Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 201312 yıl comment_204716 arkadaşlar yeni aldığım focus 3 de bırsey farketttım. afyonda hava soğuk olduğu için sıcak havalandırma sürekli açık. kırmızı ısıkta durdugumda dıreksıyonda ve frende tıtresım hıssedıyorum. havalandırmayı kapayınca gecıyor.sızce normal mı? Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 201312 yıl Yazar comment_204719 Rölanti devri değişiyor mu? yok cem abi hıc bı degısıklık yok rolantide Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 201312 yıl comment_204725 Arabanızın ne olduğunu bilmiyorum. Profil bilginizde eksik mesaj da. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 201312 yıl comment_204738 Havalandırmadan kastı klima ise klima motor devrini biraz düşürebilir.Ama klima kapalı iken titreme olmaması lazım.En azından bende yok. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 201312 yıl comment_204739 Bende aynı düşünce ile sormuştum, kompresör özellikle soğukta devri düşürebilir ve titreşim hissettirebilir diye, bir fan tam açıkken belli bir vibrasyon olabilir, ama ben de kayde değer bir titreşim algılamadım şimdiye kadar. Kendimi çok ilgisiz hissediyorum bu tür konuları okudukça... Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 201312 yıl comment_204742 Geçen gün gece 00:00 civarlarında yaklaşık -12 santigrat derece dolaylarında aracı 10mt kadar ileri almak amacıyla çalıştırdım, o sırada kalorifer de açıktı, motor titreşiminden araç bildiğin oryantal olmuştu. Motor sesi de düzensiz geliyordu. Kaloriferi kapatınca kısmi bir düzelme oldu. Kontağı kapatıp çıktığımda yoğun bir benzin kokusu vardı. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 201312 yıl comment_204744 arkadaşlar yeni aldığım focus 3 de bırsey farketttım. afyonda hava soğuk olduğu için sıcak havalandırma sürekli açık. kırmızı ısıkta durdugumda dıreksıyonda ve frende tıtresım hıssedıyorum. havalandırmayı kapayınca gecıyor.sızce normal mı? İç hava sirkülasyon fanı balansı bozuk büyük ihtimal... Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 201312 yıl comment_204750 Her arabada olur. Özellikle hava soğukken motor ekstra yağ ve yakıt pompalar.Bu da arabada titremeye sebep olur. Mesela yazın böyle şeylere daha az rastlarız. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 201312 yıl comment_204753 Mondeo da debriyajda olurdu bu titreme bi ara baya takmıştım ama bende kompressör çalışınca oluyordu fan açıkken sorun yok. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 14, 201312 yıl comment_204843 Her arabada olur. Özellikle hava soğukken motor ekstra yağ ve yakıt pompalar. Güncel motor kontrol üniteleri soğukta çalışmayı çok daha kolay kontrol ediyorlar, devir tutana kadar oldukça kısa süreli bir sarsıntılı çalışma olabilir, dizellerde daha belirgin olmak üzere, ama bu birkaç saniyeyi pek geçmez ve sağlanan zengin karışım ile rölantinin biraz üstünde devirle düzgün çalışmayı yakalar. Ekstra yağ pompalamak diye bir şey yok, hatta ekstra yağı bırakın, yağ soğuktan kalınlaşmış olduğu için var olan bile zor pompalanır. Kaldı ki arkadaşımız titremeyi soğuk motorda değil soğuk havada ve kalorifer fanı açıkken alıyorum diye yazmış. Gene fan ile ilgili bir sorun üzerinde durmak lazım sanırım. Servis baksın deyip çıkalım işin içinden... Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın