Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Teb’ Den Abdi İbrahim Ve Bruno’ Ya...


Ahmet A.

Önerilen Mesajlar

BASIN AÇIKLAMASI:

BURUN SPREYİ NASIL ANTİBİYOTİKTEN DAHA PAHALI OLABİLİR?

Değerli Basın Mensupları;

Abdi İbrahim ilaç firmasının piyasaya çıkardığı “Bruno” isimli burun spreyi reklam filmi, hemen hemen tüm televizyon kanallarında gösterilmektedir. Öncelikle şunun ayrımını yapmakta fayda var; bu ürün tıbbi bir ürün yani bir ilaç mıdır yoksa değil midir? Bu ürün, serum fizyolojik adını verdiğimiz, saf su ile sodyum klorürün (sofra tuzu) uygun miktarlardaki karışımından oluşan bir çözeltidir. Daha basit bir söylemle 1 litreye 9 gr tuzun konulmasıyla elde edilen bir karışımdır. Peki doğrudan ilaç özelliği olmayan bu ürün, nasıl olurda bir antibiyotikten 2 kat daha pahalıya satılır? Üstelik piyasada satış fiyatı 19,95 olan bu ürün; piyasada satışı olan ve birbiriyle aynı etkiye sahip toplam 28 ürünün birçoğundan yine daha fazla paraya satılmaktadır.

BEBEKLERE “SARHOŞ JARGONU” KULLANDIRILMIŞ

İlaç özelliği olmadığı için CE Belgesi ile piyasada rahatça satışı yapılan bu ürünün, maalesef ki kolaylıkla reklamı da yapılabilmektedir. Reklam filminde ise, her çocuğun karşılaşacağı muhtemel olan bazı sağlık sorunlarının, bu ürün ile giderilebileceği yönünde doğru olmayan bir algı yaratılmakta ve ilaç özelliği olmayan bir ürün üzerinden bir nevi sağlık beyanında bulunulmaktadır. Reklam filminde bebeklerin oynatılmasıyla ise, reklamı izleyen çocuklar açısından özendiriciliği olan bir durum yaratıldığı düşüncesindeyiz. Reklam filminde biz sağlıkçıları rahatsız eden diğer bir bölüm ise, bebeklerden birine “O burun tıkanacak arkadaş!” cümlesiyle adeta sarhoş jargonu kullandırılmış gibi olmasıdır. Ayrıca bu ürün, sanki sadece ‘çocuklar için özel olarak üretilmiş’ gibi lanse edilse de, söz konusu serum fizyolojik her yaştaki insan tarafından rahatlıkla kullanılabilmektedir.

REKLAM KONUSUNDA DAHA HASSAS DAVRANILMALI

Değerli Basın Mensupları;

Türk Eczacıları Birliği olarak, her zaman ilaçta reklama karşı olduğumuzu dile getirdik. İlaç kullanımı ve seçimi konusunun, bu alanda en az bilgiye sahip kişi olan hastanın tercihine bırakılmasının tehlikelerine dikkat çektik. İlaç ya da sağlık beyanında bulunulan herhangi bir üründe, toplumun genel özellikleri ve toplum üzerindeki potansiyel etkileri değerlendirilmeden yapılan reklamın bilinçsiz ilaç tüketimini pompalama ve buna bağlı sağlık sorunlarına yol açma riski çok yüksektir. Bu üründen yola çıkarak söyleyecek olursak; reklam reçetesiz olarak satılan ve ilaç formunda gösterilmediği için kolayca reklamı yapılabilen bu tür ürünler için bile büyük sakıncalar taşıyabilmektedir.

Bugüne kadar ilaç ve benzeri ürünlerin reklamının yapılmasını sağlayacak her türlü düzenlemeye karşı tüm gücümüzle mücadele ettik, bundan sonra da bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Böylesine hassas bir konuda, konunun otoriteleri olan Sağlık Bakanlığı ve Radyo Televizyon Üst Kurulu’nu sağlık beyanı içeren bu tür ürünlerin reklamı ve bu tür reklamlarda çocuk kullanılmaması konusunda daha hassas davranmaya davet ediyoruz.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eczaneye her gelen hasta illa Bruno isterim diyor.

Aynı ürünü farklı firmalar 5TL'ye satıyor boşuna 20TL vermeyin deyince anlamak istemiyorlar, Bruno çok daha iyidir kesin ama param çıkışmadı ben sonra gelip alırım diyorlar ...

Altı üstü su+sofra tuzu yahu.... 3TL'ye %0.9'luk NaCl Serum al aynı şey (Hemde 500cc aile boyu)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eczaneye her gelen hasta illa Bruno isterim diyor.

Aynı ürünü farklı firmalar 5TL'ye satıyor boşuna 20TL vermeyin deyince anlamak istemiyorlar, Bruno çok daha iyidir kesin ama param çıkışmadı ben sonra gelip alırım diyorlar ...

