Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Aracı Teslim Aldım Fakat Bir Sorum Olacak


Hasan Şahin

Soru

Arkadaşlar abiler merhaba aratma butonunu kullandım fakat bilgiye ulaşamadım bugün aracı aldım dizel fakat anahtarsız çalışma ile ilgili bir sorum olacak?

 

Servis sağolsun arabayı verdi hayırlı olsun dedi hiçbişi anlatmadı bindim anahtarı attım koltuğa bastım diretk çalıştırdım arabayı benim bildiğim dizelde bekleme vs vardı fakat başka neyle nasıl olacak bilmiyorum?

 

Bugün toplamda 5 kez böyle çalıştırdım arabayı?

 

 

Sorum ise anahtarsız çalıştırmayı nasıl kullnacağım? Kullanma kılavuzundada bilgi bulamadım kaç kere okudum?

 

 

Doğrusu nasıl olmalı anahtarsız çalışmayı nasıl kullanmalıyım dizel aracımda?  Çalıştırırken nasıl yapmalıyım?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 4 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Aynen bu sekolde devam ediyorsun. Zaten beklemeye ihtiyaci olursa o kendisi bekliyor.

Dip not:kisin debriyaja basmadan start-stop dugmesine basarsan motor isitma yazisiyla karsilasirsin. Cok soguk havalarda yapilabilir. Ancak zaten ilk basista da isitilmaya ihtiyaci oldugu kadar isitip o sekilde basiyor marsa.

Debriyaja bas. Starta bas elini cek ve bekle. Bu kadar. Yapilacak sey bu. Motor calistiginda ise paneldeki airbag ve emnjyet kemeri isiklari sonunceye kadar beklemen yeterli olur. Bu sure zarfinda da emniyet kemerini takmakla mesgul olabilirsin. Emniyet kemerini takarak hem motor sagligini hem de vucut sagligini koruyabiliyormusuz demekki. (Kisin sureyi izatabilirsin)

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

peki bu turbo için çalıştırdıktan sonra hareket için ne kadar bekliyorsunuz? ya da bekliyormusunuz, aynı sorum stop etmeden öncesi için ne kadar gerekli?

Bu soru forumun en sık sorulan sorusu olmaya aday en son yazdığım cevabı ekliyorum:

"Kırıkkale'nin de kışları soğuk geçer, çalışmadan önce kızdırma bujisi ışığının sönmesini beklemek gerekir. Çalıştıktan sonra motor rahat gaz yiyorsa hemen hareket edebilirsiniz, ancak yüksek devirden, yani 2000-2500dd üstünden bir süre kaçının. Motorun ısınması rölantide daha uzun sürer ve aşınma soğuk motorda daha fazla olur, bu nedenle hemen hareket önerilir. Ülkemizde bu konuda farklı kanaatler vardır, eski deneyimlerden kaynaklanır ve bilimsel dayanağı yoktur.

Stop etme konusunda da çok şehir efsanesi dolaşır. Motor uzun süre (>30 dakika) yüksek devirde (>3500dd) kullanıldı ise stop etmeden 30 saniye beklenmelidir. Nedeni ise aşırı ısınan ince ve hassas turbo lamellerinin motor durduğunda yağlanma kesileceğinden gövdesine kaynayabilme olasılığıdır, diğer bir deyişle turbo kısa sürede aşınabilir ve bozulabilir. Ama yineliyorum, yukarıda yazdığım şartlar için geçerli bu. Kaldı ki aracı stop etmeden park manevralarında bile motorun 30 saniye yaklaşık rölanti devirlerinde çalışıyor olması nedeniyle normal kullanımda özel bir bekleme yapmaya gerek yok. Konu zaten dizellere has değil tüm turbolu motorlar özgün bir durum."

Özetle: Çalıştır hemen yürü, dur, kemerini çöz, iyi ve güvenli park ettiğinden emin ol, stop et çık git! Bekleme, hayat beklenmeyecek kadar kısa!

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.