Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

100 Km Deki Yakıt Tüketimi


Samet Daz

Soru

Tekrar merhaba Aracımda Lpg Var Şimdi SOrunum Şu 1. Olarak YOl bilgisayarından 100 km deki yakıt birimini sıfırlıyorum otomatik olarak --,-- Dan sonra 9,99 olarak çıkıyor. Araçda giderken bazen bakıyorum 14 Lt / 100 km bazen 17,5 Lt / 100 km falan yazıyor :) Ne kadar güvenmeliyim ve neye göre hesaplıyor yani bu araç benzinde bu kadar yakması imkansız. Benzini 4,64 tL oldugunu hesaplasan 100 km de 82 tL yakıyor :D Ama LPG de 26 kuruş Çözemedim de güvenmiyorumda 2. Olarak da Şimdi araç benzinde Çalışıyor Fakat belli bir süre sonrasında LPG ye geçiyor.

 

Biliyorsunuz bizim araçlar Benzin Lambası 80 km aLtında ışık yakıyor. Araçda yarım DEpo benzin var ama Lpg ile giderkende benzin ile gider gibi hesaplıyor ve 80 km altına düşüncede ışık yakıyor. Tekrar gidip 10 tL lik benzin aldıgımda 300-350 km Olarak gösteriyor ama Çok gıcık bir durum. BRC de böle bi kit oldugunu duymuşdum araç stop ettikden sonra benzin kendini sıfırlayıp gösterge normal birimi gösteriyormuş. Bu konu hakkında bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar varsa Çok minnettar olurum. Çünkü bi arkadaşımın Peugeot 207 aracında da böle oluyormuş hatta benzin 0 Km gösterince aracı kapatıyormuş. ( Ankara -Karabük ) arasında baŞına gelmiş. Şimdiden Cevaplar için teŞekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 7 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Yol bilgisayarı ben yol yaptım diyor,yakıt ibreside depoda benzin olmasına rağmen yapılan yol kadar düşüyor düşüyor, çoğu lpg'li ve yol bilgisayarlı araçta stop edip çalıştırdıktan sonra gösterge normale dönüyor çok problem etme

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Yol bilgisayarının gösterdiği kalan kilometrenin 5 km içerisinde 3'e katlandığını da 2'ye bölündüğünü de gözlemlediğim için sadece fikir vermesi açısından duruyor orada direkt ona göre hareket edilmemeli bence.

 

Sıfırladıktan sonra anlık tüketime göre hesap yapıyor sanırsam bu sebeple ilk sıfırladığınızda garip garip değerler gösterse de zamanla daha düzgün bir ortalamaya bizim araçta dönüyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

göstergedeki yakıt tüketim verisi aracın o anki sürüş şekli ile nekadar yakıt tüketeceğini gösterir burdaki etken aracın hızı ve sizin gaz pedalına basma şekliniz ile alakalı verilen değer gerçek değer olmadığı gibi aslında amacı sizin en verimli sürüş şeklini benimsemeniz. 80 km menzil yakıt uyarısı ise tüketim verisi ile ortak çalışır o yüzden doğru değerler alınamaz.bu durum lpg kullanmındada aynıdır çünki sistem depodaki yakıt miktarı yerine araç hızı ve pedal hareketi ile çalışması.aksi halde lpg kullanımında değerler hep 0 olmalıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.