Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ön Tampon Boya Atması ?

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Herkese iyi akşamlar. Aracı ilk aldığımızda plakaları silikon ile yapıştırmıştık. İstanbul'dada yağmur yağmıştı dün. Bu sabah baktığımda ön plakanın altından ön karlığa kadar komple bembeyaz silikon akmış. Yıkamacıda tazyikli suyla silikonları temizlettim eve geldim tamponun alt kısmında baş parmak tırnağı kadar boya atması olmuş pul pul dökülmüş daha doğrusu. Buna ve silikon akmasına ne gibi çözüm bulabiliriz ? 

Umut Akbaba tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Benim de ön taraftaki parlak siyah bölümde boya atması var. Ben taş atığından diye tahmin ediyorum ama kesin bir şey diyemem. 

Plakayı neden silikon ile yapıştırdınız ki, şu devirde çift taraflı bant diye bir şey var. Keşke onu kullansaydınız ya. 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
Benim de ön taraftaki parlak siyah bölümde boya atması var. Ben taş atığından diye tahmin ediyorum ama kesin bir şey diyemem. 

Plakayı neden silikon ile yapıştırdınız ki, şu devirde çift taraflı bant diye bir şey var. Keşke onu kullansaydınız ya. 

Abi zaten ilk başta çift taraflı bantla yapıştırdım. Arka taraf tuttu ön taraf sürekli attı, bende ikisini birden kullandım . 

Yanıtlama zamanı:

Abi zaten ilk başta çift taraflı bantla yapıştırdım. Arka taraf tuttu ön taraf sürekli attı, bende ikisini birden kullandım . 

Yanlış anlama ama özellikle ön tarafın daha kolay yapışması lazım, arka tarafta plakalığı takmak için yapılmış olan vida yerleri işi zorlaştırıyor. Plakanın yapışmasını zorlaştırıyor. Ön taraf ise tamamen düz bir zemine yapışıyor. Yani daha kolay yapışıyor olması lazım. Ya iyi temizlenmedi, ya da düzgün yapıştırılmadı diye düşünüyorum.

Aslında silikonun da akmaması lazım ama acaba motor sıcaklığı çok mu etkiliyor o bölgeyi?

Ayrıca benim de ön ve arta plakam çift taraflı bir bantla yapıştırıldı. Çok şükür sorun yok bende. 

Yanıtlama zamanı:

yapıştırıcının kullanma talimatına uyulmalı..

slikonla yapışan malzeme hele yer çekimine dayanacaksa, kağıt bantla desteklenmeli 24 saat yerinden oynatılmamalı..tabi ısllanmamalı da..

çok bol sürülmemeli.. ne kadar kalın sürülürse o kadar zor tutar..

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Yanlış anlama ama özellikle ön tarafın daha kolay yapışması lazım, arka tarafta plakalığı takmak için yapılmış olan vida yerleri işi zorlaştırıyor. Plakanın yapışmasını zorlaştırıyor. Ön taraf ise tamamen düz bir zemine yapışıyor. Yani daha kolay yapışıyor olması lazım. Ya iyi temizlenmedi, ya da düzgün yapıştırılmadı diye düşünüyorum.

Aslında silikonun da akmaması lazım ama acaba motor sıcaklığı çok mu etkiliyor o bölgeyi?

Ayrıca benim de ön ve arta plakam çift taraflı bir bantla yapıştırıldı. Çok şükür sorun yok bende. 

Bendede tam tersi oldu arka çok kolay yapıştı ön bir türlü tutmadı. Plastik diye herhalde. Hep yağmur yağdığında akıyor silikon.

yapıştırıcının kullanma talimatına uyulmalı..

slikonla yapışan malzeme hele yer çekimine dayanacaksa, kağıt bantla desteklenmeli 24 saat yerinden oynatılmamalı..tabi ısllanmamalı da..

çok bol sürülmemeli.. ne kadar kalın sürülürse o kadar zor tutar..

Kullanma talimatına uydum. 2 gün ne ıslatıldı ne yerinden oynatıldı ama yinede ufak bir su değdiğinde akıyor silikon. Bide rengide beyaz silikonun ön tarafı batırıyor.

Hem benim asıl derdim şu boya atmasına çözümm :)

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
Kullanıldığınız seyin silikon olduguna eminmisiniz? Silikon akmaz. Benim ızgara değişirken purmuzle isitip zor söktüler.

Tabi canım beyaz silikon işte. Eminim yani.

Yanıtlama zamanı:

beyaz slikon değildir o.. mastik veya slikon olsa akmaz..banyoda dış cephede akmayan arabada neden aksın ki

o kadar sıcak olmuyordur plaka arkası..herkes yapıştırıyor bir şekilde..henkel in şeffaf slikonunu uygulayın..80 dereceye falan dayanmalı üzerinde yazar veya daha dayanıklıları vardır

boyaya gelince resim görmeyince birşey diyemeyeceğim..

hepsiburada.com ve modacar sitelerinde karılmış boya ve sprey boya satılıyor ford un renklerinde..yada servise gidip rütuş yaptıracaksın..

olan olmuş malesef..

Mehmet Demir tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
Kullanıldığınız seyin silikon olduguna eminmisiniz? Silikon akmaz. Benim ızgara değişirken purmuzle isitip zor söktüler. Tabi canım beyaz silikon işte. Eminim yani.
Söküp kaliteli silikonla yapistirin ozaman yıllardır ilk defa duydum böyle bisey.
Yanıtlama zamanı:

Ben de hem çift taraflı bant hem de siyah renkli silikonla yapıştırttım. Hem sağlam oldu hem de öyle bahsettiğiniz durumu görmedim daha. 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Bu plakadan akan silikon..

jyuuh.jpg

Buda boya atması olan yerler..

jyuvm.jpg

Yanıtlama zamanı:

Siz ne slikonu kullandınız acaba merak ettim ve kurumadan ıslatılmaması gerekiyordu.. Burada bir hata var o belli ardından slikon boyaya zarar vermiş sonuçta plastik üzerindeki boya..Geçmiş olsun.

3M bant kullanın ve etrafına DIŞ Mekan için üretilmiş slikon kullanın

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
Siz ne slikonu kullandınız acaba merak ettim ve kurumadan ıslatılmaması gerekiyordu.. Burada bir hata var o belli ardından slikon boyaya zarar vermiş sonuçta plastik üzerindeki boya..Geçmiş olsun.

3M bant kullanın ve etrafına DIŞ Mekan için üretilmiş slikon kullanın

Hatırlamıyorum ki be abi. Beyazdı rengi sista markaydı bi bunları hatırlıyorum. Önerilerin için saol :)

Yanıtlama zamanı:

Yahu ne olmuş buna böyle ben pimapencideki silikonla yapıştırdım sadece sorun olmadı bu zamana kadar...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.