz,bulsak yükleyebilirmiyiz,hatta kendimiz yapabilirmiyiz,bu ruslara uyuz olmaya başladım artık?

    1. Murat Kav.

      Murat Kav.

      Selam Turhan,

      Bu ekrana yazılım atmadan mümkün olabileceğini sanmıyorum. Bu eski tip çünkü. Sadece kablo ile yapmak için, arka soketi farklı olandan bulmak gerekiyor.

      Yazılım konusunda fikir yürütmek zor.  

    2. (See 6 other replies to this status update)

  6. Murat selam.Yaw ben şu 4.2 Sony ekrana orj.olmayan kamera takma işine heveslendim ve kalkıştımda.Ruskilerde yaptığım araştırmalar doğrultusunda ekrana extra bir yazılım gerekmediğini düşündüm/anladım....(yanılmışım)......Aliexpersten bagaj açma düğmesinin yerine takılan kameradan getirdim,bunun yanında FACRA/RCA dönüştürücüyüde aldım,geldiler ve bir hevesle kalkıştım montaja.Bu işlerden iyi anlamama rağmen arabada kendimin olunca plastik aksamı sökerken o klipslerin her ÇAT/ÇUT sesine ömrümden ömür gitti?zira bağajda neredeyse sökülmeyen plastik kalmadı,tabi bunun devamında teybe doğruda işler hiç kolay değildi,ama profesyonellere taş çıkartacak cinste bir iş çıkardım,zira çok dikkatli ve yavaş çalıştım,nihayetinde güzel bir montaj oldu fakat GÖRÜNTÜ gelmedi(?AYNEN ŞU EMOJİ GİBİ OLDUM)...Sonra sarıldım gene nete,olayın daha derinine inince şunu anladım:Beni yanıltan aslında rus forumlarında resimli uygulamayı yapan bir kaç arkadaş olduki bunlar EXTRA yazılım kullanmadıklarını idda ediyorlar konusunun anlatımında,fakat işin rengi öyle değilmiş anladığım kadarıyla!Ruslarda PRO-FORD diye bir site var Ford PARÇA/AKSESUAR satan,meğerse bunlar o ekranları yazılım atarak satıyorlarmış,ve bunları alan arkadaşlar bundan habersis olacaklarki konularında extra yazılım yüklenmedi diyorlar.Bu yazılıma rusça PROŞİVKA diyorlar,az buçuk rusçam var ve bunun anlamı YAMA.....Fikrine ihtiyacım var,bu durumda sen olsan ne yapardın,bir fikrin varmı?..Biz bu yamayı bulabilirmiyiz,bulsak yükleyebilirmiyiz,hatta kendimiz yapabilirmiyiz,bu ruslara uyuz olmaya başladım artık?

    1. Murat Kav.

      Murat Kav.

      Şimdi bilgileri tazeleyelim ? Sendeki ekranın kodu nedir? Kamera orjinal kamera. Kameradan ekrana doğrudan kablo çektin doğru mudur?

    2. (See 6 other replies to this status update)

  7. Murat selam.Yaw ben şu 4.2 Sony ekrana orj.olmayan kamera takma işine heveslendim ve kalkıştımda.Ruskilerde yaptığım araştırmalar doğrultusunda ekrana extra bir yazılım gerekmediğini düşündüm/anladım....(yanılmışım)......Aliexpersten bagaj açma düğmesinin yerine takılan kameradan getirdim,bunun yanında FACRA/RCA dönüştürücüyüde aldım,geldiler ve bir hevesle kalkıştım montaja.Bu işlerden iyi anlamama rağmen arabada kendimin olunca plastik aksamı sökerken o klipslerin her ÇAT/ÇUT sesine ömrümden ömür gitti?zira bağajda neredeyse sökülmeyen plastik kalmadı,tabi bunun devamında teybe doğruda işler hiç kolay değildi,ama profesyonellere taş çıkartacak cinste bir iş çıkardım,zira çok dikkatli ve yavaş çalıştım,nihayetinde güzel bir montaj oldu fakat GÖRÜNTÜ gelmedi(?AYNEN ŞU EMOJİ GİBİ OLDUM)...Sonra sarıldım gene nete,olayın daha derinine inince şunu anladım:Beni yanıltan aslında rus forumlarında resimli uygulamayı yapan bir kaç arkadaş olduki bunlar EXTRA yazılım kullanmadıklarını idda ediyorlar konusunun anlatımında,fakat işin rengi öyle değilmiş anladığım kadarıyla!Ruslarda PRO-FORD diye bir site var Ford PARÇA/AKSESUAR satan,meğerse bunlar o ekranları yazılım atarak satıyorlarmış,ve bunları alan arkadaşlar bundan habersis olacaklarki konularında extra yazılım yüklenmedi diyorlar.Bu yazılıma rusça PROŞİVKA diyorlar,az buçuk rusçam var ve bunun anlamı YAMA.....Fikrine ihtiyacım var,bu durumda sen olsan ne yapardın,bir fikrin varmı?..Biz bu yamayı bulabilirmiyiz,bulsak yükleyebilirmiyiz,hatta kendimiz yapabilirmiyiz,bu ruslara uyuz olmaya başladım artık?

