Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Rehinli Araç Satışı


Önerilen Mesajlar

Arkadaşlar benim araç, bir kısım kredi nedeniyle eşimin adına oldu.

Benim adıma 900 küsür çıkan kasko, eşim adına olduğu için 1500 TL tuttu, trafik sigortası benim adıma 160 lira iken, eşim adına olunca 300 oldu. Kasko ve sigorta farkı toplamı 750 lira, bu paraya yazın günlerce yol yapar, tatilin yol parasını çıkartırım.

Araç üzerinde banka rehni var, bu şekilde aracı kendi adıma geçirebilir miyim, birkaç sigortacıya vs sordum, her biri başka bir şey söyledi.

Fikri olan var mıdır?


Bu arada bankanın rehni kalacak, araç sahibi değişse de rehin duracak. (Yani benim istediğim :D)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben olmaz diye biliyorum bizdede böyle bi durum var ama mülk bizimki. Olmuyor diye biliyorum

Bu sigortalar niye böyle oldu yav ilk önce kendi adıma aldık arabayı benim adıma 600 lira sigorta çıktı babama devrettik 250 falan çıktı arada uçurum var 

Bayanların kaza yapma riski yüksek ondan sanırım :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aracın üzerinde rehin varken satış yapamazsınız diye biliyorum ben. Rehinin tüm amacı o zaten. Krediyi kapatıp, tekrar kredi almanız gerekmekte, krediyi kapatırken ekstra ücret ödeyeceksiniz, ikinci el araç kredilerinde ekstra faiz ödeyeceksiniz faizler daha yüksek olduğundan, devir işlemlerinin ücreti var.

Bunları detaylı olarak araştırıp eğer toplamdaki ücret farkı mantıklı kalıyor ise bu işe girişebilirsiniz de dediğim gibi her türlü o krediyi kapatıp tekrar kredi almanız gerekmekte. Rehin kaldırmanın başka yolu var mı bilmiyorum.

Detaylı bilgiyi bankacılar ve trafik müşavirleri verebilir muhtemelen. İlk iş olarak kredi aldığınız bankayı arayıp bugün krediyi kapatmak istersem bana çıkacak ekstra masraf ne olur ona bakardım ben olsam. Sonra diğer hesapları detaylı olarak yapar, 10% civarı burası Türkiye masrafı koyar ona göre değerse bu işe girişirdim.

Tabi hesaplamınız gereken diğer şey hasarsızlık indirimi ile bu 750'nin gelecek yıllarda azalıp azalmayacağı.

 

Yaş,cinsiyet,varsa önceki kazalar, ehliyetin alınmış olduğu yol ve benzeri şeyler kaskoyu da trafik sigortasını da etkileyen faktörlerin başında geliyor.Önceden büyük bir kazanız varsa mesela direkt artıyor fiyatlar. 25 yaş altı genç sayılıyordu en son, sanırsam 65 yaş üzeri de riskli de ondan emin değilim.

 

Aklıma gelenler şimdilik bunlar da bunlar tamamen gözlemlerim, arada yanlışlar çıkabilir tabiki.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bence sigortacınız bunu çözebilir...

 

bende yenie vlendiğimde eşiminde benimde aracım vardı.. benm hasarsızlığım %60  eşimin %20 di ben aracı satınca benim kaskoyu onun üzerine aktarmak istedik..

 

Sigortacı samimi bir abimiz konuyu anlattım bölge müd. ile görüştü onay aldı ve aktarımı yapacakdı.. ama biz o ara eşiminkinide satınca gerek kalmadı..

 

yani sizin hasarsız kaskonuzu eşinizin adına olan araca eş den dolayı aktarabilirsiniz...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bankanın bir kaybı olacak mı ki, yani araç benim adıma olacak, kredi eşim adına ödenmeye devam edecek, banka da rehnini devam ettirecek. Ne şiş yanacak ne kebap yani :D

işte bunu bankayla konuşmanız lazım, geçicide olsa banka rehini kaldırmadan ne aracın satışı mümkün olur nede sigortanın başka isme yapılması.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim en son aldığım araç rehinliydi, kalkmadan olmaz.Hatta krediyi kapatsanız bile siz istemediğiniz sürece rehin kalkmıyor, şöyle ki; kayıt ve rehin sahibi bayan İstanbul'da, satış için vekalet verdiği annesi Ankara'daydı. Parayı ödeyip borcu kapatalım dedik noter sırf annesine rehin kaldırma yetkisi vermediği için ilgili bankanın kredi kullanılan şubesine bulunduğu yerdeki aynı bankanın şubesinden faksla rehini kaldırması gerektiğini aksi taktirde satış yapılamayacağını söyledi .Bayağı bir sıkıntı çekmiştik, neyse ki gereken prosedür uygulandıktan sonra ancak satışı yapılabilmişti.

Nihat Abukan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.