Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Ön Camdan Polen Fitresine Su Alıyor


şakir ulusoy

Soru

2001. focus hb aracımda özellikle kış aylarında kaloriferi açınca kötü bir koku geliyordu. çok şiddetli bir yağmurdan sonra ön sağ paspas üzerinde bir miktar su birikintisinde oluşmuştu. aracın polen filtresinin olduğu taraftan su aldığını tespit edince bir ustaya gösterdim. usta polen filtresinin üzerindeki plastik parçayı söktü ve çift taraflı bantla yapıştırdı ancak çözüm olmadı. bu arada orjinal parçası 250 tl olduğunu öğrendim, biraz pahalı geldi.usta polen filtresinin üzerindeki su tahliye kanalın su kaçırdığını söyledi, plastik kaynakçıya kaynak yaptırdık(40 tl) ancak yine çözüm olmadı çünkü plastik parça ile cam arasında bir parmak kalınlığında boşluk vardı. En son çare olarak çekomastik ile polen filtresinin üzerindeki plastik parçayı cama yapıştırdık. şimdilik oldu gibi.iyi bir yapışma gerçekleşti, cam ile plastik parça arasındaki boşluk yok oldu, koku azaldı. 

bu konuda sorun yaşayan oldu mu? olduysa nasıl çözüldü? kaloriferden hala bir miktar koku özellikle ilk çalıştığı anda geliyor, kalorifer temizliği yaptırmalı mıyım. kararsız kaldım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 2 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

2000 model focusum varken bu benimde başıma geldi. Şöyle çözdük biz olayı, polen filitresini koyduğun siyah plastiğin etrafını kalan boşluklarına hep silikon sıktık. camla kaput arasındaki o plastik malzeme var ya ön cam ızgarası deniyor. o parça sıkıntılı işte onun altındaki plastik şey kırıldı mı araba su alıyor. o yüzden o parçaya o kadar para verip değiştirene kadar, silikonla benim önerdiğim şekilde çare bulman daha hesaplı olacaktır.

 

Unutmuşum, koku olayı içinde arabanın içinin kuruması lazım bol bol da havalandırmak gerekir ben öyle halletmiştim.

Mustafa Karaca tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.