Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Geri Viteste Ses


V.can Akbulut

Soru

arkadaşlar doğru yere mi konu açtım bilmiyorum ama;

 

Evimde kapalı otaparkım var.. geri geri sol manevra yaparken aynı zamanda asagı ınıyorsunuz sol onden bır tık sesı gelıyor ılk seferde.. ıkıncı defa gıdıp gelırsem o ses gelmıyor.. arabayı aldıgımdan berı var bu ses ama ne oldugunu cozemedım opeldede servısden cok sıkıldıgım ıcın ısın aslı gıtmekde ıstemıyorum.. daha once bu tarz bırsey basına gelen var mı acaba_?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 8 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Eski aracımızda benimde başıma geliyordu bu olay aşındırmadığım yol,servis,usta kalmamıştı dediğiniz gibi ilk sefer yapar sonra yapmaz usta bunda bir şey yokki diye geri gönderir bir şeyde diyemezdim. Sonra araştırdım,farklı forumlara hatta yabancı forumlara dahi yorumlar yazdım çok farklı cevaplar geldi ancak hiç biri ne sorunu açıklamaya yetiyor nede sorunu çözüyordu. En sonunda eski bir usta bunun uzun süre ileri yönde hareket eden aracın dişlilerinin aynı yönde döndüğünü ve yağlamanın v.s artık her neyse hep aynı şekilde tamamlandığını ancak bu hareketler sonucu sizin durumuzda olduğu gibi geri hareket yapıldığı anda dişlilerin v.s tam ters hareketi sonucu bu sesi çıkardıklarını tamamen normal ve kafaya takılmayacak bir sorun olduğunu söylemişti. Tabi uzun zaman geçti hepsini aktaramadım size ama özet olarak bu şekilde. Ekstrem bir şey olmadığı sürece sıkıntı olacak bir şey olacağını sanmıyorum hatta mümkünse ilk hareketinizi geri manevra olarak yaptığınız takdirde tüm sürüş boyunca bu sesi duyacağınızı sanmıyorum bir daha,ilk harekette dahil. 

Bir kaç gün deneme yapın bakalım sorun ne yönde gelişecek veya sonlanacak ondan sonra servis yolu tutulabilir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Aracınızın km kaç yada fren balatalarını değiştireli kaç km oldu ona göre fren balatanız bitmek üzere olabilir ben aynı sorunu 16.000 km balataları yenileyerek çözülmüştü ama araba şimdi 34,000 de yine aynı sorunu yaşıyorum muhtemelen gene aynı şekilde çözülecektir. Bu arabada bence kökden değişim için sorunları görmek adına kobay olarak seçtiler sanırım ama %80 başarılı % 20 gibi böyle küçük sorunları var titreşimli rölanti çalışması çalıştırırken motorun yerinden çıkacak gibi olması ama inşallah makyajlı model gelince bu sorunlar çözülmüş olur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

arkadaslar goturdum servıse sonunda .. sol dıreksıyon mılınde bosluk vardı asıldı v.s bısıler yaptılar.. sonra sıfır baska arabadada var dedıler getırdıler gercekten  ondada vardı. ama servısden cıktım baktım bu sefer dıreksıyon bıraz sola egrılmıs  duz yolda cok hafıf saga megıl yaparak kullandım... bugun tekrar gıttım rota soktular 23.60 kurus odeyıp dıreksıyonu duzelltık :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Geçmiş olsun,dediğim gibi mühim bir şey değil hatta olağan bir şey bakın 0 araçta dahi varmış. Direksiyonada 24tl sıkıştırmışlar heralde iyi olmuş onuda aldırmanız :)

kesınlıkle.. bu seferde rottan sonra anlamsız bir şekilde direksiyon sertleşti..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.