Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Volkan Kı.

Üye
  • Toplam İleti

    31
  • Katılım

  • Son ziyaret

Volkan Kı. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Eskişehir
  • Arabam:
    2015 Focus 1.6 Trend X
  • Meslek:
    Memur
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Volkan Kı.'s Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

26

Toplam Beğeni

  1. 2015 focus sedan ön cam sol direk cam çıtası yıkamacının suyu yakın tutması sonucu deforme oldu elinizde varmıdır? Varsa fiyatını öğrenebilirmiyim?
  2. Tamer hocam ben 2 aracıma lpg uygulamasını bu arkdaşlara yaptırdım 2011 Sportage (Zavoli) ve 2015 Focus (Atiker Gold). Önerdiğim arkadaşlarda 2007 Civic ve 2014 Focus Atiker Gold, 2011 Tiguan e Atikfast uygulattılar. Şu an problem yaşayan çok şükür yok. Sizin araç için bilgim yok ama usta uymuyorsa zaten o işe girmiyor. Başka bir arkadaşın 1.33 life Corollası için Atiker önermemişti isterseniz bir görüşün.
  3. Atiker Gold takılı 2015 Focus Trend X'im ile 02 Temmuz - 19 Temmuz 2016 tarihleri arası toplam 4200 km, Güzergah Eskişehir-Çanakkale-Eskişehir Eskişehir-Ankara (Ankara bol şehir içi) Ankara - Turhal - Niksar - Ünye - Rize (Bolca Şehir İçi) - Artvin Dönüş ; Artvin - Samsun - Ankara - Eskişehir Toplam : 710 Tl Lpg (Lpg litre fiyatı en yüksek 2.45 tl Çanakkale , en düşük 1.90 tl Kırıkkale ) Çok şükür bir sıkıntı yaşamadan kazasız belasız gittik geldik, performans ve yakıttan gayet memnun kaldım düşünen arkadaşlar için faydalı olur umarım. Bu arada baldızı da evlendirdik enişte olarak gelin arabası olmak da bizim yavruya düştü süslenince dahada bi güzel oldu....
  4. Kafasına göre takılıyor gibi geldi bana da, sizin dediğiniz gibi çift konumda kullanmaya çalışınca bir konumu kuvvetli üflüyor diğer konumdan esinti çok az geliyor.
  5. Volkan Kı.

