Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2012 Mazda 3


Aydın Baran

Önerilen Mesajlar

Yenilenen 2012 Mazda3

Geçtiğimiz yılın başarılı lansmanlarından birisi de, Ekim sonunda gerçekleşen Mazda’nın makyajlı ve geliştirilmiş yeni özellikler eklediği yeni 3 serisinin lansmanıydı. Lansman için Mazda Avrupa’nın organizasyonunda Venedik’te hem şehir içini, hem de şehir dışını kapsayan uzun bir deneme sürüşü yapma imkanı da buldum.

Önce gözle görünen yeniliklerden bahsedelim. Ön tampon yeni akıcı çizgileriyle dikkat çekici olmuş, arka stoplar da eskisinden daha dinamik bir görüntü sunuyor. Renkler harika, özellikle dönemin popüler rengi olan bronzun Mazda yorumu kesinlikle hem hatchback, hem de sedan Mazda3′e çok yakışıyor.

Araçta sürüş dinamikleri de iyileştirilmiş. Eski Mazda3′ü kullanmadığım için karşılaştırma yapamıyorum, ancak yağmur altında İtalya yollarında aracın her türlü tepkiye hızlı bir şekilde yanıt verdiğini, sürücüsünün tüm komutlarına her an uymak isteyen bir otomobil gibi hissettirdiğini söylemeliyim. Önde MacPherson, arkada multi-link süspansiyon sistemi olan aracın viraj performansı da beni tatmin etti. Kompakt segmentte sürücü koltuğunda kontrol hissini verebilen bir araç Mazda3. ESP’nin devreye girişi bile kontrolü tamamen sizin elinizden alan robot sistemler gibi değil, daha çok sizi dilediğiniz çılgınlığı yapmaya devam edebilmeniz için kibarca yolda tutmaya çalışır gibi, bu sürücü odaklı olma iddiasındaki bir otomobil için bence çok önemli bir detay.

Beyaz aydınlatmalı yeni gösterge panelinin görüş netliği kapalı havada yaptığım sürüş sırasında dikkatimi çeken başka bir özellikti. Aracın içindeki ses yalıtımı genel olarak iyiydi, ancak asfaltın tipinin de bir azizliği olarak yol sesini içeriden duyabiliyordum. Kumandaların konumu ve kullanımı da gayet pratik. İç mekanın siyah ağırlıklı ortamında yer yer dikkat çeken saten gümüş detaylar da şık bir duygu katmış Mazda3′e. Bu yıl Euro NCAP’in Mazda’yı ödüllendirmesini de sağlayan RVM (arka araç izleme sistemi) gibi bir çok aktif güvenlik sistemine sahip olan Mazda3 sınıfının en güvenli araçlarından bir tanesi.

Lansmanın diğer bir içeriği de, yeni Mazda3′ün zenginleşen donanım seçenekleriydi. Bose müzik sistemi de artık opsiyonlar arasında.

Yalçın Pembecioğlu'nun yazısından alınmıştır.

Mazda-3_2012.jpg

New-Mazda-3-Sedan-Concept-580x417-544x391.jpg

New-Mazda-3-Sedan-580x435.jpg

New-Mazda-3-Sedan-Interior-580x416.jpg

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bulaşma derim..bekle cillop araban var. 1 yıl içinde skayactiv 1.6 sı gelecek diyorlar onu düşünürsün.

BU arada mazda batar mı ?

Bizdeki mazdacılar FORD mazdayı sömürüyordu. Kurtulduğu iyi oldu falan diyorlar. Mazda dev zararlar yazıyor. Habire ona buna yamanıyor . Önce hibritler için toyotaya yamandı, şimdi Fiay-Chryslere yamanıyor. Sanıyorum dünyanın en çok satan roadsteri Miatayı Fiata verecek 3-5 yollarını bulacaklar. Skyactiv patentlerini satmadan kurtulamazlar diye yorumlar okudum.. Görünen o ki Ford mazdayı sömürmek ne demek, zararını sübvanse ediyormuş..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Batar mı? Batar mı gerçekten.

Bekliyorum zaten kafamda bir kaç araç var bunlar hakkında mümkün olduğunca bilgi ediniyorum, son günlerde dikkat ederseniz FIII le bile ilgileniyorum biraz biraz.

Ama ne yazık ki hala listemde alt sıralarda kendisi çünkü iç hacmini beğenmiyorum.

Daha önce istanbulda Yakup'la birlikte benzinli full versiyonunu test etmiştik, makyajsız kasaydı.

En garip gelen şey yan yana 2 ekranın farklı renklerde olmasıydı, onları falan gidermişler şimdi.

motor zaten bildiğimiz 1.6 tdci 115 hp.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.