Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Özkan Şahin

Üye
  • Toplam İleti

    36
  • Katılım

  • Son ziyaret

Özkan Şahin Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İzmir
  • Arabam:
    15 Focus Trend X Benzinli
  • Meslek:
    Memur
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Özkan Şahin's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

9

Toplam Beğeni

  1. Son olarak bir şey sormak istiyorum Ford'dan sıfır araç alırken üzerindeki lastik hangi marka oluyordu acaba?
  2. Biraz daha uygun fiyata anlaştık:) --0 dakika sonra eklendi-- biraz daha uygun fiyata anlaştık:)
  3. Önerileriniz için teşekkür ederim. Aldık biletimizi gerisi kısmet artık dediğiniz gibi araç sıfır gibi olması lazım yıpranma vs. bakacağız anlamaya çalışacağız. Geri kalan kaporta ve motor v.s zaten ekspretize göstereceğiz. Son olarak Ankara'da bu işi hakkıyla yapabilen ekspertiz yaptırabileceğim neresi olabilir. Daha önce giden veya şurada yaptırabilirsin güzeldir diye tavsiye edebileceğeniz yer varsa çok makbule geçecektir. Ne yazık ki toplantı harici gelmediğim bir şehir nerede ne var çok bilmiyorum . Sadece yetkili bir ford servisini aradığımda 300 TL'ya yaptıklarını söylediler.
  4. Her seferinde kullanmak için alıyorum da dayanamayıp satıyorum. Şimdi bende satsam alan kişi 5.sahibi olacak 3750 km'deki araç için ister istemez kuşku uyandırır. Kayda değer bir düşürülme olasılığında nasıl anlayabiliriz. Oturduğum şehirde de değil tanıdıklara baktırsak.
  5. Merhaba, 2017 Focus Trend- X için bir arkadaş ile anlaşmaya varmış bulunuyorum. Araç Şubat 2018 çıkışlı ve 3750 km'de benim sıkıntım şuan sigortacıma aracı sordurduğumda şuan 3. sahibinde olduğunu iletti. Bunu satıcıya sorduğumda 2.sahibi olduğumu biliyorum ama 3.'de olsam fark eden birşey var mı dedi. Şimdi ben aracı ekspertize soktuğumda değişen boya vs. herşey ortaya çıkacaktır. Tek derdim aracın kilometresi düşürülmüş olabilir mi? Onu da araç servise girseydi yakalayabilirdim fakat senesi dolmadığı için servise de girmemiş görünüyor. Bunu anlayabilme imkanımız var mı bir şekilde? Yoksa riske girip alayım mı? Zira piyasaya göre uygun anlaştım. Almak da istiyorum ama çok ortada kaldım. Geri dönüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
  6. Cem Abi aslında birbirine geçiş söz konusu Focus'tan bir önceki aracımda 2012 C-max Titanyum- X paket Dizeldi ve 6.000 km'de satmak zorunda kalmıştım. Sonrasında 2015 Focus Trend-X benzinli ile devam ettim. Tabi ki benzinli ve trend-x araçtan dizel titanyum x-paket araca geçiş inanılmaz fark ettiriyor. Performans konusunda focus düşük devirde yokuşlarda veya ilk kalkışlarda çok hantal iken C-max dizel şuan uçuyor hissi veriyor. Son olarak C-max dizel titanyum-x paket yıl sonu indirimleriyle en düşük 139.000 TL'ya verildi. Kaldı ki içinde bi-xenon far falan eklenmemiş hali bizim 2013-2014 grubundaki titanyum x- paketlerde hepsi dolu dolu var. Dolayısıyla bu araç çok rahat bu parayı hak ediyor. Benim için mantıklı olan tarafı daha yüksek bir araç ve geniş oluşu, dizel olması, full oluşu (cam tavan-otomatik park-otomatik bagaj-yağmur far sensörü-sesli komut-bi xenon far- bluetooth) trend-x sonra bu özellikleri saydığımızda 10.000 TL'lık ekleme ile bu araca geçişimi mantıklı gördüm.
