Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Enjektor Vurgusu Hk.


Furkan Çiçek

Soru

Arkadaşlar herkese selamlar.

 

Focus 3 1.6 TDCI aracımda genellikle 3. ve 4. vites de 2500 devirde gazdan ayağımı çekince 1.700 devire kadar tık tık tık diye ses geliyor. Sanki iki çatalı bir birine vuruyormuşsunuz gibi. Servise gittim enjektör vurgusu kronik bir durum dedi gönderdi. Gaz verirken asla bu sesi duymuyorum sadece o devir aralığında gazdan ayağımı çekince yaşadığım bir problem. Sivas'taki servisten Tokat'a gittim orada ki servis ise düzeltme uygulandığını fakat yine aynı durum olacağını önemli bir şey olmadığını söyledi. Aracı bıraktım servise 5 saat sonra gittim testi yaptık arızayı bulamadık düzeltme işlemi sürecek dediler araç km sine baktım 1 km bile gitmemiş. Yani yine baştan savma yalanlar. 

 

Tecrübenize dayanarak soruyorum, söyledikleri gibi bu enjektör sesi bir felaketin habercisimi yoksa normal bir şeymi. Aracın garantisi var Ayrıca başka yerden geliyor olabilir mi?

 

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 11 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Valla öyle hacım ya. Satış sonrası destek firmaların en titiz konusudur ki Ford bu konuda pazarda en berbat firma.

Servisler ile ilgili yaşadıklarımı buraya yazsam millet google'den bulup girse Ford almaktan vazgeçer.

Servislerin pasifliği yüzünden Ford'un tüm portföyü kendi imkanları ile usta oluyor :)

 

Konuya bir edit atayım; Ayrıca kaza yaptığınız da sakın ha ağır hasar varsa Fordun yetkili servisine götürmeyin, araba perte çıkmasın diye özel teşvikleri var. Bayiler arasındaki gizli dökümanları buraya upload etmek isterdim ama millet biliyor zaten.. :)

Furkan Çiçek tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Yakup bey, uzmanlık alanlarımdan biri de müşteri ilişkileri yönetimi. Hatta CRM konusunda Türkiye'de neredeyse ilk crm  projeleri üzerinde çalışanlardan birisi olarak diyebilirim ki Ford Yetkili Serivlseri beşeri ilişkilerin dışında müşteri ilişkilerin de çok yetersiz.

Beşeri diyorum çünkü kazanç odaklı oldukları zaman servislerin yüzü hemen değişkenlik gösterme de.. 

Forumun içerik kalitesini etkilememek için Focus Sorunları bölümünde konuyu uzatmak istemiyorum.

Bir forum kullanıcısı olarak forumun genel konsepti siz modlar kadar bizi de ilgilendirmektedir.

Sadece istemsiz bir refleks savunması gösterdiğiniz için bunlar yazıyorum. 

Ama genel sohbet bölümünde servis konusunu çok geniş bir şekilde analiz edebiliriz.

 

Saygılarımla

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Gazdan tamamen çekince oluyor. Devir düşerken bu sesi çıkarıyor.

Açıkcası sabaha kadar enjektör ile ilgili bütün youtube'da ki videoları izledim vurgu olayını bende çözemedim..

Halen de devam ediyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Benim anlamadığım konu şu, püskürtme yok değil mi gazdan çektiniz ayağınızı, mesela yokuş aşağı, püskürtme yok cut off konumunda o ses enjektörden neden gelsin?

Benim bildiğim enjektörler şıkır şıkır ses yapıyor focusta, 6. vites yokuşta yüklenin araca sesi duyarsınız dediğim, vurmaymış vuruntuymuş vurguymuş hiç duymadım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bu bir felaketin habercisi 2013 F3 Dizel sahibiyim geçtiğimiz temmuz ayında Ankara Tur Oto da arabamın 45.000 bakımı yapıldı aradan 1 saat geçtikten sonra bir anda devir saati çıldırdı red line falan devirdi ardından egzozdan bembeyaz bir duman ve ben yolda kaldım arabayı tekrar servise çektirdim. Önce kötü yakıt dediler sonra enjektör dediler sonra enjektör değişti dediler ama bana bununla ilgili hiç bir belge vermediler şimdilerde ise zaman zaman araba tekliyor bu sıkıntı baş göstermeye başladı 12.01.2016 da tekrar tur oto ya bıraktım 2 gün kaldı ama sorunun kaynağını bulamadılar anlayacağınız yine yolda kalmayı bekliyorum 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
On 15.01.2016 at 22:13, Taylan. C said:

Furkan ben merhaba bahsettiğiniz ayagi gazdan çekince gelen tik tik tik sesi bendede mevcut ve 2200 devirde başlıyor 1500 devirde ses kesiliyor siz sorunu cozebildinizmi 

Taylan bey merhaba,

 

Bahsettiğim problem aracımda 60 bin Km civarında başlamıştı, şu anda 120 Bin'e geldi halen devam etmekte. Yakıta ve kullanıma bağlı olarak değişim gösteriyor. Servislerin bu konuda net bir bilgisi yok, her servis farklı cevaplar ile geçiştiriyor. Artık bunun ciddi bir problem olduğunu düşünmüyorum, panik yapmanıza gerek yok. Buğra beyin anlattığı durum daha farklı, benim ya da Taylan beyin bahsettiği durumda tekleme yok sadece gazdan ayağımızı çekince gerçekleşiyor. Ayrıca, zaman zaman kullanıma bağlı olarak artış göstermekte. 
Bilginize.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Cevap için teşekkürler evet gazdan ayağı cekince oluyor tekleme yada baska bir durum yok fakat bende şimdilerde söyle bir sorun var altinci vites yuz km hizdan sonra yakitim cok artıyor yuzyirmi ve uzerinde sekizlere kadar çıkıyor örneğin üç gun onceki yolculukta izmirden ankaraya bir depo artı ceyrek depo mazot ile gidebildim ortalama hiz 130 km neden oldugunu bilmiyorum 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.