Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Gürkan Karagöz

Üye
  • Toplam İleti

    52
  • Katılım

  • Son ziyaret

Gürkan Karagöz tarafından yazılan her şey

  1. Hala ara sıra girip bakıyorum foruma, selamlar hepinize. New Jersey'e yerleştim. Amerika büyük bir pazar, büyük bir ülke. Büyüklüğünün asıl nedeni derin bir ülke olması. "derin" kelimesi oldukça önemli. Sığ bakış açısıyla bir yere varılamayacağını buradaki derinliğe bakarak çok net anlıyorsunuz. Tek bir ülke ama yüzlerce ülke var içinde, eyaletler anlamında değil. Burada otomobil bir yatırım, ulaşım, prestij, hobi aracıyken aynı zamanda günlük sıradan bir eşya. Sadece hobi amaçlı otomobil pazarı bile Türkiye toplam otomobil pazarının onlarca katı büyüklüğünde. Burada otomobilsiz yaşamak mümkün değil, büyük şehir merkezleri haricinde otomobilsiz bir yere ulaşamazsınız. Her markanın her modelin on binlerce hayranı var. Bu aralar, ABD'de de küçük hacimli motorlar yaygınlaşmaya başladı. artık 1.5 litrelik turbo motorlar hemen her markanın en çok satan modelleri oldu. Bunlar geçiş motorları, belli ki artık dünya elektrikli motorlara hazır. Büyük hacimli otomobiller bundan sonra vinil plaklar gibi koleksiyonerler için üretilecek. Bazı meraklılar (ben de) "hala alabiliyorken bir tane alayım" felsefesine kapılmış durumda. Bundan sonra yeni bir 8 litrelik Viper, yeni bir 6 litrelik bir Corvette, daha güçlü bir fosil yakıtlı Mustang tasarlanmayacak diye düşünüyorum. 2019 GT 500'ün bir koleksiyon otomobili olacağına kesin gözüyle bakıyorum. Kalan ömrümde garajımda bir mid engine Corvette veya bir Gt500 olsun istiyorum doğrusu. Bunlara otomobil diye bakılmıyor, önemli bir felsefe yatıyor arkasında. O 100'er yıllık şirketlerin bu ruhu yaşatmak istemeleri, haliyle aynı zamanda pazarlama amaçlı kullanmaları son derece normal değil mi? Ne yani, bitti gitti mi demeli? Corvette ve Mustang dünyanın en önemlki iki otomobilidir. Corvette 1953, Mustang 1964'ten beri kesintisiz üretilmektedir. Otomobil dünyasının en kötü günlerinde bile üretilmeye devam edildiler, zarar eden o şirketler, batma pahasına bu markaların ikonik ruhlarını korudular. Bugün Amerika, Mustang mi iyi, Camaro mu iyi diye tartışmıyor. Ruhuna uygun olanı alıp gözü gibi bakıyor. Bir Mustang alıcısı (ben aldım, yeni alacağım) "iyi arabaysa alırım" demez emin olun. Gider alır.
  2. Beklerim, ilk yıl mekanımız Princeton, New Jersey.
  3. Arkadaşlar, sizlerle yüz yüze tanışma fırsatım olamadan bitiyor bağlantımız maalesef. Cuma günü 2015 Model kırmızı kuzumu sattım. Daha 10.000km'yi yeni geçmişti oysa, doyamadım doğrusu. Ama şartlar böyle gerekti, yakın zamanda ABD'ye taşınıyoruz. Gitmeseydik asla satmazdım. Oradaki hayat (bilenler bilir) biraz farklı. Buradakinin aksine, "otomobil" dediğimiz şey daha kolay ulaşılabilir bir şey. Mustang gibi bir otomobile ulaşmak ise çok daha kolay. İstanbul'da 20 aydır Mustang sahibiyim, gerçekten çok özel bir duygu. Çok az insana nasip olmuş hisler yaşattı bana. Sıradan bir BMW 5 serisi, Mercedes E serisi bile daha pahalı burada. Ama nedense Mustang'e binmek her baba yiğidin harcı değilmiş gibi gıpta ile baktılar hep bana. Nedeni belli, vergi sistemimiz Mustang'i super spor otomobil kategorisine sokuyordu ülkemizde de ondan. Ayrıca cesaret de var tabii. İş toplantılarına kırmızı bir Mustang ile gitmek, ortamdaki onlarca siyah Audi'ler, Mercede'lerin arasında farklı kıldı beni. Parası olanın bile binemeyeceği bir özgürlük duygusu, anlatmak zor. ABD'de aklımda Corvette var, tahmin edeceğiniz gibi 2.el hem de gray market Mustang'i sattığım fiyata orada en kral Corvette'i alabiliyor, üstüne 2 yıllık da benzin parası kalıyor. Ama hala gönlümde Mustang var. İlk generasyondan sonra en sevdiğim model 2010 idi, sonra 2015 oldu. 2018'i hiç sevemedim, bir türlü alışamadım. 7. generasyonun, 5 litrelik V8'in kullanılacağı son generasyon olacağını tahmin ediyorum. Eğer beklediğim dış tasarımı bulursam ve ömrüm yeterse bir tane klasik adayı olarak oğluma bırakmak üzere almak istiyorum. Bakalım hayat bize daha ne sürprizler yapacak. Kalın sağlıcakla.
  4. Gürkan Karagöz