  7. Merhaba, 2015 Focus trend x benzinli hatasız boyasız 18.000 km aracımı 69.000 TL satarak 80.000 tl'ya boyasız hatasız 2013 fakat 2014 çıkışlı 37.000 km'de C-Max Titanyum X paket Dizel araç almış bulunuyorum. Öncelikle yaptığım satışlar fiyat vs. olarak sizce mantıklı mıdır? 10.000 TL gibi bir paraya hem full bir araca hem de dizele geçmiş olduk. İkinci sorum expere girdiğimizde ortalama boya micron değeri 223 çıktı. Bazı yerlerinde 310 gibi bir değer de gördüm. Sonuç olarak araç boyasız orijinal ama fabrikadan böyle çıkmış. Böyle birşey yaşayan oldu mu? Bana ileride sorun çıkarır mı? Ford otosana başvurmalımıyım?
  8. Otosan'a şikayet kaydı açtırdım. Aradılar ve fiyatların böyle olduğunu söylediler. Yani yardımcı olmadılar. Ertesi gün tekrar telesekreter tarafından Otosan'dan arandım ve açılan kayıt hakkında memnuniyet anketi yapıldı. Haliyle hepsine 1 puan verdim ve telefonu kapattım. Aradan beş dakika geçmeden şasiye tanımlı %30 indirim tanımlanmıştır ve Kasım ayı boyunca geçerlidir diye mesaj geldi. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Yalnız şunu anladım garantiden çıkan araçlar çok daha indirimli garanti kapsamında olanlar da mecbur yaptırmamızdan dolayı fiyatlar uçuyor. Servislerin bu mantığıyla aracım garanti kapsamı kalır kalmaz önlerinden geçmem. Tabi ki kazanç sağlayacaklar ama normal fiyatın 2-3 katı değil.. Sonuç olarak bir servis 700 TL'ye indi. Tabi şasiye tanımlanmış indirimi söylemedim. Bu durumda 700 TL üstünden ekstra %30 indirim alırım diye düşünüyorum. Sizlerin düşünceleri nedir acaba?
  9. Ekonomi uyumuyor kabul de iki katından fazla artış aklım almıyor. Tek servis olduğu haldeve dizel araç olduğu halde Vosmerden diğer aracımıza 680 TL fiyat alındı. ( O da yıllık bakım ve araç 33000 km de) Detay sormadım 16.000 km de ki araca ne yapabilir ki yağ, filtre vs. değişimi dışında.. Son zamanlar da yaptıran varsa ve fiyat paylaşırsa sevinirim.
  10. Merhabalar, Aracım 2015 Ford Focus Benzinli Manuel 16.000 km ve ikinci servise girişi olacaktır. Fakat geçen sene 380 TL girdiğim servise bu sene fiyatı öğrenmek için aradığımda 3 serviste anlaşmış gibi 800 TL dediler. Konunun uzmanı abilerimden fikir bekliyorum. İki katından fazla artışın sebebi ne olabilir sonuçta garajda yatan bir arabadan bahsediyorum.
  11. İlk yıllık bakımı dün yaptırmış bulunuyorum. Servisleri birbirine düşürerek (x servisten şu fiyatı aldım vs. diyerek) 380 TL yaptırabildim. İlk yıllık bakımda bujileri ve polen filtresini değiştirmiyorlar.
  12. Lifecard aracı satın alırken verilmişti. Araç 1.6 benzinlidir. Telefonda fiyatta yardımcı olamayacaklarını ileten iki servisi direkt eledim zaten.. İster yaptırın ister yaptırmayın gibi bir halleri vardı. Son olarak aracı satın aldığım danışmana mail attım. Konuyu servis ve satış müdürlerine iletmelerini sağladım. Benim için 100-200 liradan ziyade insanları enayi yerine koymaları can sıkıcı geliyor.
  13. 7000 km ve ilk yıl bakımı için polen filtresi değiştirilir mi peki?
  14. Dördüncü yetkili bayiyi olan Otokoç'u da aradığımda onlar da 580 TL fiyat verdiler. Forumu incelediğimde daha ayın 3'ünde 364 TL yaptıran arkadaşlar mevcut bu gibi insanı enayi yerine koyma halleri yüzünden markalardan soğuyor insanlar ve şuan gerçekten çok kızgınım 7000kmdeki benzinli bir araca bu fiyatı çekmelerine ww caddy dizel bakımını vosmerde 470 TL yaptırırken hakikaten anlaşılır bir durum değil.. Servislerin dışarıdan alınan parçalarla bakım yapmaya yanaşacağını pek sanmıyorum. Yoksa nasıl kazıklayacaklar biz müşterilerini herşey araçları satana kadar işte..
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.