Altı üstü su+sofra tuzu yahu.... 3TL'ye %0.9'luk NaCl Serum al aynı şey (Hemde 500cc aile boyu)

Bu millete bu az bile, beter olsunlar, sen de paranı kazanmaya bak...

Akıllanmayan, araştırmayan, çok paraya alınanın iyi olacağına inanan, marka alanın adam olduğunu zanneden kafa beter olsun.

Endüstriyel Tıbba hoş geldiniz ..

Bunlar daha iyi günleriniz.

O kadar çok şey var ki söyleyebileceğim. Bir buluşmada küçük rakı ısmarlayana sistemi 4 saat anlatabilirm :D :D

İşin içinde olunca kara mizahi bir soru sorasım geldi: Anlatmaman için ne ısmarlamalıyım?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ahmed abidin ibrahim mi nedir yplus mı d plusmı birşey çıkarmış birnevi pharmacon cinsi ürünler reklamda çok hzılı geçti onu tanıtırmısın veya inceledinmi hiç..içeriğini...şimdiden teşekkürler..

Abi bu tarz ürünler genelde multivitamin kompleksi olduğundan üç aşağı beş yukarı aynıdırlar. YouPlus'a da bakmıştım daha önce ekstra bişey yok. Bir nevi One A Day (BAYER) gibi ihtiyaca göre farklı formlar çıkarmışlar... One A Day Yaş gruplarına göre ürünlerini sıralamıştı bunlarsa endikasyona göre sıralamışlar... Eğer günlük fiziksel yorgunluk, stres, mental olarak odaklanma güçlüğü vs gibi şeyler için kullanılacaksa Pharmaton tercihim olurdu. İçerisindeki Ginseng ekstraktı fark yaratıyor...

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bahsedilen bruno reklamı çocukların annelerine savaş açtığı reklam değil mi?

Eğer oysa (3,5 yaşında çocuk sahibi bir baba olarak konuşuyorum) tüm anne ve babaların dikkatini çekmiştir.

Çünkü insanlar önce çocuklarının rahatı için, sonra da kendi rahatları için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya hazırlar. Ben bahsedilen ilaçtan aldım mı? Hayır. Ama ihtiyacım olsa bruno yu sorardım galiba. Bizim eczacılarda aradaki farktan bahsetmezlerse alırdım galiba.

Ama itiraf edeyim, reklam çok iyi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bruno 12 x 5 ml 20 TL

Gifrer 20 x 5 ml 20 TL

Sterimar 100 ml 30 TL

%0.9 NaCl serum 1000 ml 3-5 TL

Yanlış hatırlamıyorsam bu civarlarda...

Evde kaynatılmış ve içine 1-2 çay kaşığı tuz katılmış bir litre su muhtemelen daha da ucuza gelir.

Sinüziti nedeniyle sık yıkama yapanlar bilir ;)

Filhakika bu muhabbetin de yararı yok, ekonominin çarkları dönecek, kolay kazanılmış paralar kolay harcanacak, Kimileri de keklenecek..

Cem Boneval tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Vay anam vayyy..Bruno Gifrerden pahalı mı ? Biri ithal yılların ürünü diğeri yerli firma soru işareti..Yerli firmalara güvenme konusunda sıkıntım var benim misal biliyorsunuz bir zaman önce benim de kullandığım Levotiron toplatılmıştı kontrollerde içinde iddia edilen miktarda etken madde çıkmıyordu.

Ben Gifrer tercih ederdim. Tabii bunların plastik kabı (flakon denmez herhalde) bebekler için sıkmaya daha müsait ve steril. Fiyatları o yüzden böyle..Sterimar bebek için kabul edilemez seviyede basınçlı püskürtür sanırım kutu içinde sprey değil mi o..

2 çocukta onlarca paket kullanmış bir baba olarak Gifrer önerimdir :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bizim çocuk üç ayına basmak üzere, bu reklam filmi zamanlama itibariyle eşimle beni çok etkilemişti, tabi mizahi anlamda... Her neyse çocuk bu, burnu ilk zamanlar hayli tıkalı, ben de eşime Bruno alalım dedim. Niye dedi, reklamları çok güzel katkı olsun dedim. :) Şu an NaCl serum denen şeyden kullanıyoruz başlarda aldığımız bir tüpe boşaltıp kullanıyoruz. Hiç almadık ama bu para satılması gerçekten abartı. Paranın yarısı TV kanallarına yarısı ceplerine gidiyor heralde.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

dediğim gibi bunların sterilitesi temizliği falan önemli hep aynı kabı burna sokarsanız üstünde mikrop üreyip çocuğunuza bulaşma riski var.. Bu nedenle bu ürünleri kullanırken açtığımızı kısa sürede bitirip çöpe atmalıyız, 24 saati falan geçirmemek lazım.

Yetişkinde sorun olmaz ama bebekte risk mevcuttur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.