Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Turbodan Gelen Ses


emir hacımustafaoğlu

Soru

Arkadaşlar muhtemel benzer konular var fakat garibime giden bir ayrıcalığı var konumun

bugün sabah aracımla işe gelirken yolun yarısındayken gazla doğru orantılı fazlaca farkedilir cinsten bir üfleme sesi türedi

turbodan geliyor biliyorum 2500-3500 rpm de geliyor diğer devirlerde farkedilmiyor ,

aracın performansında bir sıkıntı yok varsada% 10 gibi hemen farkedilmeyecek cinsten bir düşüş

ama fazlaca gıcık oldum fırtınalar kopartıyor motor resmen turbonun hortumu çıkınca bu tip bir ses artışı gözleniyor mu sizlerde ?

ford ta başıma gelmedi hiç aşikar olmadığım bir ses :S

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

%90 aynı mevzu ben kontrol edebiliyor muyum el yordamıyla :)

Biri arabanın içinden gaz versin sende motora bak eğer görünen ve ulaşılabilecek bir noktada ise sesi takip ederek sorunun olduğu boruyu bulabilirsin.Hatta bulursan hiç servise veya tamirciye işçilik ödemeden kendin söküp yeni boruyu takabilirsin.

Birde bir kovaya detarjanlı su yap ordan köpüren sudan al köpükleri al boruların etrafına sür çıkan kabarcıkları takip et.

ferhat tezcan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Aynısı bizim başımıza da gelmişti turbo borusu yırtılmış, patlamış her neyse o yüzden yapar :) Performansta hissedilir bi düşüş olmuyor sadece alt devirlerde cansız oluyor araba sesi zevk verici tabi güzeldi :D 70 liraya hallettiler önemli bi durum yok.

Bir de kaputu açıp gaza bastığınızda o ses gelmez araba yürüyünce geliyodu bi deneyin isterseniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Bir de kaputu açıp gaza bastığınızda o ses gelmez araba yürüyünce geliyodu bi deneyin isterseniz.
Bende giderkende dururkende bariz çıkıyordu o ses.Senin dediğin başka boru olabilir.Benim arabada neredeki hortum olduğunu söyliyim motorun sol yanında olan bir hortumdu bendeki.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

t.mete yok böyle bir ses gelse evet bende derdim ama değil aracın turboya yüklenince yani turbo devri arttıkça üfleme sesi geliyor lastik patlağı gibi birkaç arkadaşımın fordundada aynı sıkıntı..

bu kronik bir sıkıntı bu aldığınız hortumun içinde kauçuk örme olmadığı zaman.. zamanla şişip şişip esnemekten yırtılıyor aldığınız zaman hortumun içinde turuncu baklava desenli bir plastik örme yoksa çok geçmeden yine yırtılıyor yan sanayi 40 orjinal 60 bu bahsettiğim nanoteknolojik hortum ise 50 tl :)

sıkıntı bariz tespit edilmiştir tedaviye henüz başlama fırsatım olmadı :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

hangi hortumda çatlak olduğu muhtemeldi çünkü turbo havayı motora sıkıştırırken patlak lastik sesi gibi ses yapıyordu özel ford serviste çekilen rakam bombaydı 120 tl+ işçilik

neyse ki saf değildim onlara patlağın hangi hortumda olduğunu tespit ettirdim doğru aksaray yedek parçacılarına gittim orjinali 70 tl olan bu hortumun kalınlığı 7 mm di ve içinde katman bir yapı yoktu (genelde turbo hortumları üç katmandan oluşur en dıştan sayarsak ilk katman sert plastik ve hortumun formunu korumak ve dış etkenlerden etkilenmesini engellemek için siyah kauçuk plastik karışımı bir yapıya sahip 2 katmanda örgülü iplik formunda kopma ve parçanın delinmesini engelleyen hava basınç kaybını engellemek adına parçanın esnemesini engelleyen bir yapıya sahip 3. ve en içteki katman yüksek ısıya dayanıklılığı arttırmak için tasarlanmış turuncu sıvı conta formunda bir katmandır)orjinal üründe bu yapıya rastlamadım.yedek parçacının tavsiyesi üzerine bana yukarıda bahsettiğim vasıflara uygun yan sanayi hortum taktim edildi. parçayı satan esnaf orjinal sattığımda mutlaka yeniden almak için gelen oldu fakat bu hortumda böyle bir durumla karşılaşmadık dedi.

gelelim parçanın fiyatına 45 tl gibi bir rakama temin ettim önerilen ürünü garajımda iki adet çelik kelepçenin gevşetilmesi ile parçayı değiştirdim ses kesildi ve aracın torku fabrika seviyesine geri döndü

elde edilen kar

teknik servis:170 tl

emirin garajı :45 tl

vay soyguncular vay iyiki teknik bilgi hakkında ve tamir alışkanlığı bakımından yetenekli bir yapım var yoksa gidiyordu 20 paket sigara param :)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.