Yanıtlama zamanı: Haziran 30, 201313 yıl comment_171436 Merhaba arkadaşlar herkese iyi günler, forumda yeni olmakla beraber ilk arabam diyim. Arabam yeni focus 3 2013 model 1.6 125ls (otomatik triptronik) diyorlar 3 hafta oldu alalı, Sorun 1- 500km gittim daha ama 2. haftadan sonra arabanin ön tarafından dikkat ettim ilk kalkışta ve bazende fren esnasında bilgisayar klavyesinin boşluk tuşuna arka arka basarsınızya, 5-6 defa işte aynı diyecek derecede hızlı birşekilde bir ses geliyor bir türlu anlam veremedim, 2-Ve yokuşa çıkmaya başladigimda bazen sirkelenme yapıyor,(0tomatikteyim), düz vitese alıp öyle dewam ediyorum bazen 1 viteste bile sirkeleniyor, aynı şekilde ! Bilgisi olan arkadaşların cewaplarını bekliyorum şimdiden teşekkur ederim saygılar...bu arada arabam !!! Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 30, 201313 yıl comment_171442 Lütfen üyeliğinizi size gelen özel mesaja göre tamamlayınız aksi halde üyelik silinir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 30, 201313 yıl comment_171445 Bana göre çoğu kişi otomatik vitesli aracın mantığını yanlış anlıyor. Otomatik vites oluşu sadece sizin gaza bastığınız seviyeye göre düşürür veya arttırır yani yokuş yukarı giderken vitesi azaltır ama deviri ayarlamak yine bize düşüyor. He birde yokuşta ayağınızı gazdan tamamen çekip tekrar basın kesinlikle arabanın gazı yiyişi değişiyor. Kalkışta gelen ses fazla gaza basınca arabanın patinaj çekmesini engellemek için yapıyor. Ben yanlışlıkla çamura battığımda gaza bastıkça sanki arabaya çekiçle vuruyorlarmış gibi ses geliyodu. Frenlemede de abs'den kaynaklanıyor ve yüksek hızdayken frene asılırsanız arabayı da sarsar yolda dümdüz kaymanıza müsaade etmiyor kısacası. Haziran 30, 201313 yıl Saruhan Özkan tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 30, 201313 yıl Yazar comment_171453 Çagtay tesekkur ederim seni iphoneyardim ailesin tanidim galiba üyeligi tamamladim galiba, Haklısın ama ben yokuşta bunu 10 defa denedim durdum özellik, hafif gaza basarak ilerlemek istedim yani arabayı bogmadan tekrar yaptı yani yokußa varmadan önce kaptırsam sorun yok , yanlız yokuşta durup tekrar kalkmayı denedigim de otomatikle kalkmakta güçluk çekiyorum , Ses konusu ben aşırı hız yapmam 20km gitsem 70km yapip frene hafif basmama ragmen ses ayni çikiyor !!!! Cewaplar için tekrar teşekkur ederim !!! Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 30, 201313 yıl comment_171463 Bence burada hiç vakit kaybetmeyin ve servise şikayetinizi iletin. Yazılımsal bir sorun olabilir, değilse de nasıl kullanılacağı konusunda fikir verebilirler. Bir de Ford'un kullandığı şanzıman tiptronic değil Powershift, aracın yaptığı sirkeleme değil silkeleme ve Türkçemizde w harfi kullanılmıyor maalesef. Aracınız çok güzel görünüyor, umarım sorunlarınız kolayca hallolur ve keyifle kulanırsınız. İmza: Forumun ukalası Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 30, 201313 yıl Yazar comment_171475 Bilgileriniz için teşekkur ederim cem bey.ilk mesajda da belirtigim gibi pek bilgi sahibi değilim,şimdi aradım servisi ayın 4 ne gün verdiler. Umarım bu sıkıntıdan kurtulurum çok rahatsız etti beni 43.000 tl veripte bu sorunları yaşamak insanı huzursuz ediyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 30, 201313 yıl comment_171524 Çagtay tesekkur ederim seni iphoneyardim ailesin tanidim galiba üyeligi tamamladim galiba, Haklısın ama ben yokuşta bunu 10 defa denedim durdum özellik, hafif gaza basarak ilerlemek istedim yani arabayı bogmadan tekrar yaptı yani yokußa varmadan önce kaptırsam sorun yok , yanlız yokuşta durup tekrar kalkmayı denedigim de otomatikle kalkmakta güçluk çekiyorum , Ses konusu ben aşırı hız yapmam 20km gitsem 70km yapip frene hafif basmama ragmen ses ayni çikiyor !!!! Cewaplar için tekrar teşekkur ederim !!! Aynen öyle o aile'de bizden bu aile zaten bizim dermişim Hoşgeldiniz tekrar tanışma başlığı ile detaylandırabiliriz. