Yanıtlama zamanı: Ağustos 6, 201412 yıl Yazar comment_256199 Sonuçta yasalar 2 kez aynı arıza yaşatırsa yeni ürün yada ücretin iadesi hakkı var. Burda çoğunlukla Ford açısından düşünülmüş. Birde kullanıcı açısından düşünelim. Belki kredi ile maaşının kat ve kat üstünden bir araç alıyor arkadaşımız. Krediyi kapatmak için mesailere kalıyor icabında. Karşısında ise bozulan,çekici ile servise giden bir aracı var.Aracı kullanamıyor, maldan mahrum kalıyor. Kullanıcı kaynaklı değil. Aracın garantisi 3 yıl/100.000 km. Bu süreç içinde bakımları yetkili serviste eksiksiz ve zamanında yapıldıktan sonra yasalar bu arkadaşımızı mağdur etmemek için var. Arkadaş aracı kredisiz nakit parayla almışta olabilir, sadece anlamaya çalışın diye öyle bir örnek verdim, az çok nasıl bir durum olduğunu anlayın diye yazdım. Bu işte vicdan işine girersek tüketici arkadaşımız haklı ve yasalarda bunu destekliyor. Sandık motor ile değiştirilmesi, aracın ikinci el değerini düşürüyor. O aracın motorunun değiştiği servis kayıtlarından mevcut olacak.''yetkili serviste motoru garantiden değiştirldi'' yazdığınız anda aracın değeri düşüyor. Bunları kimse göz önüne almıyor sanırım. Türkiye burası, 1 karış boya var diye aracın değeri düşüyor. Ne yalan söyleyim hislerime tercüman olmuşsunuz. Teşekkürler. Yorumlarda genelde marka açısından bakılmış gördüğüm kadarıyla. Ancak burada kanun ve yönetmelikle tüketiciye verilmiş bir hak var. Benim yorumum; Eğer mahkeme sürecine katlanmayı, uzuuuuun bir süre araçsız kalmayı göze alıyorsanız (ve elbette aynı arızanın 2 kez tekrarladığını ispat edecek servis kayıtları, iş emri vs varsa) davanızı açabilirsiniz. Eğer bu kanıt yoksa en acilinden delil tespiti davası açıp aracınızın arızasını mahkeme kanalıyla tespit ettirebilirsiniz. Ve tavsiyem bunlar ile kendi başınıza uğraşmayın. uğraşamazsınız da.. bir meslektaşımdan yardım alın. Yorumunuz için teşekkürler. Bir sorum olacak size. Delil tespiti ile arızanın tüketici değil üretici kaynaklı olduğu tespit edilirse, ikame araç talebini delil tespiti davasında mahkeme kanalı ile talep edebiliyor muyuz? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 6, 201412 yıl comment_256236 Yorumunuz için teşekkürler. Bir sorum olacak size. Delil tespiti ile arızanın tüketici değil üretici kaynaklı olduğu tespit edilirse, ikame araç talebini delil tespiti davasında mahkeme kanalı ile talep edebiliyor muyuz? Rica ederim.. Davanın adı üzerinde "delil tespiti"... delilin tespiti dışında başkaca bir karar verilmez.. dolayısıyla o şekilde bir talepte de bulunamazsınız. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 8, 201412 yıl Yazar comment_256632 Son haber.. http://www.istekobi.com.tr/kobi-bilgi-merkezi/sizin-icin-arastirdik/6502-sayili-yeni-kanunun-tasit-alimina-iliskin-getirdikleri-nelerdir-s1691.aspx Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 8, 201412 yıl comment_256640 Son haber.. http://www.istekobi.com.tr/kobi-bilgi-merkezi/sizin-icin-arastirdik/6502-sayili-yeni-kanunun-tasit-alimina-iliskin-getirdikleri-nelerdir-s1691.aspx Nesi son haber anlamadım. Ayrıca yorumları da doğru değil. Örneğin garanti süresince yetkili servislerin kullanılması ile ilgili tüketiciye getirilen bir zorunluluk yok. Kanun bu, yönetmelik de burada. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 8, 201412 yıl comment_256647 ustam ıyı gunler benım arkadasımında 1.0 ecoboostu vardı aynı sıkıntıdan servıse gitti motor blockunda sıkıntı cıkmıs motoru kopmle değiştirdiler araba ankarada yolda kaldığı ıcın ankaradaki servise götürmüşler ve servis hiçbirsey talep etmeden motoru komple değişmştir . ayrıca aracda motor değişti diye değer düşmesı bence cok sacma sonucta motor sıfırlanıyor bunu daha iyi olası gerekırken değer dusmesı ne bılım bana tuaf geldi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 8, 201412 yıl comment_256649 değer dusmesı ne bılım bana tuaf geldi Milletçe ölmüş eşek ararız, canlıysa da öldürürüz. Böyle şeylere kafayı takmamak lazım, akıllı, sağ duyulu ve anlayışlı insanlar da var ve her mal alıcısını bulur. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 8, 201412 yıl comment_256653 , akıllı, sağ duyulu ve anlayışlı insanlar da var ve her mal alıcısını bulur. hocam ne yaparsın bızım mıllet bu sahsen ben 2. el olarak o aracı almak ıstesem sırf motoru yenılenmıs sıfırlanmıs diye pazarlık yapmam . direk alırım yani Ağustos 8, 201412 yıl Mustafa Köfteci tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 8, 201412 yıl comment_256656 Mustafa bizim ülkemizde ne normal ki ama gördüğün üzere kullanıcıları bile bunu değiştirme adına kıl kıpırdatmayıp düzene uymaya çalışıyor Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 9, 201412 yıl comment_256751 Vallahi doğru diyoraun ustam bizim millete boyasız darbesiz değilensşz olsun 200 binde olsun yeter anca bundan anlıyorlar ☺️☺️ Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 9, 201412 yıl comment_256793 adam aracını servise götürmüş servis sorunu giderdik diye aracı hikayeden teslim etmiş kabahatin büyüğü bu aslında da neyse 50 binde bir motorun üst kapağının sökülmesi normal değil en kötü ihtimalle motorun komple değişmesi lazım bence... Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 23, 201412 yıl Yazar comment_259250 Madem buraya yazdım, yardımlarınızı istedim, gelişmelerden de haberdar edeyim. Geçtiğimiz cuma günü tüketici mahkemesine delil tespiti talebi ile başvurdum. Mahkeme yıldırım hızıyla pazartesi günü keşif yapılması yönünde kararını verdi ve geçtiğimiz salı günü keşif yapıldı. 3 günde dile kolay Neyse keşfe hakim, zabıt katibi, bilirkişi, avukatım, ben ve yetkili servisin servis müdürü katıldı. Keşifte aracın çalışmadığını, su kaçırdığını hakim gözlemledi, ve keşif tutanağına yazdı. Bilirkişi motorun açılması gerektiğini söyledi ve hakim bilirkişiye yetki vererek ertesi günü bilirkişi ve taraflar olarak hep birlikte motorun açılmasını seyrettik. Tam 4 saatte silindir kapağına ancak ulaşabildi ustamız. Contanın yanmadığını gözle gördük. Motor test firmasını çağırdılar ve hassas ölçü cihazları ile silindir kapağının motorla, motorun silindir kapağı ile birleştiği yerlerin ölçümü yapıldı ve birleşen yerlerde sapmanın %1-2 civarında olduğu, silindir yataklarında %2 ovalleşme, pistonların boylarında %1 kısalma olduğunu tespit etti ve bunların referans değerler içinde kaldığını, %5'e kadar bir sıkıntı yaratmayacağını söyledi. Son olarak silindir kapağını komple su basınç testine tabi tutmak için götürdü ve dün gelen sonuca göre silindir kapağının su kanallarında, eksoza yakın yerde çatlak tespit edildi. Motor suyu buradan kaçırıyormuş. Motora su girmemiş, çatlaktan eksoza, oradan da beyaz duman olarak dışarı çıkıyormuş. Şimdi bilirkişi bunu raporuna yazıp pazartesi günü raporunu mahkemeye teslim edecek. Sizce ne çıkar ve ne yapmalı? Yorumlarınızı merakla bekliyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 23, 201412 yıl comment_259252 Düz mantık kapak değişir, araç kullanılmaya devam edilir diyor. Ancak anlamadığım su kaçırmaya neden olan iki farklı arıza mı var? 45.000 km'de hortum değişimi ile giderilen ve sonra 7.000 km boyunca sorunsuz sürülen bir dönem sonunda yeniden aynı arızanın ortaya çıkması durumu var. Yoksa baştan beri onarılmadı ve siz fark etmeden öyle mi kullandınız. Bu dönemde hiç yüksek ısı gösterdi mi? Neden önemsiyorum? 1. Eğer arada fark etmeden su kaçırarak çalıştıysa motor bu katalizörün ve egzoz sisteminin ömrünü azaltabilir, onların da değişimini talep etmek mantıklı olabilir. 2. 7.000 km boyunca yüksek ısıda kullanılmış motorun aşınması göreceli yüksek olur. Hoş incelemede ısıya bağlı aşınma bulgusu yok. Nedeni belirlenen ve giderilebilecek bir arıza için araç değişiminin kabulü bana zor görünüyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 23, 201412 yıl Yazar comment_259256 Cem by, Tespit anında bana sürekli aracın hareret yapıp yapmadığını sordular. Hem bilirkişi, hem servisteki usta, hemde motor test firması. Ancak araç hiç hararet yapmadı, Devirli kullandığım için sürekli ısıya maruz kalıyor ancak, hararet kesinlikle olmadı ve olduysa zaten contadan anlarız dediler. Contayı gördüklerinde hararet yapmadığını ancak çok kısa süreli iç hararet söz konusu olabileceğini, bunu benim anlamamın mümkün olmadığını ve hararet göstergesinin de bunu göstermeyeceğini söylediler. Başka ustalarla konuştuğumda daha önce değişen devir daim pompasının ilk arıza sürecinde çalışmadığı zamanlarda silindir kapağına zarar vermiş olabileceğini ve bunun hemen ortaya çıkmayabileceğini, ilk küçük çatlağın o zaman başlayıp 7000 km süresince de bu çatlağın ilerlemesinin neden olabileceğini söylediler. Özeti bu şekilde. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 26, 201412 yıl Yazar comment_259777 Bilirkişi raporunu mahkemeye sundu ve sonuç bölümünde aynen şöyle demiş; ....dava konusu aracın şikayete konu olan su eksiltme sorununun .........Motor Yenileme Şirketince düzenlenen raporda da belirtildiği üzere, silindir kapağının eksoz tarafında içeriden çatlak olmasından kaynaklandığı, bu çatlağın aynı zamanda son şikayette söz edilen aracın beyaz duman atmasının da sebebi olduğu, silindir kapağındaki çatlağa malzeme hatasının yol açabileceği gibi, 45.216 km'de yaşanan ilk su kaçağı arızasının da bir sonucu olabileceği, aracın çalışır duruma gelebilmesi için komple silindir kapağı değişimine ihtiyacı olduğu (set olarak ve silindir kapak contası ile birlikte) görüş ve kanaatiyle tarafımca tanzim edilen iş bu bilirkişi raporu....... Konu böyle.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 26, 201412 yıl comment_259793 Bilirkişi raporuna göre, sanırım komple silindir kapağı değişimi olur gibi görünüyor. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın