Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

El Fren Sesi

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

vallahi inanmazsınız bu konuyu görünce şok oldum daha az önce eve gelmeden aynı sesi ben de keşfettim. arabayı viteste bırakıp inince problem yok, el frenini çekip de inince cayırtı kopuyor arka taraftan:) sonra arabanın içine bindim sallanmaya başladım ve el freninden geldiğini kesinlikle söyleyebilirim...

Malesef ki artık her arabadan indiğinde o ses seni rahatsız edecek...

Yanıtlama zamanı:

hahaha ömer abi kaç kilosun araca binerken süspansiyon seviyesi baya bi değişiyor sende araçtan inmeden el frenini çekiyorsun sonra kapıyı açıp inerken garç diye bir ses neden acaba balatalar disk üzerindeki ilk sıkıştırma anında mikroskopik olarak kısmen disk yüzeyine temas etmez çünkü arada balata tozu ve dış etkenlerden kaynaklı atık katman bulunur bu katman diskin yüzeyine göre daha kaygandır

(bakın mantığınız diskin üzerinde kaygan bir madde var olarak algılamasın diskin yüzeyinde göre daha kaygan dedim)haliyle balatalar işlevini mikroskopik oranlarda yapamaz araçtan inmeden evvel diskleriniz görevini %98 oranında yerine getirir %100 verimi siz o araçtan inerken lastiğin yine farkedilmicek ölçüde dönmesi ile özellikle yokuşlarda bahsettiğiniz sesi daha çok yapar çünkü aracın ağırlığı ile yokuşta kullanılan el freni lastiğin mikroskopik dönme hareketini daha çok kolaylaştırır bu işlem ile bu atık katmanın bertaraf edilmesi sözkonusudur şimdi o dönme hareketinde sonra balatalarınız diski %100 temas etmektedir huzurla gideceğiniz yere yürümeye koyulabilirsiniz..

emir hacımustafaoğlu tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Emir bu ne demek kardeşim???

küçük ebatlarda gözle görülemeyen anlamında abi :D

yani bakarak aha lastik dönüyor deme şansının olmadığı anlamında

emir hacımustafaoğlu tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

küçük ebatlarda gözle görülemeyen anlamında abi :D

yani bakarak aha lastik dönüyor deme şansının olmadığı anlamında

Biz ona buralarda mikroskopik diyoruz, ondan anlamamışım...

Eh öğrenmenin yaşı yok...!

Yanıtlama zamanı:

Biz ona buralarda mikroskopik diyoruz, ondan anlamamışım...

Eh öğrenmenin yaşı yok...!

abi terziye dikiş öğretilmez doktor adamsın hatırladığımız kadar biyolojiyle anlatmaya çalışıyoruz işte affet abi :)
Yanıtlama zamanı:

Malesef ki artık her arabadan indiğinde o ses seni rahatsız edecek...

Ses konusunda kendimden kılını tanımazdım memnun oldum :) :) :) İşin şakası bir yana emin olun kafanıza takılacak bir durum yok ki olsaydıda bu forumda ben çoktaaan kafaya takıp tüm forum u bu konuda konuşmaktan bezdirmiştim(sorunuz :Cem abi ve diğer arkadaşlar :) )

Problem yok oldukça normal bir durum canınızı sıkmaya değmez.

ferhat tezcan tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Ses konusunda kendimden kılını tanımazdım memnun oldum :) :) :) İşin şakası bir yana emin olun kafanıza takılacak bir durum yok ki olsaydıda bu forumda ben çoktaaan kafaya takıp tüm forum u bu konuda konuşmaktan bezdirmiştim(sorunuz :Cem abi ve diğer arkadaşlar :) )

Kod adı bay ses kontrol :)

Yanıtlama zamanı:

...diyorsa öyledir!

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Teyp????

Ses/müzik sistemine çok kötü demek biraz haksızlık oluyor...

Daha önce 2 yıl fiesta ya bindim.Bildiğiniz gibi;trent modellerde sadece ön kapılarda hoparlör var.O bile bundan daha iyi ses veriyordu.Sİzdeki araç titanium olduğu için teyp farklı olabilir. Sesi biraz açınca kapılar zırıldamaya başlıyor.Bası 0 'a getiriyorum yine aynı. ( -)'ye düşürüyorum ses bozuluyor. Yada ben beceremedim.

İnsan kalite-kontrolcü olunca sanırım böyle oluyor.Bizdeki birazda meslek hastalığı olabilir.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

İnsan kalite-kontrolcü olunsa sanırım böyle oluyor.Meslek hastalığı deyelim...

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

hahaha ömer abi kaç kilosun araca binerken süspansiyon seviyesi baya bi değişiyor sende araçtan inmeden el frenini çekiyorsun sonra kapıyı açıp inerken garç diye bir ses neden acaba balatalar disk üzerindeki ilk sıkıştırma anında mikroskopik olarak kısmen disk yüzeyine temas etmez çünkü arada balata tozu ve dış etkenlerden kaynaklı atık katman bulunur bu katman diskin yüzeyine göre daha kaygandır

(bakın mantığınız diskin üzerinde kaygan bir madde var olarak algılamasın diskin yüzeyinde göre daha kaygan dedim)haliyle balatalar işlevini mikroskopik oranlarda yapamaz araçtan inmeden evvel diskleriniz görevini %98 oranında yerine getirir %100 verimi siz o araçtan inerken lastiğin yine farkedilmicek ölçüde dönmesi ile özellikle yokuşlarda bahsettiğiniz sesi daha çok yapar çünkü aracın ağırlığı ile yokuşta kullanılan el freni lastiğin mikroskopik dönme hareketini daha çok kolaylaştırır bu işlem ile bu atık katmanın bertaraf edilmesi sözkonusudur şimdi o dönme hareketinde sonra balatalarınız diski %100 temas etmektedir huzurla gideceğiniz yere yürümeye koyulabilirsiniz..

Verdiğin bu detaylı bilgi için teşekkür ederim. Keşke bu anlattıklarını daha sessiz yapabilseydi.Kilo konusunda mümkünse hiç girmeyelim. :mad:

Yanıtlama zamanı:

Daha önce 2 yıl fiesta ya bindim.Bildiğiniz gibi;trent modellerde sadece ön kapılarda hoparlör var.O bile bundan daha iyi ses veriyordu.Sİzdeki araç titanium olduğu için teyp farklı olabilir. Sesi biraz açınca kapılar zırıldamaya başlıyor.Bası 0 'a getiriyorum yine aynı. ( -)'ye düşürüyorum ses bozuluyor. Yada ben beceremedim.

İnsan kalite-kontrolcü olunca sanırım böyle oluyor.Bizdeki birazda meslek hastalığı olabilir.

Arka hoparlör zırıldaması, kimine göre trimlerden kimine göre hoparlörlerden, sık rastlanan bir durum ve garantiden giderilmesini taelp etmek durumundayız. Servis ayağını sürürse Otosan'a bildirerek ve hakkımızı aramamız lazım.

Titanium'larda ses sistemi aynı, bende ancak aşırı baslı parçalarda ve yüksek volümde gelen bir zırıldama var, uğraşacak fırsatı olmadı henüz.

Yanıtlama zamanı:

Verdiğin bu detaylı bilgi için teşekkür ederim. Keşke bu anlattıklarını daha sessiz yapabilseydi.Kilo konusunda mümkünse hiç girmeyelim. :mad:

moralini bozmak değildi amacım abi k.bakma :)

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.