Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Grand C-Max Kalkerken Ve Düz Zeminde Manevra Yaparken Gelen Ses


Ahmet Burak

Soru

Merhaba arkadaşlar. 2013 model Ford Grand C-Max aracım henüz 27.000 KM.'de. Düz zeminde sağa sola manevra yaparak hareket ettiğimde ve yokuş yukarı dururken kalkmaya başladığımda aracımın altından kalın uğultu şeklinde gibi bir ses geliyor. Aracımı 30.000 bakımına getirdiğimde servise bu sesi dinlettim. Bana baskı balatadan dediler. Aracımın garantisi devam ediyor. Garantiden yaptıralım dedim. Kullanıcı sorunu diyorlar. Aynı problemden dolayı gelen çok olmuş ama garantiye sokmuyorlar. Sıfır alınmış 27.000 KM. deki bir araçta böyle bir sorun olabilir mi? Düzgün kullanma konusunda ben kendimden eminin... Ama bir türlü araçtan emin olamıyorum. Sizce ne yapmalıyım? Değişim fiyatına da 2.200 TL. dediler???

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 7 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

görmeden, duymadan yorum yapmak zor tabi ama sözünü ettiğiniz uğultu/gacırtı (ya türkçe teknik terimler adına ne kadar kısıtlı bir dil, almanca'da kocaman bir teknik terimler sözlüğü var ... konu dağılıyor ama kapı açılırken kapı gergisinden çıkan sesin bile tanımı vardı o sözlükte alman'a sözlüğe bakıp -der quietscher- dediğimizde eleman Ah Zo! diye cevap verirdi.) baskı sesine benziyor. Kesin teşhis için transaxe'ı indirip bakmak lazım tabi ... bizimkisi sadece uzaktan fikir beyanı.

 

...üye kaydına göre Ardahan'da yaşıyorsunuz ... soğuklar başlar başlamaz kış lastiği taktınız mı? ...diyeceksiniz ki ne alaka? ... şu alaka ... sizi tenzih ederim, buzlu ortamda aracı kaldırmak için ek çaba harcamak ve aracı patinaja bırakmak debriyaj seti üzerinde kötü etki yaratıyor.  İstanbul'da kış döneminde aracı kaldırmaya çalışırken debriyajı -pişirme- vak'alarına sıklık ile rastlıyoruz. 

 

...her durumda Amortisörler , Debriyaj Seti vb. kullanım kaynaklı sorun yaratabilecek parçalar garanti kapsamı dışında. Gene de direkt değişime gitmek yerine önce bir açıp bakmakta bence fayda var. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Sorun sadece ses ise, değişim için acele etmeye gerek yok. Zaten acil bir şey olsaydı, servis size söylerdi, volanı da yakmayalım diye. Bir de servisin fiyatı bu konuda çok acımasız. Orjinal parçalarla bu değişimi dışarıda 600-700 lira civarında yaptırabiliyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Aracımın garantisi devam ediyor. Garantiden yaptıralım dedim. Kullanıcı sorunu diyorlar.

 

hiçbir markada debriyaj baskı balata gibi parçalar garantiden değişmez maalesef ...   Parçayı hertürlü servis dışından temin edin derim , daha ucuza bulacağınıza garanti veririm ...  parçayı aldıktan sonra işçilik için anlaşırsanız serviste yaptırın ya da güvendiğiniz bir ustada yaptırın derim ... 

Tolga Başaran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Biz Ardahan'da kış lastiğini Eylül'de taktırıyoruz. O yüzden sıkıntı yok. :) Biraz önce servis içerisindeki ustalarla görüştüm. Fordlarda olan genel sıkıntıymış bu. Dediğiniz gibi baskı balata problemi. Herhangi bir sıkıntı yapmaz ama sesi gıcık edebilir diyorlar. Hatta bu konuda birçok müşteriden şikayet almışlar. Ama garantiden değişim yapmıyorlar. Sadece içerisinde bir yay varmış, o koparsa garantiye sokuyorlarmış. Neyse diyecek birşey yok. Bir daha ki araç alımında başka markalara bakacağız... Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.