Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Aracım Stop Ediyor


Serhat Sözen

Soru

selamlar aracım otomatik vites arza ilk olarak p konumunda stop ederek başladı sonradan sonradan d konumunda olmaya başladı sanki gaz yemiyor araba sarsılıyor ve stop ediyor belli bir süre sonra. bu söylediğim şeyler araçın harareti düşükken oluyor hararet göstergesi 90 a yaklaşınca bir sorun çıkmıyor aracı bilgisayara bağladılar ve 2 arza gösteriyodu krankmili sensörü ve krank kasnak sensörü sensörler değişti hata vermiyor ama sıkıntılarım şu şekilde devam ediyor araba gaz vermeden çalışmıyor ve bir cuuuvvv sesi gelip stop ediyor gaz verince çalışıyor  biraz hararet yükseldikten sonra bir basışta marş alıyor ve rolantide çalışmasında sıkıntı olmuyor stop etmiyor ama d konumuna alıp yürümeye başlayınca çok sık olmasada araba yaz yemiyor gibi anlık bir olay 1 2 saniye fren yapmış gibi kesiliyor gaz sonra geçiyor çok sık yapmıyor ama rahatsız edici bilgisayara bağlandığında hata vermiyor ustaya soruyorum neden diye biraz kullan bakalım diyo anlamıyo herhalde bu doğrultuda bana ne önerirsiniz olası sıkıntı ne olabilir cevaplarınızı bekliyorum iyi günler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 3 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Yakıt & Karışım kaynaklı sorun olabilir. @Servet Özkan, 'ın bahsettiği gibi sensör veya ECU yazılımı olabilir, kısa devre/temassızlık olabilir ...olabilir de olabilir. Teşhis koymanın en iyi yolu (bahsettiğiniz sorun için) kuZu'yu al, sorunu gör, IDS ile bak ... arıza kod'u yoksa enjektörlere bak, timing'e bak, yakıt deposu ve pompaya bak ... gerekirse parça değiştir (test amacı ile) sorun giderildi mi? Giderilmedi ise bujileri ve bobinleri kontrol et  ... gerekirse parça değiştir (test amacı ile) sorun giderildi mi? Giderilmedi ise denemeyi sürdür şeklindedir.

 

...yani size servis ve detaylı bir teşhis / diagnose lazım. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.