Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Cam Kenarındaki Siyah Plastiklerin Renk Atması


Orhan Gökçe

Soru

Önerilen Mesajlar

  • 0

Orhan bey ben şahsen bu tür araçlar gördüm, ama bunun neden olduğunu araştırmak lazım; eğer temizlik malzemeleri veya cila şu bu yani zarar verecek bir malzeme kullanmadan böyle olduysa servise iletiniz, değişim yaparlar.

Kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bunun ve zamanla farlardaki sararmalarin nedeni yikamacilarin ve petrollerdeki yikama ile calisan makinalarin kullandigi köpüktür. Eğer aracinizi gercekten seviyor ve korumak istiyorsaniz köpük sıktırmayin. Köpüğün içerisinde bulunan kostik kimyasali etkili bir temizleyicidir fakat kapi lastikleri cam fitillerine zarar verdiği bilinir. Ayrica dikkat edin 2005 model alti çoğu araçta farlari sapsari görürsünüz. Ph degeri yazan cilali sampuan kullanin, yikamaciya dahi verseniz sampuani verip yikama eldiveni veya pelus ile yikamasini söyleyin. Beyazlasmaya baslayan lastikleriniz icin de meguiarsin bir ürünü var onu kullanin ve köpüge girmeyin sıkıntı olmaz bundan sonra.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

ben krom çıtalar taktım o problemi hallettim. gerçekten can sıkıcı olabiliyor

bende sürekli benzincide aracımı yıkatan biriyim. krom çıta bende düşünüyorum. servistemi yaptırdınız. yoksa dışardamı maliyeti nedir acaba.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

bende sürekli benzincide aracımı yıkatan biriyim. krom çıta bende düşünüyorum. servistemi yaptırdınız. yoksa dışardamı maliyeti nedir acaba.

  Ben krom kapı eşikleriyle birlikte işçilik dahil 135 tl gibi bir fiyata yaptırmıştım. montajı çok basit evde fön makinasından daha profesyonel bir ısıtma imkanım olmadığı için ben, bir aksesuarcıda bu işlemi hallettirmiştim. Bursa'da üretim yapan bir firmanın ürünü ve orjinale çok yakın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Cam kenarındaki siyah plastiklerin renklerinin atmasının nedeni yıkamacıların ucuz köpük deterjanlarının haricinde şu yaz aylarında aracın çok fazla güneşe maruz kalması da etkin olabiliyor. Bu yüzden uyguladığım çözüm basit ama etkili. 5 - 10 TL arasında satılan yağ hazneli ayakkabı süngerleri (veya torpido süngeri) ile cam kenarındaki siyah plastiklerin renklerinin atması engellenebiliyor. Bu şekilde hem bu plastiklerin yağ ile beslenerek dayanıklı hem de renklerinin daha parlak kalması sağlanarak daha uzun ömürlü ve güzel görünmeleri sağlanabiliyor. Aşağıdaki fotoğraflarda kendi uygulamalarım mevcut. Herkese de tavsiye ediyorum.  :)  :)

 

59AO7R.jpg  A2ol70.jpg  0VP5n8.jpg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Cam kenarındaki siyah plastiklerin renklerinin atmasının nedeni yıkamacıların ucuz köpük deterjanlarının haricinde şu yaz aylarında aracın çok fazla güneşe maruz kalması da etkin olabiliyor. Bu yüzden uyguladığım çözüm basit ama etkili. 5 - 10 TL arasında satılan yağ hazneli ayakkabı süngerleri (veya torpido süngeri) ile cam kenarındaki siyah plastiklerin renklerinin atması engellenebiliyor. Bu şekilde hem bu plastiklerin yağ ile beslenerek dayanıklı hem de renklerinin daha parlak kalması sağlanarak daha uzun ömürlü ve güzel görünmeleri sağlanabiliyor. Aşağıdaki fotoğraflarda kendi uygulamalarım mevcut. Herkese de tavsiye ediyorum. :):)

59AO7R.jpgA2ol70.jpg0VP5n8.jpg

Görünüş olarak gayet güzel fakat o süngeri sürdükten sonra yapışan tozları temizlemek daha zor olmuyor mu? Ben geçenlerde iyice bastırarak ıslak bezle sildim ve tertemiz oldu.bence renk atması birazda sürdüğümüz kimyasallardan kaynaklı
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.