Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Turbodan Gelen Ses

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar muhtemel benzer konular var fakat garibime giden bir ayrıcalığı var konumun

bugün sabah aracımla işe gelirken yolun yarısındayken gazla doğru orantılı fazlaca farkedilir cinsten bir üfleme sesi türedi

turbodan geliyor biliyorum 2500-3500 rpm de geliyor diğer devirlerde farkedilmiyor ,

aracın performansında bir sıkıntı yok varsada% 10 gibi hemen farkedilmeyecek cinsten bir düşüş

ama fazlaca gıcık oldum fırtınalar kopartıyor motor resmen turbonun hortumu çıkınca bu tip bir ses artışı gözleniyor mu sizlerde ?

ford ta başıma gelmedi hiç aşikar olmadığım bir ses :S

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

kendi aracım ford tdci abi işte duratorc yok benzer şeyler diğer kullandığım araçlarda olmuşluğu var bu tarz şeyler ama ford marka araçlarda ilk defa rastladım

Yanıtlama zamanı:

Buna benzer bir sesi ben daha önceki aracımda duymuştum.Eğer dediğin ses fön makinesi sesine benziyorsa turbo borularında biri patlaktır.En azından bende öyleydi sorunlu hortum değişti ses bitti :)

Yanıtlama zamanı:

%90 aynı mevzu ben kontrol edebiliyor muyum el yordamıyla :)

Biri arabanın içinden gaz versin sende motora bak eğer görünen ve ulaşılabilecek bir noktada ise sesi takip ederek sorunun olduğu boruyu bulabilirsin.Hatta bulursan hiç servise veya tamirciye işçilik ödemeden kendin söküp yeni boruyu takabilirsin.

Birde bir kovaya detarjanlı su yap ordan köpüren sudan al köpükleri al boruların etrafına sür çıkan kabarcıkları takip et.

ferhat tezcan tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Aynısı bizim başımıza da gelmişti turbo borusu yırtılmış, patlamış her neyse o yüzden yapar :) Performansta hissedilir bi düşüş olmuyor sadece alt devirlerde cansız oluyor araba sesi zevk verici tabi güzeldi :D 70 liraya hallettiler önemli bi durum yok.

Bir de kaputu açıp gaza bastığınızda o ses gelmez araba yürüyünce geliyodu bi deneyin isterseniz.

Yanıtlama zamanı:

Turbonun plastik borularını kontrol et.

Kelepçeler gevşemiş yada plastik boru yırtılmış olabilir.

Metal boruya bakmana gerek yok; çatlasa bile böyle ses çıkartamaz.

Yanıtlama zamanı:
Bir de kaputu açıp gaza bastığınızda o ses gelmez araba yürüyünce geliyodu bi deneyin isterseniz.
Bende giderkende dururkende bariz çıkıyordu o ses.Senin dediğin başka boru olabilir.Benim arabada neredeki hortum olduğunu söyliyim motorun sol yanında olan bir hortumdu bendeki.
Yanıtlama zamanı:

Ses şuna benziyor ise vedalaşmaya hazır ol derim.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

t.mete yok böyle bir ses gelse evet bende derdim ama değil aracın turboya yüklenince yani turbo devri arttıkça üfleme sesi geliyor lastik patlağı gibi birkaç arkadaşımın fordundada aynı sıkıntı..

bu kronik bir sıkıntı bu aldığınız hortumun içinde kauçuk örme olmadığı zaman.. zamanla şişip şişip esnemekten yırtılıyor aldığınız zaman hortumun içinde turuncu baklava desenli bir plastik örme yoksa çok geçmeden yine yırtılıyor yan sanayi 40 orjinal 60 bu bahsettiğim nanoteknolojik hortum ise 50 tl :)

sıkıntı bariz tespit edilmiştir tedaviye henüz başlama fırsatım olmadı :)

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

bndende gelio ama sadece 5. viteste gazı kesince gelio sanırım hortumdan diye düşünüyorum ama bakalım işte

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.