    1. Murat Kav.

      Murat Kav.

      Selam. Senin araba makyajlı değildi değil mi? Onlara benim bildiğim yazılım atıldığını biliyorum ama nasıl bir şey bilmiyorum. Ufak bir yazılım ise focccus ile bu mümkün olur. Proford'da Egor diye bir arkadaş var. Ben sync 3 modülünü ondan aldım. Biraz paragöz ve kesinlikle indirim yapmıyor. Teknik anlamda da hiç yardımcı olmuyor feressiz ?

      Bir ihtimal belki de sadece konfigurasyonu değiştiriyorlar. Bu işlem kolay bir işlem ama bunu yapıyorsa bile hangi parametreyi değiştirdiklerini bulmak gerek. Bendeki kaynaklara baktım, 4.2" ekranla ilgili bir şey bulamadım.

    2. (See 6 other replies to this status update)

  8. Murat ne diyo bu amerikanyalı ? yanlış anlamadıysam bizim meseleyi adamlar tek kabloile (fakra'yı video girişine çeviren)işi halletmişler ? benim ingilizceyle okadar anlayabildim,sende bir baksana şuna

    1. Murat Kav.

      Murat Kav.

      Twitleri yurtdışından almıştım. Sony hoparlörleri servisten aldım (ama başkasının arabasının adına). Araba 4-5 yıldan eski ise %25 indirim yapıyor otosan. Şu an güncel fiyat bu (twitler için). Enflasyon var biraz ? 

      BM5T18932EA3JA6 IZGARA HOPARLOR FINISH NO 5110377 80TL (KDV'li 94,4 TL)

    2. (See 5 other replies to this status update)

  9. Murat ne diyo bu amerikanyalı ? yanlış anlamadıysam bizim meseleyi adamlar tek kabloile (fakra'yı video girişine çeviren)işi halletmişler ? benim ingilizceyle okadar anlayabildim,sende bir baksana şuna

    1. Murat Kav.

      Murat Kav.

      Sen farkettiysen iyileşme olmuştur. Aslında düşününce hatırladım. Eskilerde ana ünite farklıydı. Ondan olabilir. Bizde ünite değişmiyor.

      BM5T-18932-EA3JA6 kodu ile arka twiti herhangi bir ford servisinden alabilirsin. Montajı zaten benim konuda var, ufak bir punch ile kolaylıkla halledebilirsin. Ama arka hoparlörleri değişmek lazım benim bildiğim.

    2. (See 5 other replies to this status update)

  10. Murat ne diyo bu amerikanyalı ? yanlış anlamadıysam bizim meseleyi adamlar tek kabloile (fakra'yı video girişine çeviren)işi halletmişler ? benim ingilizceyle okadar anlayabildim,sende bir baksana şuna

    1. Murat Kav.

      Murat Kav.

      Dinlemedim, işyerindeyim ? Ama resmini gösterdiği model modülsüz olan. Avrupada da son dönem kuga ve fieastalarda bu model kullanıldı. Senin araçta da çalışır diye tahmin ediyorum (ama hiç denemedik). Ama dediğim gibi buradaki ekranın modeli farklı. Sende bu yeşil soket yerine bej renkli bir soket var. Onlar da modül istiyor.

      --1 dakika sonra eklendi--

      not: 1:04'de görülen soketten bahsediyorum.

    2. (See 5 other replies to this status update)

  11. Merhaba. Focus Titanium araç kullanmaktayım. geçerli Sync 3 ekranın versiyonu 2.2

    Wireless bağlayıp güncelleri arattığımda herhangi bir sonuç alamamaktayım. Nasıl yapabileceğim konusunda yardım edebilir misiniz.  

  12. Merhaba. Focus Titanium araç kullanmaktayım. geçerli Sync 3 ekranın versiyonu 2.2

    Wireless bağlayıp güncelleri arattığımda herhangi bir sonuç alamamaktayım. Nasıl yapabileceğim konusunda yardım edebilir misiniz.  

    1. Murat Kav.

      Murat Kav.

      Bu işlem için hesap oluşturmak gerekmiyor. Yukardaki yazıda verilen linklere girmedin mi?

      Ben de yazılım var. Ama 2.8GB boyutunda. İstanbuldaysan elden verebilirim. Kurtköydeyim ben.

    2. (See 4 other replies to this status update)

  13. Merhaba. Focus Titanium araç kullanmaktayım. geçerli Sync 3 ekranın versiyonu 2.2

    Wireless bağlayıp güncelleri arattığımda herhangi bir sonuç alamamaktayım. Nasıl yapabileceğim konusunda yardım edebilir misiniz.  

    1. Murat Kav.

      Murat Kav.

      Merhaba,

       Buradaki prosedürü uygulayarak usb ile güncelleyebilirsiniz.

