Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 201313 yıl comment_170718 Herkese merhaba aracımı aldım yaklaşık bir hafta sonra teslim edilecek. aracım 2013 ford focus titanium tdci. Size sormak istediğim ise ilk defa dizel araç kullanacağım. Hangi devirlerde vites değiştirmeliyim? Araç çalıştıktan ve stop ettikten sonra beklemelimiyim? Uzun yol şehir içi ne devirde nasıl kullanmalıyım? İlk 1000km sonrası yağa değiştirmelimiyim? Kısacası nelere dikkat edip neleri yapmamalıyım ilgi ve alakanız için teşekkürler Yazdıklarınız ve bılgılendırmelerınız için cok teşekkür ederim. Kesınlıkle cok hoşuma gıtmeye başladı işe bile arabamla gıtmeye başladım. aklıma takılan bir kaç soru var ! 2011 TDCI style 1,6 115HB sedan kasa dır. 1-Arabada şerit takip sistemi var diye biliyorum varmı, varsa nasıl aktif edebilirm veya kapatabilirim. 2-Arabada 30 km ve altında kendı kendıne fren sistemi var diye biliyorum bunu da aynı şekilde nasıl aktif yapabilrim, kapatabilirim. 3-start\stop özelliği nasıl aktıf olur ve kulandıktan sonra nasıl kapatabilirim. 4-Birde bluetooth sisteminde telefonumu aktif ediyorum. aktif ettikten sonra dıreksıyondakı tuşuma basıyorum telefon dıyorum tekrarlıyo ona tamamım. sonra isim ara dıyorum ona da tamamamım. listeden mesela annem diyorum fakat tam burda bı gelişme göremiyorum. bu konuda daha kolay veya etkili sonuç veren komut sistemi biliyor musunuz. bu özelliklerden hep duyduğum için merak konum oldu her bındıgımde de kurcalıyorum umarım yardım edebilirsiniz.. şimdiden teşekkürler. şerit takip sadece titanyum tekno paketlerde var o da 2013 yılına doğru gelmeye başladı,yani sizin araçta yok.style plus paketse eğer aracınız, şehir içi guvenlik sistemi var.onu da yol bilgisayarından safety cıty diye bir yer var menüde ordan açıp kapatabilirsiniz.aracınızda ısıtmalı ön cam varsa eğer aracınız style plus pakettir..eğer plus paket olup olmadığını bilmiyorsanız burdan anlarsınız....start stop klimanın düğmelerinin altında otamatik park tuşlarının yanında A şeklinde bir düğme var ordan açıp kapatabilirsiniz..bluetootla ismi aramak istiyorsanız önce ismi kaydetmeniz gerekiyor o da şu şekilde oluyor..ses komut tuşuna basıp önce telefon sonra ismi kaydet diyorsunuz...sonra isim söylüyorsunuz sonra numarayı girin falan diyecek sistem sonra numarayı tek tek söyleyeceksiniz mesela numara 0555 123 ...olsun ..sistem sıfır sonra beş beş beş bir iki üç ..... şeklinde söyleyeceksiniz zaten sesli komut sizi yönlendirir..ilk önce telefon sonra ismi kaydet deyin sonra sesli komut yönlendirir sizi Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 201313 yıl comment_170756 çağlar hocam bugun bıraz yol bılgısayarını kurcaladım fakat ole bıseye rastlamadım. dedıgınız gibi ön cam ısıtmalı buyuk ıhtımal style plus olsa gerek. start\srop dugmesının de belırttıgınız yerde hıc gözüme çarpmadı. en yakın zamanda bakacağım ama. tsk ederım umarım bulurum. yakup hocam sende haklısın ama aradığımı bulmayınca ınsan bazen çıldırıyor. pc basında aramaktan belım ağrıdı. yınede tskler.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 201313 yıl comment_170772 çağlar hocam bugun bıraz yol bılgısayarını kurcaladım fakat ole bıseye rastlamadım. dedıgınız gibi ön cam ısıtmalı buyuk ıhtımal style plus olsa gerek. start\srop dugmesının de belırttıgınız yerde hıc gözüme çarpmadı. en yakın zamanda bakacağım ama. tsk ederım umarım bulurum. yakup hocam sende haklısın ama aradığımı bulmayınca ınsan bazen çıldırıyor. pc basında aramaktan belım ağrıdı. yınede tskler.. dediğim start stop tuşu A harfi şeklinde harfin etrafında da daire var .yani daire içinde A harfi düşünün eğer bu tuş yoksa start stop ta yoktur.zaten focusların hepsinde yok bu start stop ecoboost motorlarda ve ilk gelen dizellerin bazılarında var ..siz aracınızda neye dayanarak start stopu nasıl aktif edebilirim dediniz ...eğer dediğim tuş yoksa start stop yoktur aracınızda ..ön cam ısıtmalı ,otomatik park vs. varsa style plus dır aracınız.zaten ısıtmalı öncam varmış o zaman plus aracınız...start stop tuşu otomatik park sistemi tuşunun hemen solunda ısıtmalı ön-arka cam tuşununda sağ tarafında .bu tuş yoksa yoktur start stop...şehir içi güvenlik (safety city) YOL bilgisayarında ESP+TCS falanda var bu menünün olduğu yerde bu iki ayarda ordan açılıp kapatılıyor siz biraz daha bakın yol bilgisayarına Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın