Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 Sis Farı Ve Bi-Xenon Far Performansı

Featured Replies

Solved by Cem Boneval

Yanıtlama zamanı:

Ümit benim bugün Kırıkkale seyehatinde Elmadağı geçerken deneme şansım oldu, aslında çok bir faydası olmamakla birlikte biraz olsun iç rahatlığı verdiği söylenebilir...

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
  Ümit benim bugün Kırıkkale seyehatinde Elmadağı geçerken deneme şansım oldu, aslında çok bir faydası olmamakla birlikte biraz olsun iç rahatlığı verdiği söylenebilir...

Biraz olsun rahatlattığı doğru ancak bu kesinlikle çok etki etmiyor.

Yanıtlama zamanı:
arka sis farı tamamen farkedilmek için , ön sis farıda tampon altında yani , normal far'ın bulunduğu pozisyondan daha aşağıda olduğu için göreceli , yolu , asfaltı daha iyi görebilmek ve benim kullanma şeklim olarak en fazla farkedilmek için , zaten yoğun sis ışığı kırdığı için toz bulutu içinde gidiyormuşsunuz gibi olur ...  o yüzden farlar olabildiğince aşağıda sadece asfaltı görerek ilerlemeniz , ve diğer araçlara olabildiğince kendinizi farkettirebilmeniz mantığı ... 

arka sis ve ön sis farı yoğun yağış ve sis dışında yakıldığı zaman insanaların gözlerini almasının sonucunda genelde küfür yenildiğinden ve  , yoğun sis ve yağış ön arka sis farı açık olduğu zamanda dikkat ederseniz çok daha uzaktan farkedilebilmektedir araçlar ...  bu mantıkta , daha çok farkedilmek ...

Motorcularda artık başladılarya , heryerine bir ışık birşey koyuyorki dikkat çeksin , farkedilsin  mantık bu ...

Ben farları kapattığında denilirken normal farların kast edildiğini atlamışım sis farlarını da mı kapatıcaz diye bir soru oluşmuştu bende. Aynı şeyi söylüyormuşuz.

Yanıtlama zamanı:

Yoğun siste farlar bu şekilde kullanilmali. Görüşü daha iyi yapar normal farlardan

DSC_0426_zpse20b0e4a.jpg

• 1 yıl sonra...
Yanıtlama zamanı:

Focus 3 sis farları tam fiyasko. Daha önce opel, vw, mercedes kullanmış birisi olarak focus3'ün sis farı performansının oldukça yetersiz olduğunu söylemeliyim. Şuan iyi bir ampülle denemeyi düşünüyorum. Eğer olmazsa notunu vereceğim artık. Sisli ve tipi şeklindr karlı yollarda sis durumuna bağlı olarak park lambası ve sis farı yakılır. Arka sis farı görünmek, ön sis farı ise yakın görüş mesafesini iyice aydınlatmak içindir. Yani direkt olarak park sis gidebilirsiniz. Hızınızı düşürmek ve takip mesafesini korumak çom önemli. Bu arada sis farı şekil amaçlı değildir, uygun sekilde kullanılmalıdır.

Yanıtlama zamanı:

Focus 3 sis farları tam fiyasko. Daha önce opel, vw, mercedes kullanmış birisi olarak focus3'ün sis farı performansının oldukça yetersiz olduğunu söylemeliyim. Şuan iyi bir ampülle denemeyi düşünüyorum. Eğer olmazsa notunu vereceğim artık. Sisli ve tipi şeklindr karlı yollarda sis durumuna bağlı olarak park lambası ve sis farı yakılır. Arka sis farı görünmek, ön sis farı ise yakın görüş mesafesini iyice aydınlatmak içindir. Yani direkt olarak park sis gidebilirsiniz. Hızınızı düşürmek ve takip mesafesini korumak çom önemli. Bu arada sis farı şekil amaçlı değildir, uygun sekilde kullanılmalıdır.

Sisin yoğunluğuna göre zaten ne takarsanız takın görüşünüz artmayacak ki. Amaç karşı şeridinizden gelene de görünmek. Sisli havada zaten öndeki tüm aydınlatmayı kapatın emin olun daha iyi görüş elde edersiniz. Arka sisleriniz arkanızdan gelene ön sislerimiz karşıdan gelene ben buradayım demek içindir.
Yanıtlama zamanı:

Valla o tarz bir yol size denk gelmemis o zaman. Biz jetta ile isvicre alplerinden inerken sisleri kullandik ve cok memnun kaldik. Ayni zamanda bolu yolunda 'tipili yolda giderken' ayni sureci yasadim. Yakin mesafede kaliteli bir sis fari cok ise yarar. direksiyonla berabaer sis fari yaktirmalarinin sebebi de bundandir. Farlariniz adaptif degilse savrulan isik huzmeleri uzagi aydinlatir lakin koseye donemez. Bunun icin sis fari yaktirirlar ki yaklasik 3 metre onunuzu aydinlatsin. Koltuk en asagi pozisyonda iken sis farini yakin bakalim etkisi var mi yok mu.

Ayrica dunya uzerindeki yollarin cogu cift gelis gidis olmusken....

Yanıtlama zamanı:

Ankara da esenboğa havalimanında 10 yıl çalıştım. Kışın geçtinizmi bilmem ama 2 vitesi zor görürsünüz. :)

Doğan Kurban tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Valla o tarz bir yol size denk gelmemis o zaman. Biz jetta ile isvicre alplerinden inerken sisleri kullandik ve cok memnun kaldik. Ayni zamanda bolu yolunda 'tipili yolda giderken' ayni sureci yasadim. Yakin mesafede kaliteli bir sis fari cok ise yarar. direksiyonla berabaer sis fari yaktirmalarinin sebebi de bundandir. Farlariniz adaptif degilse savrulan isik huzmeleri uzagi aydinlatir lakin koseye donemez. Bunun icin sis fari yaktirirlar ki yaklasik 3 metre onunuzu aydinlatsin. Koltuk en asagi pozisyonda iken sis farini yakin bakalim etkisi var mi yok mu.

Ayrica dunya uzerindeki yollarin cogu cift gelis gidis olmusken....

Sis farında amaç karşıdan fark edilmekti, yoğun siste araba kullanılmaz 3 metre neye yeter. Günümüzde sis farları kalkmaya yüz tuttu bakınız güvenlik uzmanı VOLVO. Led destekli farlar bu işleri görecek. Hala sis isteyenler olabilir kendi bileceği iş, herkesin kendi doğrusu vardır gerçek tek :)

Ayrıca ampül türünü öğrenmeniz yeterli, araçları yan yana almaya veya farklı ortamdaki subjektif gözleme gerek kalmaz.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.