Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 201313 yıl comment_160188 Ben bilgilere katılsam da örneklere katılmıyorum. 30.000'de turbo triger değiştiren FII'li arkadaşım da var ki araba hastasıdır, 3 yılda yaptı sanırsam o kilometreyi de, bu iş tamamen sürücüye bakar. Kötü yağ+ iyi sürücü, en mükemmel yağ + kötü sürücüden daha uzun ömürlü olur bence. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 19, 201313 yıl comment_160225 Standartları karşılayan yağların hepsi birbirinin aynıdır, gerisi pazarlama ve reklam stratejisidir. Münferit örneklerden yola çıkarak bir yere varamayız. Uygun yağı koymazsanız, ya da etikette yazılanları karşılamıyor ise yağ, yani üretici hileli üretim yapıyorsa başka... Bu yüzden bildik markalarda kalmak şartı ile 5W-30 5W-30'dur! Tam sentetik yağ koyup iki-üç misli para vermek de mümkün, ama yarışlara girmiyorsanız motor ömrüne anlamlı katkısı olmaz, psikolojiye faydası ise süper olur. Neyse ben de uzattım.... bu sondu! Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 1, 201313 yıl comment_162346 Merhaba... Cem hocam bu son demişsiniz ama izninizle bir kaç ilave yapmak isterim. Şuanda bildiğim kadarı ile Ford binek ve hafif ticari araçlarda 5W-30 motor yağını öneriyor ama bir ilave bilgi ile ...WSS-M2C913-B speğini karşılaması gerekiyor. Bütün markalar kendince buna benzer bir spek belirliyor. Ford sıvılar için yukarda yazdığıma benzer bir metod kullanmış mesela. Ama başka markalar başka türde ibareler ile farklı standartlar belirliyebiliyor.Bu nedenle yağ ambalajlarının arkasında genellikle yağın hangi üreticinin hangi speğini karşıladığıda belirtiliyor. 5W-30 yağın soğukta ve sıcakta akışkanlığını ( viskozitesi ) belirleyen bir ibare.Tam uyum için spek gerekli imiş. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 1, 201313 yıl comment_162347 Şuanda bildiğim kadarı ile Ford binek ve hafif ticari araçlarda 5W-30 motor yağını öneriyor ama bir ilave bilgi ile ...WSS-M2C913-B speğini karşılaması gerekiyor. Aynı şeyleri yazıyoruz, bir önceki sayfada belirtmiştim zaten: Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın