Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Hangi Motor Yağı?

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar Özellikle Bizim TDCİ motorlar için hangi marka ve numara yağı tavsiye edersiniz.

Şuan Aracımızda mobil1 marka 5-30 yağ var. İlk değişimde mobil esp düşünüyorum ama bu yağın benzinli motorlarda daha verimli olduğunu söylüyorlar.

Castrol'ünde yağları çok iyi turbo dizel araçlar için özellikle ilk çalıştırmadaki aşınmayı engellemek için 100 tl civarı satılan bir yağı var sanırım edge idi.

Bu konuda Fikirlerinizi öğrenmek istiyorum sizce hangi motor yağı ve neden?

• Yanıt 70
  • Görüntüleme 71,6k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ozan'ın da belirttiği gibi bazen "yeterince bilgilendirmeyen uzmanlara" dayalı verilerle sadece kafalar karışıyor bu ülkede. Bu konuyu daha önce yazıp yazmadığımı hatırlamıyorum ama özetlemekte yarar

• Uygarlığımızın geleceği bilimsel düşünme alışkanlığımızın gitgide yayılmasına ve derinleşmesine bağlıdır. John Dewey Hikmetli bilgi, tecrübe ile desteklenmiş ve uygulanabilir özellikler taşıyan ilimd

• Ogün Özemre
    Ogün Özemre

castrol gtx magnatec 0-40 kullanabilirsiniz

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Yani sorma amacım şu mobilinde castrolünde 50-60 lira civarı olan yağları var ancak daha performanslı daha kaliteli ürünleri var 100 tl civarı Motorumuz herşeyiyle sıfırlandığı için kaliteli bir yağ kullanmak istiyorum.

Yanıtlama zamanı:

Ben 7500 km de bir değiştiriyorum motor yağını ara değişimi kendim yapıp filtrelerim dahil hepsini komple sıfırlıyorum ( polen filtresi hariç)

Aracımda Castrol EDGE turbo diesel 5-40 kullanıyorum aracımda. 15000 km lik bakımlardada motor yağını ucuz bir yağ ile yine kendim değiştirip servise kadar eski motoryağında kalmış olan mikro metallerin temizlenmesini sağlıyorum 5-10 dk lık bir mesafe gittiğim servis.

Özel bir nedeni yok biraz pahalı bir yağ ama psikolojik olarak içim rahat ediyor.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

5-30 ile 5-40 arasındaki fark nedir?

Yanıtlama zamanı:

5 en düşük derece 40 en yüksek derece anlamındadır havasıcaklığı değerlerine göre.

Ülkemzin mevsim değerleri yazın + nemle birlikte 40 dereceye ulaşan hissedilen hava sıcaklığından ötürü en düşük 5 derece en yüksek 40 derece hava koşullarına göre üretilmiş olan motor yağını tercih ediyorum.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Teşekkür ederim cevabınız için. Yaz ayları yaklaştığı için 5-40 ile dğeiştirmek daha iyi olacaktır.

Yanıtlama zamanı:

Rica ederim.

Ama ekonomik açıdan düşünecek olursak castrol GTX magnatecte kullanabilirsin. Daha ucuz edgeye göre edgenin bir kalite altı.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Ford Servislerinde Mobil daha iyi mobil kullanın diyorlar bende castrol daha iyi diye biliyorum daha çok iki marka arasında kalıyorum.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Yağın Ötesinde... :argue:

Reklam gibi oldu :wub:

Yanıtlama zamanı:

Her sektörün bir markası vardır ismi yeter artık Castrolda bu imajı çok iyi verdi kullanıcılara.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Bende sitesini inceledim yaptıkları testleri izledim baya etkilendim.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.