Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 201412 yıl comment_209227 önümüzdeki hafta aracımı ilk bakım yani 15 bakımına götürcem.2013 benzinli bg style focus kullanıyorum.aracımın yakıtı çok fazla.arabamı bakımına götürdüğümde format gibi bişey yapılıyormuş.bu durumun yakıta faydası varmı?bakıma gidin arkadaşlar bilgi verirsen seinirim? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 201412 yıl comment_209267 Hiç nesnel veri vermiyorsunuz. Yardımcı olmak isterdim fakat yapacak bişey yok. Yazılım ile böyle basit tüketim düşeydi sizce firmalar böyle bakımlara mı bırakırdı? Böyle düşünerek yola çıkın lütfen Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 201412 yıl comment_209280 Yakıt tüketiminin normal mi yüksek mi olduğunu anlayabilmek için nekadar tükettiğini bilmek lazım. Size fazla gelen aracın normal tüketimi olabilir. Yazılım güncelleme, motor çalışması ile ilgili sorunlar varsa yapılıypr, ya da merkezin tüm araçlar için öngörmesi halinde ki bu sonuncusu hiç olmadı. Bakım sonrası taze filtre ile tüketim biraz düşer, ama en iyi tasarrufu sürücü ayağı ve beyni yapar, ekonomik kullanmaya alışın, forumda yöntemleri anlatıldı değişik yerlerde. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 201412 yıl comment_209284 Kullanım, trafik ve gidilen mesafe yakıtı etkiliyor ancak biraz veride bulunsaydınız, daha açık fikirler ortaya konabilirdi... Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 201412 yıl comment_209297 benim aracım 125 ps benzinli daha önce peugeot 308 dizel kullandım ve bu aracların yakıtı gerçekten iyidir ama focus bana 308 i aratmıyor acaba benim arac dizelde benzin yakmayımı öğrendi diye düşünüyorum ortalama 6,5 litre ile geziyorum veya 50 tl benzin ile 150 km 100 tl ile 320 km yol yapıyorum ve denedim ezbere değil kmde 330-350 krş dizelde ise 250-270 krş idi gayet iyi ve benzin litresi 4900 tl gibi teşekkürler Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 201412 yıl comment_209310 Ortalama hız ve yakıt tüketimi verilerinizi söylerseniz forumdaki deneyimli arkadaşlarımız ve büyüklerimiz, aracınızın aşırı veya normal tüketimde olduğunu size söyleyecektir. Tabiki bu birazda maddiyatla da ilgili bir mevzu. Sizin için atıyorum 9-10 litreler aşırı gelirken başkası için normal sayılabilir. Önemli olan aracın bir arızası olmadan yakması gerektiği kadarını tüketip tüketmediğini belirlemek. Misal fabrika verisi 8.1 litre bizim araçların ve genel olarak + 0.5 veya 1 litre diye hesaplamak gerekir gerçekçi olanını.Henüz 2 günlük aracımız bayiden teslim alırken 10.4leri gösterirken şuan 9.2 yakmakta ki zamanla düşeceğinden eminim ve sizinde 9 civarı ise tüketiminiz bence telaş yapmayın normal sayılabilir bu araçlar için Ocak 6, 201412 yıl Semih G. tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 201412 yıl comment_209326 Tolga hocam 6.5 benim için mükemmel bir değer. Aracım powershift. Genelde sakin kullanırım şehiriçi(ort. 50 km/h) ve şehirdışı(ort. 110 km/h) karma yolculukta yol bilgisayarında 8.8 gösteriyor yolun %70'i şehirdışı. Bunu çoğu kez tekrarladım 46 lt benzinle 420-450 km yol yapıyorum ortalama 11 lt eder. Sadece şehiriçi olsa normal derdim ama çoğunluk şehirdışı. Böyle giderse uygun dizel otomatik bir seçenek bulursam üzülerek focus'u satacağım. :-( Teşekkürler. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 201412 yıl comment_209331 Edirne istanbul arası 36 litre benzinle 450 km yol yaptım. Araçlarımızda tek fark şanzıman farkı 5 ileri manuel bnm araç aşırı fazla yakıyor diye düşünüyordum bnm araç arada fazla fark yokmuş Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 201412 yıl comment_209341 Türker hocam verdiğiniz değerle ort. 8 litre yakıyorsunuz anlamına geliyor. Bence normal. Benim araç değil 8 lt, 9 lt yaksa arabayı yolun ortasına çeker arabadan iner halay çekerdim :-D Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 201412 yıl comment_209349 İlk aldığımda benide huzursuz ediyordu yakıt tüketimi 11 ltreden 9 kadar zor bela indirdim. Kullanım farkım hemen hemen aynı 8 felan düşmez dedim.Cok yakıyor diye sinirlensemde araca sonradan rahatladı biraz daha yakıt tüketimi Aracım şu anda 5000 km oldu olacak gösterge 8.5 larda iken aracı sıkıştıra sıkıştıra dur kalklarda hemen 9 vuruyor İnmiyorduda kolay kolay kullana kullana rahatladı biraz daha herhalde 9 kadar çıkacanıda görmem aşırı derecede motoru sıkıştırmazsam. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 201412 yıl Yazar comment_209549 şu anda tüketimi 9 larda geziyor.mesela depoyu fullediğimde 600-620 km civarı gidiyor.sizce nasıl bu oranlar? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 8, 201412 yıl comment_209972 Benimde aynıydı.Yakıt tüketimi 8 indi 645 km göstermeye başladı.Ortalama yakıt Değerine göre ayarlama yapıyor. Benimde aynıydı.Yakıt tüketimi 8 indi 645 km göstermeye başladı.Ortalama yakıt Değerine göre ayarlama yapıyor. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın