Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Kuga Alternatör Arızası Bilgilendirme


Bülent Y.

Soru

Merhaba

2020 Kuga kullanıcısıyım.  Bir kaç gün once sabah aracı çalıştırdığımda "elektrik enerji tasarruf modunda" şeklinde bir uyarı aldım. Kılavuzda bununla ilgili bir açıklama bulamadım. Bir yere gittim ve yarım saat sonra tekrar çalıştırdım yine aynı uyarıyı aldim. Hareket halindeyken 5 dk sonra "Şarj sistemi", "el kitabina" bakın şeklinde uyarılar almaya başladım. Bunun üzerinden 30 sn geçmeden ışıklarda durmak üzere frenlerken arac tam durmadan, kamera kapanıyor, klima kapanıyor, şu, bu kapanıyor derken araba da kapandı ve bir daha elektrik gelmedi arabaya. Çekici ile bile çekemedik önce. Takviye yaptırıp freni boşaltınca öyle alabildiler.  

 

Tabi ilkin böyle bir uyarı alınca Akü zayıfladı, arac hareket halinde iken sorun yaşamam diyor insan ama tesadüfen durmak üzere iken arabanın enerjisi kesildi. Yüksek bir hızda da bu başıma gelebilirdi diye düşünmedim değil. Özetle ekteki görüntüleri görmeye başlıyorsanız vakit kaybetmeden aracı durdurun. Sonu kötü olabilir. Bu durum bana hiç güven vermedi. Aracın alternatorü arızalanmış, sizlerinde bilgisi olsun. 

20240409_191319.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 4 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.