Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 1.6 Tdci Hızlanma Problemi


Deniz Er Balıkçı

Soru

öncelikle merhabalar 1.6 tdci 06 focus otomatik arabamda geçenlerde kaputu açtığımda turbo ile hava filtresine bağlı hortumun çıkmış olduğunu gördüm yerine taktım fakat aracın çekişinde çok belirgin bir azalma oldu bu problemin çözümü varmıdır varsa nedir. yağ bakımı hava filtresi polen filtresi yağ filtresi ve mazot filtresi yeni değişti. teşekür ederim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 9 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Benim önceki aracımda dahil birçok focus 2 ve 2.5 daki kronik sorunu klipsli hortumun klipsinin kırılması sonucunda boşta kalan motorun sağındaki turbonun çıkışına bağlı olup tekrar motora giren hortumdan bahsediyorsunuz sanırım.Sağlam 4 adet plastik klipslerden biri yan diğerleri dik yani o hortumu tutacak şekilde sıkıyorsunuz ve sorununuz halloluyor :) Tabi yok ben o parçayı alıcam derseniz o parça tek olarak değil bağlı olduğu hortumla beraber satılıyor fiyatıda 300 tl civarı idi en son :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

teşekür ederim cevaplarınız için dediğinizi uyguladığım arabamda klipsle işimi hallettim fakat çekiş sorunu devam ediyo acaba diyorum turbodamı bi sıkıntı oldu, yada hava filtresini değiştirsemmi diye düşünüyorum bunu bilemedim işte hortum tek olarakta satılıyo diye biliyorumda hortumda çatlama vs. yok değiştirmeye gerek yok demir kelepçe almak yeterli olur sanırım ayriyetten yakıt sıkıntısından kaynaklanabilirmi 1 ay önce kadar yanlış yakıt konulmuştu ve ben neredeyse 20 km sonra durumu farkettim bunun turboya bir sıkıntsı olurmu ..... yani böyle böyle gidiyo kime sorduysam değişik cevaplar aldım focus club olarak en iyi cevapları burada alabileceğimi sanıyorum saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Hmm, yanlış yakıt sonrasında bu durum olmadı büyük ihtimalle yanlış yakıt derken benzin miydi bu?

Sıkıntı olduysa turbo'da zaten anında performans'tan anlardınız ki sizede öyle olmuş ve hortumun çıktığını söylediniz hala daha düzelmiyorsa ya kaçağı var yada farklı bir durum..

Bakalım daha tecrübeli arkadaşlar bilir. Birde baktırmakta fayda var sonuçta göz görmüyor.Deneyemiyoruz

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

evet benzin koydu arkadaş yanlışlıkla benimde acelem vardı anlamadım biraz yol aldıktan sonra anladım tabi zaten standart şeyleri yaptırdık enjektörler değişti mazot filtresi değişti depo yıkandı kanallar temizlendi vs. acaba diyorum turboya zarar verme olasılığı nedir eğer böyle bi durum varsa istasyona gidip birazcık bağırıp çağırıcam olmadı yasal yollara başvurmayı düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Aracınız f2 makyajsız turbo hortumu metalden olucak çıkarıp suyun içinde bekletin çatlaklık var mı diye?Klasiktir kaynak yerlerinden çatlama yapar makyajlıda değişti o boru.Sıkıntı yoksa herhangi özel bir servise gidin ids le basıncı ölçsünler .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.