Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Makyajlı Style Paketi Soru..


Fırat Kara

Soru

Herkese merhabalar.. Sitede yeniyim. daha önce sorumla alakalı başlık açıldı mı bilmiyorum. açıldıysa kusura bakmayın. 

 1 hafta önce makyajlı dizel style paketi aldım. Aracı yavaş yavaş tanımaya çalışıyorum.. daha doğrusu ilk defa araç aldım :) neyse soruma geleyim.. ford sitesinde gezinirken , aracın ''mobil cihaz uyumluluğu '' sorgulama gibi birşeyle karşılaştım.. şase no girerek sorguladığımda karşıma şöyle bişey çıktı. 

 

 

Bağlantı Yok

*Gösterilen araç sadece sergileme amaçlıdır. Satılan araçlar ile arada farklılıklar bulunabilir.

 

 

 

 

Burada '' araç sadece sergileme amaçlıdır '' açıklamasına takıldım ..  bilgisi olan varsa açıklayabilir mi ?

Soru 2.. Gelecek olan 2015 modeller farklı mı olur 14 ten ? Teşekkürler şimdiden.. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 12 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Yanda görsel çıkıyor yani aracın kasa yapısını göstermek için. 2015 de hiçbirşeyi değişmeyecek yani içiniz rahat olsun.

Not: daha önce konu var mı diye yazmaktan ziyade arama yaparak kontrol etmek sizin elinizde.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

web sitelerinde ve/veya kataloglarda yazan bu tür ibareler tüketici kanunu gereği üretici/ithalatçıyı korumak amacı ile konmuştur. böylece araçta yapılan ufak (minör) değişikliklere karşı tüketici tarafından dava edilemezsiniz.  örnek veriyorum "web sitesindeki aracın aynasının kenarında siyah şerit kaplama var, bana verdiğiniz araçta ise ayna tamamı ile gövde rengi... beni aldattınız!" denemez. 

... admin beyin ifade ettiği gibi içinizi rahat tutun, bu tür detaylara takılmayın. (bkn.repeat after me om mani padme hummmmmm)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bu ibare satın almaya hevesli tüketicinin bu satıştan en çok kazanacak devlet ve ikinci en çok kazanacak olan ülke distribütörü tarafından düdüklenmesinin en açık bir ifadesidir. 

 

O yazı kardeşim o kadar enayisiniz , o kadar isteklisiniz ki ne koysak alıyorsunuz demektir..

 

O ifade bir beceriksizliğin belki de tüketiciyi adam yerine koymamanın itirafıdır. Kardeşim sizden o kadar nefret ediyoruz ki sizi o kadar aşağılıyoruz ki size sattığımız modelin aynısını resmetmek zahmetine katlanmıyoruz demektir. 

 

Halbuki devlet dese ki satıcı/üretici websitelerinde satılan modelin birebir aynının resmi bulunmak zorundadır. Oldu bitti  tüm sorun kalkardı. 

 

Hadi lansman döneminde zor diyelim bari arabalar gelmeye başladıktan sonra o resimleri güncelleyin ..ıııh o da yok. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bu ibare satın almaya hevesli tüketicinin bu satıştan en çok kazanacak devlet ve ikinci en çok kazanacak olan ülke distribütörü tarafından düdüklenmesinin en açık bir ifadesidir. 
 ...dedi VW kullanıcısı  :)

 

işin gıRgıRı bir yana dünyanın her yanında üretici/ithalatçılar buna benzer uyarıları hemen her mecra'da kullanır. Aşağıda örnek olarak Porsche'nin "yasal uyarı" bölümünden copy/paste yapıyorum.

 

Porsche.png

 

... hatta Porsche diyor ki -en alt satırda- aracın tasarımını , aksesuarını, rengini değiştirirsem cıRlayamazsın.  :)  250,000 Euro'dan başlayan araç için bunu söylüyorlar.

 

Ya da -ucuz- kavramına kat çıkan TaTa ... aynı kalibrede uyarıları TaTa'da yapıyor.