    2015 Mustang Bakım

    "to FocusClub " imzalı bir posteri senden başka kime verecektim ki zaten? Bu arada, bir tane de kendim için imzalattığım bir poster daha var ve benim adım yazmıyor, sadece Ken Block'un imzası var. Onu da göndereceğim, onu da sen verirsin gönülden isteyen birine.
  5. Gürkan Karagöz

    2015 Mustang Bakım

    Yakup, bir adres verir misin sana göndereyim posteri. Poster dediğim A3 boyutlarında bir şey, ama orijinal "to Focus Club Turkey from Ken Block 43" imzalı.
  6. Gürkan Karagöz

    2015 Mustang Bakım

    Son durum şu, Nisan'ın ilk haftasında New York'a gidecektim, Amazon'dan 2 tane hava filtresi, 2 tane polen filtresi, 4 tane de yağ filtresi aldım, otele gelmişler bile beni bekliyorlar. Tamamı orijinal Motorcraft. Yağ filtrelerinin tanesi $4. Yağı da filtreyi de kendim değiştireceğim, bu işi hiç bir usta benden daha titiz (daha iyi demedim) yapamaz. Bu arada şu üründen de aldım. https://www.diodedynamics.com/store/catalog/product/view/id/22344/s/2015-ford-mustang-drl-led-modules/ Hem yağ, hem filtre hem de bu DRL değişimini kendim yapmaya karar verdim. Hafta sonu eğlencesi. Youtube videoları var hepsinin. Zaten Mustang sahiplerinin bu işleri kendilerinin yapması pek yaygın bir durummuş. "Elletmem kuzumu abi" olayı bu galiba. Ben alalı 14 ay oldu, daha arabamı benden başka kimse yıkamadı, seviyorum da bu işleri.
  7. Banka bu tür alengirli işlere girmez, hoş kokular girmiyor. Sadece 6500 liradan olacağın gibi, devamında bütün paranı bile kaybedebilirsin. 6500 lirayı neden yatırman gerektiğini ve ihalenin kesin sende kalacağından nasıl emin olduklarını sor. İçinin rahat olmadığını da söyle, bakalım ne tür bir tepki verecek.
  8. Gürkan Karagöz

    2015 Mustang Bakım

    Daha 6300km'de benim kuZu, hava filtresinin değişmeyeceğini Mehmet Bey söyledi. 15.000 bakım olsaydı 1000 lira civarında tutar dedi. Yağ ve yağ filtresi değişecek sadece dedi. Yani aslında buna da gerek var mı sorgulamak lazım aslında. Çünkü eskiden üretim teknolojileri bu kadar gelişmiş değilken, rodaj süresince kullanılan yağı filtresiyle birlikte değiştirmek bir gereklilikmiş, hani üretim tozları, metal partiküller için falan. Ama neyse değiştirelim içimiz rahat etsin diye alışkanlık haline gelmiş devam ediyor. 0.8 saat 50 dakika eder. Kimse kusura bakmasın, 50 dakika sürmez yağ ve filtre değişimi. Bu fiyat listesi ayıp. "5 dakikasına 112 lira istiyoruz" desinler delikanlı gibi kabul edeyim. Ama "50 dakikada yağ değiştiriyoruz diyorlarsa" bıraksınlar bari bilen birileri yapsın bu işi. Bunu ben uydurmadım, kapı gibi delilim var. Mehmet usta, "abi randevuya gerek yok, araya alır 5 dakikada hallederim" dedi. --8 dakika sonra eklendi-- Periyodik bakım değil, sadece yağ ve yağ filtresi değişiyor. Toplam işlem, giriş çıkış 6 dakika. Aslan besliyoruz diye de bile bile öptürmek ağrıma gidiyor. Yeri geliyor valeye 50 lira veriyoruz, kazıklanmış hissetmiyoruz çünkü bir sürü nedeni var (detaya girip konu dağılmasın). Ama 150 liralık şeyi 600 liraya yaptırmanın nedeni ne olabilir ki? --15 dakika sonra eklendi-- Doğan kardeşim sen ne yağı kullanıyorsun da litresi 70 TL? Al sana Ford onaylı 4 litre 5w30 yağ 74TL, 7 litreliği 109TL. http://www.hepsiburada.com/total-quartz-9000-future-nfc-5w30-4-litre-benzin-dizel-p-OTTO0530QU004 5w20 istiyorsan 5 litreliği 174TL, filtreyi de çok iri bir cıvata olarak kabul edersen 2 cıvatayı söküp takıyorsun, o kadar. http://www.hepsiburada.com/motul-specific-948b-5w-20-5-litre-p-OTYAGCRSI656 Son konu, 600TL olan bakım değil, sadece ve sadece yağ+filtre değişimi.
  9. Gürkan Karagöz