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 30, 201313 yıl comment_171528 Bir moderatör de başlıktaki sirkelenmeyi düzeltse ya, terminolojide yeni bir çığır açıyoruz Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 30, 201313 yıl Yazar comment_171545 Aynen öyle o aile'de bizden bu aile zaten bizim dermişim Hoşgeldiniz tekrar tanışma başlığı ile detaylandırabiliriz. Aynen öyle teşekkur ederim seni burda görmek güzel !!!! Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 5, 201313 yıl Yazar comment_172468 Arkadaşlar merhaba tekrar.Bugün arabamı servise götürtüm sorunları ifade ettim sonuç: silkelenme:titreme şuan için gözükmüyor ama ön taraftan gelen ses devam ediyor servis yetkilisiyle tur attık sesi kendi de duydu verdiği cevap: Otomatik ve düz vites 2 şanzuman da devrede olduğu için hangisine girim gibisinden düşünüyor o yüzden bu ses geliyor korkacak birşey yok dedi eyer titreme yada silkeleme tekrar yaparsa getir bu sefer tamire girecek dedi.Sizce bu cevap mantıklımı otomotik vites olan yada bilgisi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum şimdiden teşekkür ederim saygılar... Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 5, 201313 yıl comment_172469 Otomatik ve düz vites 2 şanzuman da devrede olduğu için hangisine girim gibisinden düşünüyor Vallahi bu servis elemanlarının yaratıcılığına diyeceğim yok. Bir düşünen şanzıman eksikti o da çıktı başımıza. Neyse "düşünen kafalara kötü fikirler üşüşür, benim büyüklerim benden iyi düşünür" düsturu ile yemiş gibi yapın... Ben ala ve katiyen tatmin olmadım. Bir kez yarım saatten fazla kullandım sizin aracınızın muadilini ses falan da duymadım, diğer arkadaşlar yorum yaparlar. Ama iyi izleyin ve garanti bitmeden kesin emin olmaya alışın sorun olmadığından, yani daha çok vaktiniz var. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 5, 201313 yıl Yazar comment_172470 Valla abi bende pek inanmadim iste bu hafta kullanacam eyer ses devam ederse galiba şikayetimi yüksek sesle iletecem !!! arkadaşlar bu konu hakkında daha fazla tecrübesi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum !!! Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 5, 201313 yıl comment_172490 arkadaşlar bu konu hakkında daha fazla tecrübesi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum !!! Gitmişken sizinkinin muadili bir araçla deneme yapsaydınız keşke bakalım oda düşünüyor mu? Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 5, 201313 yıl Yazar comment_172491 kısmet olursa 2 gün içinde bir arabayı denicem olmazsa artık tekrar arabayı servise bırakmayı düşünüyorum, ford tan soğuttu beni bu sorun 1.000km gitmedik daha !!! Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 2, 201313 yıl Yazar comment_177432 herşey güzel oldu da bu sesten bu türlu kurtulamadım lütfen bilgisi olan arkadaşlar !!!! bu video da youtubeden buldum !!! Ağustos 2, 201313 yıl Halil Demir tarafından düzenlendi Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın