Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

100 Kilometreyi 2 Liraya Gidiyor!


oğuz mete

Önerilen Mesajlar

Fransız mühendisler kendi ürettikleri otomobille 25 bin kilometre yolu sadece 250 Euro'ya tamamladı.

98347374.jpg

Elektrikli araçların son zamanlarda gündeme gelmesi ile birlikte şok eden maliyet rakamları da ortaya çıkıyor

29264438.jpg

Fosil yakıtlarla binlerce lira tutabilecek yolculuklar elektrikli araçlarla çok komik rakamlara tamamlanabiliyor.

11683043.jpg

İki Fransız mühendis, elektrikli bir otomobille 25 bin kilometre yol katederek dünya turu yaptı. 8 ay süren yolculuğun yakıt gideri 250 Euro'ya mal oldu.

38363008.jpg

Fransa'da yaşayan Antonin Guy ve Xavier Degon isimli iki mühendis, yüzde 100 elektrikli otomobillerin günlük hayatta hiç sıkıntı yaşamadan kullanılabileceğini göstermek için geçtiğimiz Şubat ayında dünya turuna çıktı.

87062774.jpg

Fransa'nın Strasbourg kentinden yola çıkan ikili, 100 kilometrede bir şarj ettikleri otomobilleriyle 8 ayda 17 ülke gezerek 25 bin kilometre yol katetti. Bu süre içinde pillerini yaklaşık 300 kez şarj eden ekip, yakıt parası olarak 250 Euro (yaklaşık 558 TL) harcama yaptı.

17126973.jpg

Tur sırasında çölde de yolculuk eden ikili, hiçbir mekanik sıkıntı yaşamadıklarını belirtti. Mühendisler, her 150 kilometrede bir, elektrikli aracın aküsünü doldurma zorunluluğu yüzünden bazı bölgelerde zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını da ifade etti.

40807563.jpg

Hızlı şarjda 30 dakikada yüzde 80 doluma ulaşan pillerin otomobili 144 kilometre hıza ulaştırdığını kaydeden mühendisler, yolculuğun en az akaryakıt yakan otomobilden bile 7 kat daha ucuza mal olduğunu açıkladı.

17316215.jpg

30870304.jpg

oğuz mete tarafından düzenlendi
  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şu an çok soğuk olarak baksam da, aslında çok iyi gelişmeler bunlar. Umarım günlük hayatta da çok sık rastlarız. Ama acaba kendimizi keriz gibi hissedermiyiz. Şuna bak adam 100 km de 2 tl harcıyor biz 10 katını.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Uzun ömürlü olmayacak derken, mühendis olan sensin, bu fosil yakıtların yerini ne tutacak o zaman, bizi geçtim, çocuklarımız, torunlarımız otomobil kullanma zevkini ne ile alacaklar. Bor mu diyorsun,

Daha az tüketen araçlar için her dakika çalışma yapılıyor.

Elektrikli araçlar şuan için sadece havayı temiz tutmak için fayda sağlıyor geri dönüşüme gidecek olan pil ve bu pilin maaliyeti sürücüden çıkacak yani tüketim değeri tartışılır çevreyi koruması da öyle.. Bu sebeple uzun ömürlü değil diyorum.. Yakıt bitince ne olur bilmiyorum :) bor olsa bile avrupa bor rezerv'i yok denecek kadar az. 2023'den sonra para ettirebilirsek çok sevineceğim

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Burada küçük bir pencere açıp bizim kuşağı doğrudan ilgilendirmese bile gelecek kuşakların enerji açısından sıkıntıda olacaklarını bugünkü bilgilerimize dayanarak göstermeye çalışayım:

Bugünkü üretim düzeyinde kalırsa akar yakıt rezervi

oil2.JPG

Bugünkü üretim düzeyi ile katı yakıt (kömür) rezervi

coal2.JPG

Bu da doğal gaz rezervi

gas2.JPG

Tabii doğal kaynakların az sayıda ülkenin kontrolünde olduğunu da unutmamak lazım.

Son projeksiyonlarla akar yakıt üretiminin 2090 yılında sıfıra yaklaşabileceği söylenmekte.

Biz ise hala üremeye devam ediyoruz. Bu dünyanın bu kadar nüfusu hele ki bu yaşam şartlarında kaldırmayacağı açık. Sağ duyu şimdiden tedbir alalım derken, insanoğlu duvara çarpmadan kaza olacağını anlamak istemiyor. Kitlelerin hangi yolla imha olacağını izlemek isterdim (Neron'un toprağı bol olsun).

Rüzgar ve ışık gibi dönüştürülebilir enerjileri verimli depolama yollarını bulamadığımız sürece erken çözüm zor.

Tabii füzyon çalışmaları da emekleyerek de olsa devam ediyor.

Gelecek bakalım nasıl gelecek?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yukarıdaki tablolar çok açık, fosil yakıtların rezervlerinin azaldığı aşikar ekonomik olarak bakıldığında fiyatlarının artacağı kesin. Benim yüksek lisans yaparken yaptığım araştırmalarıda hesaba katarak en çabuk çözüm elektrikli araçlar. uçak gibi çok spesifik araçlar hariç olmak üzere her makina elektrikli olacak. elektrikte yenilenebilir enerji ve nükleer enerjiden elde edilecek. tahminimce 20-25 seneyi bulur bu dönüşüm. tabi o zamana kadar dünya kavrulmazsa.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

size cem karacadan bir nakarat sunmak istiyorum

havaaaaaa bedavaaaaaaaaa

suuuuuuuu bedavaaaaaaaaa

dere tepe bedavaaaaaaaa

yağmur çamur bedavaaaaa

bedava yaşıyoruz dostlar bedavaaaaaaa

bunlardan faydalanmak gerek geçin fizyonu felan her çağda çeşitli teknolojiler ve buna dayalı enerji çeşitleri çıkacaktır

kim bilir 200 sene sonra oksijen yerine karbondioksitle solunum yapacağız nükleer enerjiyi tam anlamıyla keşfedince zaten kinetik enerjide ve enerji kaynaklarında çeşit ve farklılaşmalar başlayacaktır bukadar kaygılanmayın insanoğlu düşünebilen bir yaratıktır ve ortam şartlarına kendini anında adapte eder ;)))

bedava yaşıyoruzzzzz dostlar bedavaaaaa

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.