    2015 Mustang Bakım

    Dedim Kaan Bey dedim de, nasıl kapattım telefonu bilemedim valla. 6 litre 5w30 yağ + filtre + işçilik 600TL dedi, "başka da bir şey yok" dedi. Öyle hava filtresi, buji falan olsa neyse. 100 liraya 6lt Total 5w30 Full sentetik, WSS-M2C913-D yağ var. MotorCraft yağ filtresi 30 lira, işçilik (ne işçiliği? Yıkamacı para bile almıyor, üste kebap ısmarlıyor. "Yeter ki 2 saat dükkanın önünde dursun abi" diyor.) Ne etti, 130 lira! 600 lira nereeee, 130 lira nere? Ne yapacağız Kaan Bey? Sağından bakıyorum, solundan bakıyorum , bir türlü hizalayamıyorum ben bu hesabı. Söyleyin neresinden bakayım da bir taraflarım sızlamadan getireyim kuZu'Yı size?
  10. Gürkan Karagöz

    2015 Mustang Bakım

    Teşekkür ederim, ilk boş vaktimde arayıp getireceğim. --6 dakika sonra eklendi-- Geldiğimde Ken Block'un FocusClub Turkey adına imzaladığı posteri de bırakırım Yakup. İstediğiniz amaçla (Üyelerden birine hediye, Duvara asma, çöpe atma vb..) kullanabilirsiniz.
  11. Gürkan Karagöz

    2015 Mustang Bakım

    Benim kuzu (2015 Ecoboost) henüz 6300km oldu ve "yağ değiştir" uyarısı vermeye başladı. Neye göre karar veriyor bilmiyorum ama ilk fırsatta yağ değişimi için götüreceğim. Kaan Bey, randevu almak gerekiyor mu yağ değişimi için? Bir de Ecoboost Mustang'lar için özel bir yağ kullanıyorsunuz yoksa diğer benzinliler için kullandığınızın aynısını mı? Teşekkürler.
  12. Burnu uzatıp düşürmüşler. Aston Mustang olmuş, nefret etmedim ama "sevdim" de diyemem. 2015'in bir asaleti, 50 yıl öncesinin çizgileri vardı. Asalet de gitmiş, 50 yıllık çizgi de. Mekanik ve elektronik geliştirmeler yerinde ve çok güzel ama sırf "face lift" adına güzelim yüzü bozmaya ne gerek vardı? --17 dakika sonra eklendi-- 2015'in en sevdiğim fotoğrafı budur. 2014'e göre burun yine düşük sayılır ama asla "çirkin" demezdim. 2018, ablasının gölgesinde kalan kız kardeş gibi gelecek bana hep.
  13. Biraz kıskandırıyor gibi olacak ama siz başlattınız. Bu fotoğraf kaynağından, Shelby merkezine gidip çektim. Abartısız etrafımda en az 100 tane kuzu vardı en eskisinden en yenisine kadar. Bu fotoğraftakiler ise müzesinden, tepesinde kırmızı kurdele olanlar satılıkmış. Müzede satılık GT 40 bile vardı.
  14. Gürkan Karagöz

    Zevk Meselesi ...