    Fiat Egea Hb

    Arkadaki araç 1995 model civarı metal yorgunluğunu da göz önüne almak lazım, ama bu egea geleni içeri alıyor gibi
  6. Usta bu işteki başrol oyuncusu tecrübesizlik ve ustaların fantezi arayışları montajın hayal kırıklığı ile sonuçlanmasına yol açıyor, halbuki firmalar araçlara uygun montaj projelerini de yolluyorlar buna sadık kalınsa çok da problem yaşanacağını düşünmüyorum. Bir arkadaşımın yine 2014 trend x'inede montaj yaptırdık şu an onda da sıkıntı yok inşallah da olmaz.
  7. Malum yaz geldi araçlarımıza bolca binme zamanı benzinli focus kullanan ve lpg taktırmayı düşünen, marka konusunda ikilemde kalan arkadaşlar için; şubat ayında ikinci el 13.000 km'de 2015 makyajlı Trend X'imi Sakarya'dan aldım. Eskişehir'e geldiğimde aracı evin önüne getirmeden direk Teksan sanayi sitesindeki ustama bıraktım. Daha önceden yaptığım araştırmalar ve bu güne kadar genelde lpgli araç kullanmamdan dolayı yaşadığım tecrübelerden ve daha öncede başka aracıma montaj yaptırdığım ustalığına güvendiğim ustamın da telkinleri ile Atiker Gold tercihim oldu. Silindir tank kullandık şu an ortalama şehir içi 9 litre civarı lpg tüketimim var uzun yolda ise 120 km sabit 3 kişi artı az bagaj kışlık lastikler ile 7.5 litre yakıt tüketimim oldu. Şu an 18500 km deyim 5000 km dir kullanıyorum silkeleme stop etme vs. hiç bir srunla karşılaşmadım Atiker düşünen arkadaşlara yerli malı yurdum malı diyorum. İyi geceler....
  8. Bugün bende yazlık kışlık değişimi yaptırırken aynı problemi yaşadım lastikçi açarken bir tanesini sıyırdı ve hepsini söker takarken bayağı uğraştı o kadar araba kullandım ilk defa başıma geldi, genel bir sorun anladığım kadarıyla .
  9. Kilometre yaşına göre makul, araç dedikleri gibi çıkarsa mantıklı araç. Kaç lira istiyorlar?
  10. Tabi ki sıfır, 2015 sıfır varmıymış piyasada ?
  11. Bende geçtiğimiz hafta sonu hem kırmızı kuvvetleri ziyaret hemde bakım için Ankara yaptım. Kartaş otoda aracıma 15.000 bakımı yapıldı, park sensörüm yoktu sağ olsunlar öğlene kadar onuda halletiler servis danışmanı İbrahim bey çok ilgili, gayet başarılı bir alışveriş oldu.
  12. Özkan hocam güzel bir şey bulursan haberimiz olsun bende alacağım malum çocuklar falan koltukları kirletebiliyor bide bizim makyajlı kasaların koltukları siyah kiri çok fazla belli ediyor öyle silince de kolay geçmiyor. Malum memur olduğumuzdan bazen çok uzun mesafeleri izin sıkıntısından dolayı en az mola ile gitmek zorunda kalıyoruz, bu arada arabada yemek yemek de özellikle çocuklar için doğal bir ihtiyaç oluyor. Önlere minder hatta uzun yol için arkaya kilim bile koyabilirim bulursan paylaşımını bekliyorum.
  13. Kesinlikle katılıyorum Semih kardeşim Eskişehir servis yaralı parmağa yapmaz.
  14. Plastik aksamlar araç kontrol merkezlerinde bile dikkate alınmıyor zaten bence boyatın...
  15. 3 senede benim Sportage kullanmışlığım var 136 beygir 156 tork atmosferik 6 ileri manuel GDI kronik olarak can sıkıcı bir arıza ile karşılaşmadım İX 35 kullanan samimi arkadaşlarım var onlardan da öyle büyük problemler duymadım, İX 35 ile kasa hariç her şeyi ile aynı araç motor birebir aynı ufak tefek donanım farklılıkları olabiliyor alınan paketlere göre. Baz modeli bile boğaz dolu araçlar çok zevkle kullandım, komple cam tavan oluşu ön bölümün açılması falan çok güzel ayrıntılar. Yakıt konusuna gelince benzinli bindiğim dönemde kış koşulları şehir içi kış lastiklerinin etkisi ile (Eskişehir) 10 lt civarı yakışı vardı sıcak havalarda 8,5 litre civarı. Bu araçlara 2 çeşit LPG dönüşüm sistemi uygulanabilmekte; Birincisi sıralı sistem benim tercihim bu sistem olmuştu, tabi bu bildiğimiz sıralı sistem gibi çalışmamakta ve fiyatları şu an 2200 tl ile 3500 tl arasında değişmekte. Sistem ilk çalıştırmada benzin ile çalışıp motor yeterli sıcaklığa ulaşınca gaza geçiyor ancak sübapların magnezyum alaşımlı olması ve LPG'nin yanma sıcaklığının benizine göre yüksek olması nedeniyle çoğu yeni nesil araçta olduğu gibi soğutma problemi yaşanmaması amacıyla aracın normal kullanımı esnasında kullanıcı fark etmeden sistem yanma odasına LPG akışını durdurup aracın kısa süreli benzin ile çalışmasını sağlamakta ve bu şekilde soğutma yapılmaktadır. Benim ölçümlerimde şehir içinde 4-5 depo lpg ye 1 depo benzin, uzun yolda 5-6 depo lpg 1 depo benzin şeklinde olmuştu. İkincisi ise sıvı sistem bu sistemin çalışma prensibi ise araç kapısı açıldığı andan itibaren başlıyor ve bu sisteme özel üretilen LPG tankı üzerinde bulunan pompa sayesinde (bazı firmalarda iki pompa kullanıyor iki pompa kullanılması gaz benzin geçişerini kolaylaştırmak amacıyla uygulanıyor) LPG sıvı hale çevirilerek motor kısmına pompalanıyor bu sistemde sıralı sistemlerde kullanılan regülatör ve gaz enjektörleri kullanılmıyor aracın benzin enjektörlerinden sıvı hale dönüşen gaz soğuk olarak yanma odasına verildiği için soğutma problemi yaşanmıyor. Araç direk karbüratörlü araçlar gibi LPG ile ilk çalışmayı sağlayıp benzine hiç ihtiyaç duymuyor tabi arada benzine alıp bir süre kullanmakta fayda vardır diye düşünüyorum. Sistemin maliyeti 6000-7000 tl civarı yakıt tüketimi de benzinde yaktığına göre 1,5-2 litre fazla gaz yakması olarak düşünebiliriz. Sistemlerin tercihinde yıllık yapılan km sistemin amorti edilmesi açısından önemli, 3 yıl boyunca yaşadığım tecrübelerden ve facebook da sadece bu araçların LPG sistemleri üzerine kurduğumuz sayfadan edindiğim bilgilere dayanarak sizlere aktarabileceklerim bunlar. Saygılarımla...
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.