    2. (See 4 other replies to this status update)

  14. Murat bey merhabalar  benim aracım 2017 kuga araç üzerinde sync 3 var ve 2.2 yüklü gözüküyor. 3.0 yapmak istiyorum fakat başaramadım yardımcı olurmusunuz. Teşekkürler

    1. Murat Kav.

      Murat Kav.

      Bu ekranda “dizine çıkart” deyip, burada göründüğü şekilde usbye kopyalamak gerekiyor

       

    2. (See 8 other replies to this status update)

  15. Murat bey merhabalar  benim aracım 2017 kuga araç üzerinde sync 3 var ve 2.2 yüklü gözüküyor. 3.0 yapmak istiyorum fakat başaramadım yardımcı olurmusunuz. Teşekkürler

    1. Murat Kav.

      Murat Kav.

      USB'de ana dizinde; iki dosya (autoinstall.lst, DONTINDX.MSA) ve SyncMyRide klasörünü görüyor musunuz.

    2. (See 8 other replies to this status update)

  16. Murat bey merhabalar  benim aracım 2017 kuga araç üzerinde sync 3 var ve 2.2 yüklü gözüküyor. 3.0 yapmak istiyorum fakat başaramadım yardımcı olurmusunuz. Teşekkürler

  17. Murat bey merhabalar  benim aracım 2017 kuga araç üzerinde sync 3 var ve 2.2 yüklü gözüküyor. 3.0 yapmak istiyorum fakat başaramadım yardımcı olurmusunuz. Teşekkürler

    1. Murat Kav.

      Murat Kav.

      Merhaba,

      Nasıl yapılacağı ile ilgili konu açtım Sync bölümüne ..

    2. (See 8 other replies to this status update)

  18. murat abi benle iletişime gecermisin müsaitsen Ford kuga android auto hakkında  

    1. Murat Kav.

      Murat Kav.

      5309622969 bu numaradan ulaşabilirsin. Ama yarın ?

    2. (See 1 other reply to this status update)

  19. Murat kolay gelsin.Benim aracın sync ekranına geri görüş kamerası bağlayabilir miyiz?senin bilgin vardır.Bir yardımcı olur musun?

    1. Murat Kav.

      Murat Kav.

      Merhaba Osman. Desteklemesi gerek diye biliyorum ben de. Evde şemalar vardı, akşam bakarım.

    2. (See 1 other reply to this status update)

  20. Murat bey . Merhaba

     

    Teknik bilginize istinaden sizden bir yardım rica edeceğim. Forumdan bir arkadaş 2014 Kuga araç sony tuş takımını ve ekranı satışa çıkardı. Bende 2015 model Kuga panasonic sistem var ( Navi yok ) Öncelikle tuş takımı bizim araçlardaki panasonic sistem tuş takımlarına bire bir uyumlu mudur? Esas peşinde olduğum konu bu. Ekranlar arasında bir fark var mı? Bu konuda da görüşlerinizi rica edeceğim.

     

    Saygılar

    1. Murat Kav.

      Murat Kav.

      Sizdeki kenarlık ve tuş takımı ayrı ayrı parçalar. Sony tek parça. Ama bu bir şey değiştirmiyor, montaj birebir aynı.

      Rica ederim. İstanbuldan selamlar ?

    2. (See 4 other replies to this status update)

  21. Murat bey . Merhaba

     

    Teknik bilginize istinaden sizden bir yardım rica edeceğim. Forumdan bir arkadaş 2014 Kuga araç sony tuş takımını ve ekranı satışa çıkardı. Bende 2015 model Kuga panasonic sistem var ( Navi yok ) Öncelikle tuş takımı bizim araçlardaki panasonic sistem tuş takımlarına bire bir uyumlu mudur? Esas peşinde olduğum konu bu. Ekranlar arasında bir fark var mı? Bu konuda da görüşlerinizi rica edeceğim.

     

    Saygılar

    1. Murat Kav.

      Murat Kav.

      Merhaba,

      Panasonic sistem ne onu anlamadım ? Sony olmayan versiyon diye anlıyorum. Sony ile sony olmayan birebir aynı. Sony de havalandırma tarafını farklı boyadıkları için iki parçaymış algısı yaratıyor. Sadece tuş takımı değiştirenler oldu. O konuda sıkıntı olmuyor. Fiyat orjinaline göre iyi ama bence pazarlık yapın. 

       

    2. (See 4 other replies to this status update)

  22. Murat bey . Merhaba

     

    Teknik bilginize istinaden sizden bir yardım rica edeceğim. Forumdan bir arkadaş 2014 Kuga araç sony tuş takımını ve ekranı satışa çıkardı. Bende 2015 model Kuga panasonic sistem var ( Navi yok ) Öncelikle tuş takımı bizim araçlardaki panasonic sistem tuş takımlarına bire bir uyumlu mudur? Esas peşinde olduğum konu bu. Ekranlar arasında bir fark var mı? Bu konuda da görüşlerinizi rica edeceğim.

     

    Saygılar

    1. Murat Kav.

      Murat Kav.

      Merhaba,

      sizde sonradan takılan büyük ekran mı var? Tuş takımı uyar, sorun olmaz. 

    2. (See 4 other replies to this status update)

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.