    Bu sonuç tek bir şeyi kanıtlar, o da videodaki araçlardan yeri daha iyi tutanın Mustang olduğudur..! Düz gidişte yol tutuşu lastikler ve ağırlık etkiler. Corvette iki kat daha güçlü olsaydı bile sonuç değişmezdi.
  15. Poster rulo haldeydi valizde, halı altında koydum, yarın düzelir fotoğrafını koyarım buraya. Ken Block ve/veya drift ile tanışmak için şu video yeterli gelir. En az 720P ve tam ekran izlemenizi öneririm.
  16. Drifting kralı Ken Block, doğru cevap.
  17. Gürkan Karagöz

    Kim Bu Adam?

    Arkadaşlar bu adam kimdir? Tabii ben ünlü olduğum için beni hemen tanıdınız, arkadakini soruyorum. Geçen hafta Las Vegas'ta tesadüfen karşılaştım. Bir tane kendime, bir tane de sizin için "to Focus Club Turkey" diye poster imzalattım. Posteri ilk Focus Club toplantınızda birinize hediye etmek istiyorum.
  18. Önce Coupe mi yoksa Convertible mı istediğinize karar vereceksiniz. Yani türkçesi "tek kapı mı üstü açık mı". Sonra iki motordan birini seçeceksiniz, 2.3lt ecoboost ve 5.0lt GT versiyon var sadece burada satılan. Sonra otomatik ve manual vites seçimi yapacaksınız ki manual tercih edene rastlamadım ülkemizde. Bitti , bu kadar! Amaaaaa, bir Mustang almak için yeterli bilgiye ve isteğe sahip olup olmadığınıza kendiniz karar vermelisiniz. Eğer gerçekten ne aldığınızın farkında değilseniz lütfen almayınız. Çünkü Mustang her hangi bir otomobil değildir, ya aşık olursunuz, ya da nefret edersiniz.
  19. Fukaralığımızı yüzümüze vurmana ne gerek var? Paramız anca buna yetiyor, biz istemez miyiz bi GT'miz olsa da gümbür gümbür titretsek ortalığı.
  20. Bunun Ecoboost'a takılı hali nasıldır acaba? Bugün tesadüf egsoz modifiyeli, yakut renginde, siyah jantlı, EURO spec bir kuzuyu takip ettim 1km kadar. Belki tanıyorsunuzdur, 34 DR xxx şeklinde plakası var, Göksu evlerine girdik arka arkaya. Sesini hiç sevmedim, böyle yürekten gelen bir homurtu yerine, eksozu patlak şahin gibi ses çıkarıyordu. Bence olmamış, hiç yakıştıramadım. Ne yaparsak yapalım bizimki 4 silindirli 2.3litrelik bir makine, asla V8 değil. Ben onun sesine değil ruhuna hastayım.
  21. Gürkan Karagöz

    ikinci Elde Mustang

    US spec kuzuların şubat ayındaki sıfır fiyatı zaten $100K civarındaydı, adam 100'e aldığını 120'ye mi, satmaya çalışıyor?
  22. Gürkan Karagöz

    ikinci Elde Mustang

    Paylaştığınız haberde de yazdığı gibi 2013 öncesi araçlar için geçerli bu konu. Mustang'lerin çokça paralel ithalatla getirtilmeye başlanması 2014 Ecoboost modellerle başlandı. Yani sorun başka. Gerçi ben bu konuyu açtıktan sonra cevabımı buldum sayılır. İki ana sebep var, birincisi ekonomi, elden çıkartıp nakite dönmeye çalışan çok var. Ama sanırım asıl sorun Mustang'lerin fazlaca arkadan kopması. Benim için müthiş bir keyif unsuru olan bu özelliği bir çok kullanıcıyı ürkütmüş durumda. Sırf bu yüzden 2015 Mustang'ini 1 ayda satıp ikinci el BMW i8 alan biriyle tanıştım. "O ne abi öyle çok sakat araba, kaç kere yüreğim ağzıma geldi, yol tutmuyor bu." diye geldi yanıma benimkini görünce. Aynı şekilde bir tane de Porsche Cayman 718 kullanıcısı olmuş bu işi yapan, yol tutmuyor diye satmış kuzuyu Cayman 718 almış. Tabii "eşek hoşaftan ne anlar" diyemedim ortam gerilmesin diye, güle güle kullanın bari demekle yetindim.
  23. Kaan Bey, Şundan getirsem takar mısınız benim kuzuya? Sıralı sinyal olan Amber ledliyi almak istiyorum. http://www.diodedynamics.com/store/catalog/product/view/id/22344/s/2015-ford-mustang-drl-led-modules/
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.