Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Motordaki yoğun yağ nasıl çıkartılır.

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

WD 40 ı yağ temizleyici olarak kullanan bile varmış.

İlk önce tazyikli su ile ağır kirlerini akıtacağım bir yıkamacıda.

Sonra Erkan beyin tavsiye ettiği ürünlerle işe koyulacağım ve son olarak WD 40 ı sıkacağım.

Yıkamacıda yıkatmamın sebebi dip köşelerde çamur birikintileri var. Onları temizletmek öncelikle. Sonrası ise motor temizleyici halleder diye düşünüyorum.

Bu arada Erkan bey, tavsiye ettiğiniz ürünün sprey ucunda küçük boru gibi falan bir şey var mı? Hani dik tutulmazsa spreyler çalışmıyor ya. O bakımadan soruyorum.

• Yanıt 38
  • Görüntüleme 55,3k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Peeeee...Ümit hortum ve boruları da sökeceksen eve en yakın yere çek arabayı....olmadı sera olarak kullanırsın ...kışın domates ,kıvıcık ,biber falan paraya para demezsin.... :D :)

• Motoru yıkadıklarından haberim bile yok...

• Doğan Kurban
    Doğan Kurban

İyi bari

Yanıtlama zamanı:

Yalnız WD40ı sıktıktan sonra hava veya bez ile iyice slmek lazım. Yoksa aşırı toz tutuyor

Yanıtlama zamanı:

Bence sen kompresör değilde bir vinç al. Motoru komple indirip rektifiyeciye gönder, onlar buhar kazanında yıkasınlar. Emin ol ilk günkü kadar temiz çıkar.. :)

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Yalnız WD40ı sıktıktan sonra hava veya bez ile iyice slmek lazım. Yoksa aşırı toz tutuyor

Tamam, WD 40 ı sıktıktan sonra kurusun güzelce, hatta bir kaç gün de toz toplasın. Daha sonra Arexons u tekrardan üzerinden geçirsek nasıl olur. Europa'nın motor kısmı gerçekten çok karışık. Her yeri ege sahiline benziyor. Bir sürü girinti, çıkıntı. Bezle falan olmaz yani o iş. Hele de borular falan varken imkansız.

Yanıtlama zamanı:

Valla Mertol bey, şu sizin 2,0 Z tec motoru aklımdan geçirdim ama, pistonları falan yokmuş. Olsa uydururduk, zaten rektefe parasına da veriyormuşsunuz :) :)

Renoya olmaz o motor. Bünyesi kaldırmaz. Hakaret kabul edip çalışmayı reddeder..

Yanıtlama zamanı:

Tamam, WD 40 ı sıktıktan sonra kurusun güzelce, hatta bir kaç gün de toz toplasın. Daha sonra Arexons u tekrardan üzerinden geçirsek nasıl olur. Europa'nın motor kısmı gerçekten çok karışık. Her yeri ege sahiline benziyor. Bir sürü girinti, çıkıntı. Bezle falan olmaz yani o iş. Hele de borular falan varken imkansız.

Taktın borulara ümitim ya. Olur olur :) WD40 tan kalanı silebildiğin kadar sil. 1-2 güne gerek yok. arkasından arexonsu uygula
Yanıtlama zamanı:

Şimdi....geçenlerde bende toz olan mator bölümü için temizleyici bakmıştım....Ancak bilgi bölümünü okuduğumda plastik aksama gelmesin diyordu...Tedirgin oldum almadım...motorda temizleme mazemesini plastik aksama gelmeden nasıl sıkacaksın ki..ayrıca ben asıl plastik bölümlerin tozunu temizlemeyi istiyordum...Motor korumada önce yıkayıp sonra bir madde sıkıyorlardı...Tabiii tüm motora ....eee farkında olmadan bir şekilde demek ki bir yerlere zarar veriliyor....

sanırım ben yazmamışımdır onu , yazdıysamda sıcakken gelmesin yazmışımdır

plastik aksam geneli zaten , sıcakken gelirse üstündeki yazıyı söker :sofeer: uygulamınızda bi sakınca yok beyine fazla sıkmayın yeter

• 2 yıl sonra...
Yanıtlama zamanı:

Bugün serviste işlemler bittikten sonra arabanız yıkanıp teslim edilecek dendi (rutin yıkama zaten). İyi bari bir aracın yanına kadar gideyim dedim.

Yıkama bölümüne varınca arabanın kaputu açık motor komple köpürtülmüş su basılıyordu motor bölümüne.

Hayırdır ya oraya su basılır mı vs diye çıkıştım. Abi biz tüm F3'leri yıkıyoruz birşey olmaz dedi.

Herşeyi geçtim motor sıcaktı,... Ustada birşey olmaz, ee sensörler???, sudan etkilenecek elektronik aksam vs???... Yok birşey olmaz dediler.

Yıkama sonrası havayla kuruttular.. Şimdilik bir sıkıntı yok. İnşallah ilerde birşey çıkmaz.... 

Yanıtlama zamanı:

Müdür iyi güzel hoş da sıcak motora su basılır mı ya, 

Buharlaşan suyu görünce içim cız etti yahu :D Belkide motorun sıcaklığından ötürü gelen cıs cıs sesiydi kestiremedim o an :D

İşin şakası bir yana ekstra bi izolasyon vs yapılmadı. Motor temiz oldu mu, oldu....  :) Hayırlısı ya, dünya malı neticede :)

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.