Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 201313 yıl Yazar comment_144666 tcs değil bundan emin olabilirsin tcs, esp ile birlikte açılıp kapanır bunu menüden yapabilirsiniz olaki esp tuşu alırsanız klima konsolunun altından gelen bir esp hattı var alacağınız anahtarla bu tuşu aktif hale getirebilirsiniz benim bildiğim tuş sadece görsel olarak takılıyor sonradan takıldıgında. Bi kaç forumda görmüştüm. Benim araçda var zaten Esp tuşu. SOnradan takılanlarda sadece süs gibi oluyor hat var ama esp yok yani kontak açılınca esp lambası yanmıyor. Benim araçda ikaz lambalarının içinde kayan bir araba cıkıyor. bunu Off yaparsam tcs de çıkıyor yani devreden. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 201313 yıl comment_144667 samet bence yapacağın yağmurlu bir havada 2 3 dönümlük düz bir asfalt bulup espyi aktifken ve pasifken denemeler yap sistemin ne iş yaradığını daha net ve fiziksel olarak aracın nasıl tepkiler verdiğini daha net görebilirsin evet tcs ile esp aynı anahtarlan devreye girip çıkıyor ama basit bir işlemle o tuş bilirkişi tarafından yapılır ise aktif halde kullanılabilir tabi araçta esp özelliği var ise Ocak 14, 201313 yıl emir hacımustafaoğlu tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 201313 yıl comment_144668 2 gun once taksici bir amcaya sinirlendim bende gazi redline getirip debriyaji cekince aynen o pat pat pat olustu on lastiklerde sanki araba hopluyomus gibi tamamen espden kapamis olsaydim lastikler spin atardi arabanin onu kayardi ve o pat pat olmazdi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 201313 yıl Yazar comment_144669 şunu belirteyim. Aracımda Esp Tuşu ve Esp özelliği var. yani kontak açtıgımda Esp lambası yanıyor sonra sönüyor. Araç aynı sabrinin dediği gibi hiç kaymadan böle zıplar bişi yaptı ama esp lambası o anda yandımı bilmiyorum. Emir senin dediğin tuş olayıda Ford ile ilgili bir forumda görmüştüm. Collection aracına Esp tuşu almış ve bağlamış. Parklar yandıgında esp tuşunun ışıgı yanıyor tabi araçda esp Yok. Esp varsa tuşuda oluyor sanırım. doğrumu biliyorum. Birde bu bahsettiğim olay Problem değildir demi yanı ya tutunamadıgı için yapıyor yada Tcs denen olaydan. Servise yada ustaya gitmelimiyim. Arkadan itişli araçlarda patinajda böle bişi olmuyor. ilk arabam ve önden çekişli. Lastiklerimde sıfır sayılır 1000 km yaptı 205 55 16 miChelin. ( Çok mu soru SOrdum Acaba Başınızı Ağrıtmak da istemiyorum. ) Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 201313 yıl comment_144671 şunu belirteyim. Aracımda Esp Tuşu ve Esp özelliği var. yani kontak açtıgımda Esp lambası yanıyor sonra sönüyor. Araç aynı sabrinin dediği gibi hiç kaymadan böle zıplar bişi yaptı ama esp lambası o anda yandımı bilmiyorum. Emir senin dediğin tuş olayıda Ford ile ilgili bir forumda görmüştüm. Collection aracına Esp tuşu almış ve bağlamış. Parklar yandıgında esp tuşunun ışıgı yanıyor tabi araçda esp Yok. Esp varsa tuşuda oluyor sanırım. doğrumu biliyorum. Birde bu bahsettiğim olay Problem değildir demi yanı ya tutunamadıgı için yapıyor yada Tcs denen olaydan. Servise yada ustaya gitmelimiyim. Arkadan itişli araçlarda patinajda böle bişi olmuyor. ilk arabam ve önden çekişli. Lastiklerimde sıfır sayılır 1000 km yaptı 205 55 16 miChelin. ( Çok mu soru SOrdum Acaba Başınızı Ağrıtmak da istemiyorum. ) Yok abi gayet doğal arkadasimda passat var ondada ayni durum merak etme bide espyi kapatip dene bak olmicak o ziplama hareketi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 201313 yıl Yazar comment_144675 Yok abi gayet doğal arkadasimda passat var ondada ayni durum merak etme bide espyi kapatip dene bak olmicak o ziplama hareketi İlk işim esp off yaparak şu zımbırtıyı denemek olucak. İnsan korkuyor bilmeyince Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 201313 yıl comment_144676 İlk işim esp off yaparak şu zımbırtıyı denemek olucak. İnsan korkuyor bilmeyince ESP'yi bunun için kapama, sürekli kalkış öncesi sonra açmak gibi tuhaf bir durum yaratma. Kaygan zeminde biraz yumuşak kalk. Ayrıca bu davranışı TCS olmayan arabalar da yapıyor, bunu da bil. Tabii denemek serbest. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 201313 yıl Yazar comment_144678 ESP'yi bunun için kapama, sürekli kalkış öncesi sonra açmak gibi tuhaf bir durum yaratma. Kaygan zeminde biraz yumuşak kalk. Ayrıca bu davranışı TCS olmayan arabalar da yapıyor, bunu da bil. Tabii denemek serbest. Anladım Sonuç olarak aracımda sorun yok kanısına vardık sanırım. yani Korkucak bişi Yok değil mi ? Islak zeminde oldu bu dediğim olay. Hafif bi yağış vardı. DEdiğiniz gibi yola tutunamamadan kaynaklıda olabilir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 201313 yıl comment_144682 Anladım Sonuç olarak aracımda sorun yok kanısına vardık sanırım. yani Korkucak bişi Yok değil mi ? Islak zeminde oldu bu dediğim olay. Hafif bi yağış vardı. DEdiğiniz gibi yola tutunamamadan kaynaklıda olabilir. Olabilir değil kesinlikle öyle, çok sık yapılırsa aktarma organlarına binen yük artacağından eskime/aşınma hızlanır, ayrıca hızlı kalkma açısından da bir avantaj saplamaz paldır küldür yerinde hoplamak, 3.kez yazıyorum: Yavaş ve dikkatli kalkın! Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 201313 yıl comment_144683 Hiç bir sorun yok rahat rahat binmeye devam edebilirsiniz. Aynı olayı bende yaşadım dik ve ıslak bir yokuşta ani kalkmak zorunda kaldım ne demek istediğinizi çok iyi anladım o yüzden sıkıntı yok yani Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 201313 yıl Yazar comment_144689 Olabilir değil kesinlikle öyle, çok sık yapılırsa aktarma organlarına binen yük artacağından eskime/aşınma hızlanır, ayrıca hızlı kalkma açısından da bir avantaj saplamaz paldır küldür yerinde hoplamak, 3.kez yazıyorum: Yavaş ve dikkatli kalkın! Cem abi yorumların ve bilgilerin için teşekkür ederim. Normalde zaten sert kullanmam arabayı. 2 kere yaşadım aynı olayı 2 side kaygan zeminde oldu. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 201313 yıl comment_144744 anti patinaj sisteminden kaynaklı pat pat sesler gelmişti hatırladığım kadarıyla, ama benim canım pati çekmek falan isterse hemen kapatıyorum anti patinaj sistemini. O yüzden unuttum tcs li patiyi nasıl çekiyordu Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın