Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Lastik Ebadı Hakkında

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar merhabalar ;

Sevdiğimiz bir arkadaşımız focus 1.6 hb ghia aracında 17' jant kullanıcak. Fakat Continental Sportcontact5 kullanmak istiyor. Birde üstüne 215 taban olsun diyor.. Ben muallakta kaldım sizce nasl olur ?

Yanıtlama zamanı:

Model yılı yazılı değil ama

Orijinal lastiğe göre kullanması gereken ebad:ve hız göstergesindeki değişim

195/60-15 için 215/45-17 (+%1,6)  veya 215/40-17 (-%1,8)

205/55-16 için 215/45-17 (%-1,0)

215/55-16 için 215/50-17 (+%0,6)

Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar merhabalar ;

Sevdiğimiz bir arkadaşımız focus 1.6 hb ghia aracında 17' jant kullanıcak. Fakat Continental Sportcontact5 kullanmak istiyor. Birde üstüne 215 taban olsun diyor.. Ben muallakta kaldım sizce nasl olur ?

araç focus 1 mi 2 mi?

Yanıtlama zamanı:

Araç focus 1 üstünde 195/60/15'ler takılı :) Endişemiz sürtücek mi ? :(

215 fazla gelir bence focus 1 e ..onun yerine 205/45/17 falan takın derim 

Yanıtlama zamanı:

215 fazla gelir bence focus 1 e ..onun yerine 205/45/17 falan takın derim 

Gene kanaate dayalı bir cevap olmuş.

Fazla gelme her ebad değişikliği için düşünülebilkir. Genelde üretici 3 cm'ye kadar taban genişlik farkını onaylıyor.

Focus I fabrika çıkışı izin verilen ölçüler aşağıda:

f1lastik.jpg

Bu ölçülere sadık kaldığınız sürece sürtme falan olmaz.

Fazla gelmeden anladığımız, yakıt tüketiminin artması, konforun olumsuz etkilenmesi, ince olukları takip ederek düz gidişteki stabilitenin bozulması ve suda kızaklama riskinin artması ise, bunlar her marka ve model için geçerli kullanıcının kazançlara oranla göze almayı kabul etmesi gereken kayıplardır. Buradan hatırlatmış olalım...

Yanıtlama zamanı:

Gene kanaate dayalı bir cevap olmuş.

Fazla gelme her ebad değişikliği için düşünülebilkir. Genelde üretici 3 cm'ye kadar taban genişlik farkını onaylıyor.

Focus I fabrika çıkışı izin verilen ölçüler aşağıda:

f1lastik.jpg

Bu ölçülere sadık kaldığınız sürece sürtme falan olmaz.

Fazla gelmeden anladığımız, yakıt tüketiminin artması, konforun olumsuz etkilenmesi, ince olukları takip ederek düz gidişteki stabilitenin bozulması ve suda kızaklama riskinin artması ise, bunlar her marka ve model için geçerli kullanıcının kazançlara oranla göze almayı kabul etmesi gereken kayıplardır. Buradan hatırlatmış olalım...

fazla gelirden kasıt tabi benim kendi düşüncem  yani o kasaya büyük olur ebat hem yakıt hem konfor hem görüntü falan..Ama 215/40/17 ile 205/45/17 ebat olarak yakındır diye düşünüyorum .fabrika 215/40/17 ye onay verdiyse benim dediğim ebatta yakın sanırım bu ebata.Az birşey  küçük kalır herhalde...şimdi yanak kalınlığı 40 olursa konfor bayağı düşer birde çukurlarda balon yapma riski artar ince yanaktan dolayı ben olsaydım eğer çok ince yanak lastik tercih etmezdim

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.