 

Tata.png

 

El kitabında Mikrodalga'da kedinizi kurutmayın diyen General Electric olayında ki gibi bu tür uyarıların bir nedeni var.  Yoksa marka/model bağlantılı olmadan üretici/ithalatçı katalog / web sitesi vs'i zaten güncelliyor. Ürününü satmak isteyen tacirin doğal davranışı, hayatın akışı zaten başka türlü olamaz.

 

... bu tür uyarılara kafayı takmayın dememin/dememizin nedeni -detaylara bakarken büyük resmi ıskalamayın- uyarısından öteye geçmez.

 

Aracın fiyatına bak, teknik özelliklerine, sana sunduğu ... en azından vaad ettiği şeylere bak. Sayfanın dibindeki yasal uyarılara kafayı takıp sonradan "aa! bu arabada sunroof opsiyonelmiydi ya?" deme. Olay bundan ibaret.

 

... ama ben ne yapar, eder kendimi mutsuzluk denizine atarım. ben bu tür bir kafa ile yaşamayı seviyorum diyene tabi ki lafım olmaz.  (bkn.keyif sizin,bana ne?)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Fırat Bey, anladığım kadarıyla görsel için yapılan uyarıdan bahsediyorsunuz. VIN kodu ile girildiğinde temsili bir resim gösterilir. Sistem her araç için ayrı resim gösteremez. Yani burada herhangi bir sorun yok.

 

Ancak, otomabil firmalarınn da bu görsellikte epey çakal olduğu bir gerçek. Burası ford forumu olduğu için ford'dan örnek verceğim ama, tüm firmalarda bu aynı. Mesela önceki fiestada görmüştüm. Jant opsiyonlarında bir resim gösteriliyordu. Jant fiestada kullanılan 15" (ya da 16 olabilir) bir jantı temsil ediyordu, ama görseldeki resim formları birebir aynı olan 18" kuga jantı idi. Daha dolgun göründüğü için, resim olarak onu koymuşlardı. Focus 2,5'da 16" jant diye 17" jantın resmini koydular bir süre (basılı kataloglara dahi). Yine c-max'ın sony ses sistemi görselinde, panel 4,2" ekrana ait idi ama 5" ekran resmi ile gösterililirdi. Daha bunun gibi bir çok örnek vermek mümkün..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ancak, otomabil firmalarınn da bu görsellikte epey çakal olduğu bir gerçek.

 

o tartışma götürmez bir gerçek. ama benzer şeyleri biz de yapmıyor muyuz? söz gelimi forum fotoğrafına karizma bir resim yüklemiyormuyuz/m? o resim %100 gerçeği yansıtıyor olsaydı benim otoban kenarında + lincoln kaputunun ucunda hayatı idame ettirmem gerekirdi :)  oysa ki gerçek durumum bunun gibi bir şey.

 

ressplease.jpg

 

..en azından bayi toplantısı bitişinde böyle gözüküyoruz/m. 

 

Her üreticinin/ithalatçının verdiği mesaj aynı ... bayiye uğra, sana teklif ettiğim ürüne kendi gözlerinle bak.  Zaten o uyarıları + yasal notları biraz da tüketici kalkıp bayiye gitsin, her işini net üzerinden halletmesin diye de koyuyorlar. 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

o tartışma götürmez bir gerçek. ama benzer şeyleri biz de yapmıyor muyuz? söz gelimi forum fotoğrafına karizma bir resim yüklemiyormuyuz/m? o resim %100 gerçeği yansıtıyor olsaydı benim otoban kenarında + lincoln kaputunun ucunda hayatı idame ettirmem gerekirdi :) oysa ki gerçek durumum bunun gibi bir şey..

ben onu 80 model mersedes sanmıştım yav..
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Heryeri kadife

 

+kadife olur mu ya?! Uber dandik deriden sofa koltuk ve göbekten 4 ileri otomatik şanzuman, arabamda radyo ve klima bile vardı bea (lükse bak ... beh behhh) cruise bilem vardı, elektrikli camlarım da vardı ... uzaktan kumandam yoktu ama can sağlığı   :) hatta renginden ötürü 350USD indirim bile almıştım. LoL

Kaan Yagizer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.